top of page

To formsterke lag i North London DerbySøndags ettermiddag er det tid for en av sesongens store høydare – nabo og erkerival Tottenham besøker Emirates Stadium for sesongens første North-London Derby – og det er to lag i form som skal gjøre opp om poengene.


Forrige helg ga Arsenal en styrke beskjed; The Gunners hadde ikke vunnet borte mot Everton siden 2017, og fikk forrige sesong smake på New Manager Syndrome når de besøkte Goodison Park. En frekk corner-variant gjorde at Leandro Trossard ble matchvinner, og man fikk med seg alle poengene hjem til London. I midtuken var det endelig på tide med Champions League igjen etter flere års venting – et naivt og høytspillende PSV ble til tider rundspilt etter alle kunstens regler. 4-0 viste resultattavlen når 90 + tillegg var unnagjort, og skal man sette fingeren på noe: Det kunne vært mye mer, og Mikel Arteta var selvfølgelig mer enn fornøyd med fotball fra øverste hylle: - Det var en nydelig kveld. Etter så lang venting måtte vi prestere rett for å vinne kampen. Det var en fantastisk å se atmosfæren og Champions League-musikken (…) vi viste at vi var eksepsjonelle i begge boksene, og det var forskjellen, slo spanjolen fast etter kampslutt.


Saka, Trossard, Jesus og Ødegård nettet hjemme mot nederlenderne, og sistnevnte skrev nylig ny kontrakt med Arsenal som binder han til klubben når vi skriver 2028, noe som blir godt mottatt både av fans og Saka: - Han er veldig viktig, ikke bare som spiller, men også som leder. Han leder oss på en annerledes måte, men jeg elsker og respekterer det. Vi alle er klar over hans utrolige kvalitet ved å både skape mål og score mål. Dermed er nordmannen den seneste i rekken av sentrale spillere som har bundet seg til klubben og Artetas prosjekt. Det er med andre ord positive vibber i Arsenal om dagen.


For Tottenhams del var det mange spørsmålstegn når sesongen åpnet, og det mest sentrale var hvordan man skulle erstatte en målgarantist som Harry Kane. Engelskmannen scoret 30 av totalt 70 mål for Spurs i forrige sesong, og var dermed livsviktig for de liljehvite. I sommer var sagaen slutt, og Kane byttet Spurs ut med Bayern München og Bundesliga. Tottenham post-Kane har likevel resultert fint – Son har fått spille midtspiss og nyervervede James Maddison har gitt laget en dytt i riktig retning, og forrige helg så det lenge ut til å ende med hjemmetap mot nyopprykkede Sheffield United. Da våknet også pinadø Richarlison opp av dvalen, og vartet med både assist og scoring i 2-1 seieren.


Lagenes form gjør at de før oppgjøret også er naboer på tabellen – begge lag er så langt ubeseirede med fire seiere og en uavgjort på innledende fem kamper. Dermed er både verter og gjester parkert på henholdsvis 4. og 2. plass der kun målforskjell skiller dem. Forrige gang lagene møttes på Emirates vant hjemmelaget komfortabelt 3-1 etter nettsus signert Partey, Jesus og Xhaka. Kane scoret den gang for gjestene. Nå er man klar for det 194. North London Derby, og hvilken rolle Tottenhams ukelange pause samt hjemmelagets midtukekamp har å si for oppgjøret, vil vise seg søndag.


«Touch-and-go» for Martinelli

Gabriel Martinelli pådro seg en smell under feiringen av mål mot Everton, som senere skulle bli annulert. Mikel Arteta forteller at det følges nøye opp, og at man får se nærmere kamp om brasilianeren er klar eller ikke. Skulle det være nødvendig med plan b, har Trossard vist seg frem både mot Everton og PSV.


Thomas Partey er fremdeles utelukket kamp, og er dermed ennå i tospann med Jurrien Timber. Elneny var å finne på benken mot PSV, men blir nok ikke valgt til startelleveren.


David Raya fikk igjen tillitt mellom stengene i midtukens Champions League-oppgjør, og spørsmålet er om det er en spansk eller engelsk målvakt når Tottenham står på motsatt banehalvdel. I tillegg fikk man se Gabriel Jesus som spiss lengst fremme, og kanskje ser man han også fra start søndag?


Bortsett fra dette vil nok Arteta fortsette med tilnærmet lik startellever som han har mønstret de siste kampene.

Potensiell start ellever Arsenal (4-2-3-1): Raya; White, Gabriel, Saliba, Zinchenko; Rice, Havertz; Trossard, Ødegård, Saka; Jesus.


Arsenal siste 5:

V U V V V


Tottenham siste 5:

V V T V V


Siste 5 innbyrdes:

Tottenham – Arsenal 0-2 (PL)

Arsenal – Tottenham 3-1 (PL)

Tottenham – Arsenal 3-0 (PL)

Arsenal – Tottenham 3-1 (PL)

Tottenham – Arsenal 1-0 (Treningskamp)


Resten av runden:

Når det gjelder kamper for lag i nærheten av Arsenal på tabellen, er serieleder Manchester City i aksjon hjemme mot Nottingham Forest lørdag, og skal i teorien sikre seg tre poeng på Etihad Stadium. Brighton får besøk av Bournemouth søndag, mens Liverpool og West Ham gjør opp om poengene på Anfield.


Info:

Hva: Arsenal – Tottenham, Premier League runde 6.

Hvor: Emirates Stadium, London.

Når: Søndag 24. september kl. 15.00.

Dommer: Robert Jones.


COME ON ARSENAL!

44 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page