top of page

Thriller i Nord-London

For et drama!

I det Arsenal og Bournemouth entret gressmatta på Emirates hadde Manchester City allerede vunnet sin kamp hjemme mot Newcastle, og skulle Arsenal opprettholde luken på fem poeng var intet annet enn seier lørdags ettermiddag godt nok.

Bournemouth stilnet Emirates

Og det startet på verst tenkelig måte for vertene. Rett fra avspark stormet gjestene i angrep, noe som så til å overraske samtlige spillere i rødt og hvit. 9,11 sekunder gikk det fra Bournemouth satt i gang kampen til Philip Billing satt inn 0-1 etter et innlegg som dundret gjennom forsvaret.

En sjokkstart – og muligens et planlagt trekk?

Likevel, Arsenal kunne svart umiddelbart, men en dobbelredning av Neto gjorde at Ødegård & co. måtte jakte videre. Gjestene satt dog i gang en formidabel forsvarsjobb som gjorde livet surt for Arsenal. The Gunners kunne gå til pause med tanken om at man hadde hatt ballen 87% av tiden, men uten uttelling. I tillegg kunne Bournemouth også økt ledelsen ved flere anledninger ved gode kontringer.

Man så for seg at en god pauseprat var det Arsenal trengte før siste 45, men det var gjestene som nok en gang skulle sette et støkk i hjemmelaget. Drøyt 10 minutter inn i andre omgang headet Senesi inn 0-2 på hjørnespark.

Det så dystert ut. Det skulle bli en sånn kamp. En sånn lørdag.

Innbytterne avgjør

Men da våknet Arsenal, og Thomas Partey var den som fikk Arsenal inn i kampen igjen. Neto bokset ut et hjørnespark som traff Emile Smith-Rowes pannebrask som resulterte at ballen havnet ved bakerste stolpe – der kom Partey med sesongens muligens viktigste tåspiss. 1-2. Game on!

Kun Minutter etterpå var det innbytterne Nelson og White som skulle gi balanse i regnskapet. Et utmerket innlegg fra førstnevnte gjorde at høyrebacken fyrte av på direkten – Neto slo ballen vekk, men den hadde krysset mållinjen. 2-2 og takk herren for mållinjeteknologi!

2-0 er verdens verste ledelse, og det fikk gjestene til de grader være vitne til – men det tok tid. De fleste så for seg at det ebbet ut i poendeling og tapt terreng i forhold til de lyseblå fra Manchester. Når tilleggstiden på 6 minutter var over, og vi beveget oss på overtid av overtiden fikk Arsenal en siste corner. Et siste halmstrå.

Den sjansen bevarte de eksemplarisk.

I det 97 minutt slår Ødegård den corneren. Et Bournemouth-hode får den ut av feltet. Der står Nelson. Legger ballen til rette. Fyrer av. Forbi Neto. 3-2. Emirates eksploderer.

Resten er historie.

Man sitter med følelsen av at om denne kampen hadde vært spilt i fjor, hadde Arsenal resignert og mistet poeng. I år er dette en av flere kamper der man ikke gir opp, men kjemper – og det har gitt full uttelling. Tegn på et mesterlag? Mange mener det, og man kan påstå at slike seiere kan være med på å definere sesongen. Likevel, nok et tegn på at ingen kamper er lette i Premier League. Ingenting er gratis. Nå kan man nyte resultatet denne helgen, så er det arbeidsdag igjen og forberedelse til torsdagens batalje borte mot Sporting i Portugal.

COYG!

[gravityform id="8" title="true"]

#Arsenal #Arsenalnorge

0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page