top of page

Takk for minnene JoseJose Antonio Reyes, som tragisk forlot oss for over fire år siden, vil for alltid bli husket av Arsenal-fansen. Hans minner lever videre, spesielt fordi Arsène Wengers legendariske uslåelige lag i 2004 aldri ville blitt kalt "Invincibles" uten vår spanske angriper.

Reyes forlot oss på en skjebnesvanger dag da hans Mercedes Brabus kjørte av veien den 1. juni 2019, i nærheten av byen Alcala de Guadaira utenfor Sevilla. Det antas at bilen traff betongblokker ved siden av motorveien, veltet og dessverre brant opp.

Reyes kom til Arsenal i januar 2004 og vant Premier League i sin første sesong, noe som gjorde ham til den første spanjolen som løftet den engelske tittelen. Totalt spilte han 110 kamper for klubben vår.
Likevel vil han uten tvil bli mest husket for sitt avgjørende bidrag til klubben en våt og kald dag på Fratton Park i Portsmouth den 4. mai 2004. Vi hadde allerede sikret Premier League-tittelen to kamper tidligere på White Hart Lane, men målet den kvelden var å avslutte sesongen ubeseiret, noe som ikke hadde skjedd i engelsk fotball siden 1889.

Arsenals jakt på en historisk plassering og statusen som den første ubeseirede klubben på så lang tid virket å bli truet av Harry Redknapps livlige Pompey-lag, som ledet 1-0 etter et mål av Yakubu.


Skulle drømmen sprekke like før målstreken?Reyes hadde allerede vunnet hjertene til Arsenal-fansen etter en imponerende debut mot Chelsea på Highbury i FA-cupens femte runde. Selv om han aldri helt tilpasset seg London-livet og været, var han en skattet spiller i Arsenal-trøya. Hans tilsynelatende reserverte natur skyldtes i stor grad hans naturlige skyhet, og han foretrakk hjemmekos med familien sin fremfor Londons pulserende natteliv etter å ha signert for klubben for rundt 10,5 millioner pund fra sin barndomsklubb Sevilla.
Reyes var kjent for å ønske å ha sin store familie rundt seg under sitt opphold i Arsenal og fant mest glede i å se på spansk TV hjemme i sofaen i stedet for å utforske alle byens fristelser.

Han leverte også minneverdige opptredener i en rekke spennende kamper i løpet av hans tid i klubben fra 2004 til 2007, inkludert den episke 5-3-seieren over Middlesbrough i august 2004, der Martin Tylers berømte skrik markerer en bemerkelsesverdig comeback.

I den strålende starten på sesongen 2004/05 spilte han en nøkkelrolle i 4-1-seirene mot Everton og Norwich før han dessverre forsvant fra rampelyset. Reyes ble også matchvinner mot Fulham på QPRs Loftus Road en uke etter Portsmouth-kampen.

Likevel er det den kvelden i Portsmouth som for alltid vil bli husket, da han scoret et spektakulært mål etter Thierry Henrys innlegg og sikret 1-1. Mål her!
Takk for de fantastiske minnene, Jose!171 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page