top of page

Tøff bortekamp lørdags kveld

Oppdatert: 4. nov.

Når hjemmesterke Newcastle tar imot Arsenal på St. James Park lørdags kveld, er det to lag med to vidt forskjellige opplevelser fra midtukens 4.runde i Liga-cupen med avansement til kvartfinale i potten.
Opp på sadelen

Det svinger fort i fotball. Det gjelder også for Arsenal. Kanonene avsluttet oktober sterkt med seier nede i Sevillas heksegryte, Ramón Sánchez Pizjuán. Scoringer av Martinelli og Jesus sikret ikke bare tre poeng i Spania, men også gruppeledelse når RC Lens delte poengene med PSV Eindhoven nå de besøkte Nord-Frankrike. Arsenal har dermed unnagjort de, i teorien, vanskeligste bortekampene i gruppe B, og har alt i egne hender fremover.


Man seilet videre når et Sheffield United i katastrofeform stilte opp på motsatt banehalvdel forrige helg. 5-0 etter 90 + tillegg gjorde at man holder fast i stafettpinnen i hjemlig serie, og man gjorde samtidig veien ned til Championship litt kortere for The Blades. Nketiahs hat-trick er for øvrig den første gjort av en engelskmann i Arsenal-trøye siden Theo Walcott i 2015. Artig for Eddie, tre poeng i regnskapet og solid innhogg i målforskjellsprotokollen.
Så kom november onsdag, og da var det værskifte for The Gunners. Onsdags kveld var det klart for Liga-cupens 4. runde der avansement til kvartfinaler sto på spill. West Ham sto for det meste – både lokale, mål og avansement. 3-0 sto det på London Stadium før Martin Ødegård kom inn fra benken og noterte seg et trøstemål.


Tilbake på London Stadium: Declan Rice ble byttet inn mot gamle klubben etter en drøy time, men tilbakekomsten ble langt fra hyggelig resultatmessig.


Det var et noe utskiftet Arsenal-lag som stilte til start onsdagen, og hjemmelaget var i tillegg påskrudd fra start. Det hjalp selvfølgelig ikke at Ben White satt ballen i eget nett etter drøyt kvarteret spilt, men West Ham trakk det lengste strået uten at man kan si noe på det. Mikel Arteta var selvfølgelig ikke fornøyd med kampen han var vitne til: - Jeg er veldig skuffet. Jeg er ansvarlig for dette. Vi er ute av cupen og vi ville egentlig spille en veldig annerledes kamp. Vi ville være til stede i en kamp som denne, noe vi diskutert i 48 timer, på en helt annen måte. Kampen tok en annen retning etter det første målet, og det kan vi diskutere, men vi må se mye mer av laget om man skal få et resultat på et sted som dette, var spanjolens konklusjon.


Best hjemme

Når Arsenal først skal tape, er det greit at det kom onsdag – på Artetas prioriteringsliste skal serie og Champions League stå øverst. Nå er det bare å slikke sårene og komme seg opp i sadelen igjen før vi skriver lørdag, for da venter et hjemmesterkt Newcastle på St. James Park.


For maskineriet i hvite og svarte striper ser ut til å ha fått ny olje og tennplugger. Samtidig som Arsenal røk ut av sesongens utgave av Liga-cupen, valset Eddie Howes menn så til de grader over et Manchester United i full sirkus-modus. Newcastle fikset 0-3 på Old Trafford uten større problemer, og sikret dermed avansement.


De to siste ligakampene har foregått borte, og man har sikret seg uavgjort mot både West Ham og Wolves. Det er dog på hjemlige trakter Newcastle presterer best, og kan vise til 4-0-1 hjemme så langt i seriespill. De har også hatt besøk i flere sammenhenger – Manchester City og PSG er begge beseiret, sistnevnte med 4-1 i Champions League.


Før helgens runde ligger Arsenal fremdeles i toppsjiktet. Man er, sammen med serieleder Tottenham, fremdeles ubeseiret i Premier League. 7-3-0 på de ti første kampene gir 24 innspilte poeng og en 2.plass med lik poengsum som Manchester City som ligger bak på målforskjell. Newcastle har vunnet halvparten av sine ti første kamper, delt poengene ved to anledninger og gått poengløse av banen resterende. Det gir 17 poeng og en foreløpig 6.plass på tabellen.Reprise, takk!: Martin Ødegård scoret det ene målet i 0-2 seieren i vår - scorer han igjen når Arsenal nok en gang gjester mektige St. James Park?


I tilsvarende møte i fjor var det Arsenal som kunne juble høyest. Helt på tampen av sesongen var det Ødegård og et selvmål av Fabian Schär som sikret The Gunners tre poeng i toppkampen. Vi skal ikke lengre tilbake enn sesongen 2021/22 for å finne forrige gang Newcastle vant mot Arsenal, også den gang på St. James Park når man jaget Champions League billett – men det er også deres eneste seier mot Arsenal siste ti innbyrdes kamper. Ved kun én anledning har man delt poengene, og ellers er det de røde og hvite som har gått seirende ut av duellen.


Skadebekymring i Nord-London

I midtuken var det flere sentrale spillere som fikk hvile – Saliba, Rice, Martinelli, Saka og Ødegård fikk alle starte på benken. Positivt er det at sistnevnte kom inn og fikk satt noe preg på kampen sett i lys av medienes skriverier de siste ukene, noe Mikel Arteta er fornøyd med da man har prøvd å begrense slitasjen på nordmannen de siste ukene.


Det er likevel noen utropstegn når spanjolen skal ta ut laget for morgendagens batalje. Gabriel Jesus, som gjorde en fin figur borte mot Sevilla og skadet seg samtidig, er ute av diskusjonen. Ifølge Football London er ikke Arteta heller villig å spekulere i tidsperspektivet her. Andre spillere som mangler foran lørdagens oppgjør er tungvekteren Thomas Partey, Emile Smith-Rowe og Jurrien Timber.


Potensiell startellever Arsenal (4-2-3-1): Raya; White, Gabriel, Saliba, Zinchenko; Rice, Jorginho; Martinelli, Ødegård, Saka; Nketiah.


Form siste 5:

Arsenal: V U V V T

Newcastle: U V T U V


Siste 5 innbyrdes:

Newcastle – Arsenal 0-2 (PL)

Arsenal – Newcastle 0-0 (PL)

Newcastle – Arsenal 2-0 (PL)

Arsenal -Newcastle 2-0 (PL)

Newcastle – Arsenal 0-2 (PL)


Tilbakeblikk:

Champions League-plass sto på spill. Hvem skulle kapre den viktige 4.plassen på tabellen – Arsenal eller Tottenham? The Gunners måtte vinne på St. James Park for å gå seirende ut av den fighten. Lasagne hadde nektet Spurs før, nå var det Laurent Koscielny. Det gikk rykter på White Hart Lane om at vertene hadde utlignet, og at 4.plass dermed var Tottenhams… «1 – 1 at St. James!». Priceless. Kampens eneste scoring tilhørte Arsenal og billetten til CL tilhørte Wengers mannskap – igjen.


Info:

Hva: Newcastle – Arsenal, Premier League runde 11.

Hvor: St. James Park, Newcastle.

Når: Lørdag 4. november kl. 18.30.

Dommer: Stuart Attwell.


COME ON ARSENAL!87 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page