top of page

Sesongens siste bortekamp

Arsenal reiser til Nottingham lørdags kveld for å hente hjem tre livsviktige poeng på City Ground for å teoretisk ha en sjans på gull i Premier League – men det blir kun med teorien.

For Arsenals form har dalt bekymringsverdig i sesonginnspurten, og skadelisten har økt i takt med prestasjonene. For etter tre uavgjorte som i realiteten beseglet skjebnen i Premier League samt maltrakteringen på Etihad Stadium, kom det lyspunkt i form av 3-1 mot Chelsea og knallsterke 0-2 på St. James’ Park – og deretter var vi nede på jorden – og vel det – etter 0-3(!) mot Brighton på eget gress forrige helg.

Nottingham har ennå motivasjonen

Arsenal har i teorien fremdeles sjans til å stikke av med gullet i hjemlig serie, men oddsen for at det skal skje ligner Leicesters odds for å vinne Premier League sommeren 2015. At Peps maskineri skal skli på flere bananskrell etter å ha blitt klar for både FA-cup finale og Champions League finale etter oppvisningen mot Real Madrid, virker meget usannsynlig.

Og motstanderen for morgendagens batalje blir heller ikke å gi fra seg noe gratis. Da lagene møttes i høst var Arsenal i et godt sig, og anført av Reiss Nelson vant man komfortabelt 5-0 på Emirates. Nå ligger Forest tre poeng over nedrykksstreken og har alt i egne hender når det gjelder å bli værende i det gode selskap. Forrige gang morgendagens vertskap rykket ned, ble de der over to tiår – dermed vil Nottingham Forest kjempe for å holde hodet over vann.

Det gjør kampen vanskelig for Arsenal – et lag som nærmest abonnerte på øverste tabellplassering gjennom sesongen, har latt alt skli mellom fingrene når det virkelig gjaldt. Motivasjon slår som regel klasse, og hjemmelagets motivasjon for å bli værende i Premier League er høy og det er i tillegg på hjemmebane Nottingham Forest har klort til seg flest poeng.

Likevel – Arsenal er sikret både 2. plass og Champions League neste år, og har kun æren å spille for. Mikel Artetas mannskap har gjort en godkjent sesong og avslutter høyere på tabellen enn de fleste så for seg. Dog er det nok et snev av skuffelse i gangene på Emirates når man hadde alt i egne hender, men skuslet alt vekk – og man er nok i gang å planlegge neste sesong allerede – den store kabalen om hvem som skal bli og hvem som må se seg om etter ny arbeidsgiver.

Flere fjes på skadelisten

William Saliba, Takehiro Tomiyasu og Mohammed Elneny er kjente fjes på skadelisten – men nå får de besøk. Tidligere kunne Mikel Arteta slå fast at både Gabriel Martinelli og Oleksandr Zinchenko er ute resten av sesongen.

Dermed får blant annet Kiwior, Tierney og Trossard starte i morgendagens batalje – eller muligens Nelson for sistnevnte. Foruten om dette vil nok Arteta kjøre standard oppstilling, men om han velger Jorginho foran Partey i morgen vil vise seg. Sistnevnte blir likvel ført opp under.

Mulig startellever Arsenal (4-3-3):

Ramsdale; White, Kiwior, Gabriel, Tierney; Xhaka, Ødegård, Partey; Saka, Jesus, Trossard.

Form siste 5:

Arsenal: U T V V T

Forest: T V T V U

Info:

Hva: Nottingham Forest – Arsenal, Premier League, runde 37.

Hvor: City Ground, Nottingham.

Når: Lørdag 20. mai kl. 18:30.

Dommer: Anthony Taylor.

COME ON ARSENAL!

3 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page