top of page

Ta en VAR-pause, folkens. Nå må Arteta nullstille.Arsenal tapte for første gang i Premier League denne helgen, og kampen var fylt med tvilsomme avgjørelser fra VAR-rommet, noe som fikk Arteta til å reagere sterkt etter kampen. Når alle snakker om VAR kontra kampene, lurer jeg på hva VAR faktisk gjør for spillet og om det tar moroa ut av spillet med alle disse lange avgjørelsene, som også ser ut til å være feilaktige i mange tilfeller.


Det ville være interessant å se hvordan klubber ville reagere hvis de går glipp av en viktig plassering, som fjerdeplass eller nedrykk med bare ett poeng, på grunn av feilaktige VAR-avgjørelser. Ville rettslige skritt hjulpet? PGMOL trenger hjelp, og kanskje de burde ha satt systemet på pause til de vet hvordan de skal bruke det. Men nå må vi slutte å oppføre oss som om det er en konspirasjon mot oss? Nok offermentalitet nå. VAR er dårlig for alle klubber, vi er ikke spesielle!.


De groveste feilene her: https://www.givemesport.com/the-biggest-premier-league-var-controversies-ever/#anthony-gordon-rsquo-s-goal-ndash-a-trio-of-controversial-decisions


Alle vet at det er Arsenal mot resten. Slik har det vært i mange år, men da får vi heller vise det på matta.


Nå må Arteta nullstille og bruke tid på noe han kan gjøre noe med, og det er på treningsfeltet og vinne fotballkamper. Når man vurderer forestillingen på lørdag, ville nok poengdeling vært mer rettferdig, men det som er mer bekymringsfullt er Arsenals evne til å bryte ned motstanderne på den siste tredjedelen. Gabriel Martinelli sliter, Bukayo Saka ser rådvill ut, Martin har hatt en litt utfordrende sesong, og dynamikken på høyresiden vår fungerer ikke like godt som i forrige sesong. Ben White savner definitivt Partey ved sin side. Defensivt er vi gode og solide, men det er ikke der skoen trykker.


For øyeblikket er ikke vi spesielt underholdende å se på heller, med mindre vi møter lag som Sheffield United eller Bournemouth som gir oss mer rom. Selv om skadeutfordringene var til stede selv med Gabriel Jesus i laget, viste brasilianeren i kampen mot Sevilla at han kan være en matchvinner for Arsenal. Det mangler laget nå. Uforutsigbarhet.


Det er flere faktorer som bidrar til at Arsenal ligger så langt ned som tiende på xG i Premier League når det kommer til åpent spill. Parteys skade har sørget for at Ødegaards har mistet litt av dynamikken på høyresiden, og Granit Xhaka har vi enda ikke klart å erstatte. Kai Havertz har tilført oss noe annet. Tyskeren angriper ikke boksen like aggressivt som Xhaka gjorde, og han har ikke fungert på venstresiden der Xhaka var farlig i forrige sesong, men var lovende på høyresiden sist kamp. Hva skjer her når Martin blir frisk? Kanskje Zinchenko kan prøves i venstre indreløperolle?.Vi trenger virkelig en nier som kan holde mer på ballen og som er mer bevegelig når vi møter lag som ligger kompakt. Noen som er mer lik Jesus enn Nketiah. Jeg foreslår at vi enten spiller Trossard på midten eller flytter Martinelli dit og spiller Nelson til venstre. Leo er mer bevegelig rundt boksen, og Nelson er det nærmeste vi har Martinelli/Saka. Jeg tror vi bare må akseptere at reservene våre (Vieira, Havertz og Jorginho med flere) ikke er gode nok på det øverste nivået, og at resultatene kommer til å svinge litt fremover til vi får mønstret vårt beste mannskap.


Tiden vil vise. La oss svare mot Sevilla og Burnley denne uken.121 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page