top of page

Rice eller Caicedo eller begge?


Rice eller Caicedo eller begge?

Selvfølgelig har jeg tatt begge spillerne, men vi er tross alt ikke Man City, PSG eller Chelsea som kan bruke et kypriotisk statsbudsjett på spillere.

Begge disse to spillerne kan bekle to posisjoner, både 6 og 8 posisjonen, og begge disse rollene krever mye ansvar, spesielt den første der vi i dag bruker Partey som et soleklart førstevalg, men som mange har diskutert de siste dagene er om vi trenger noen av disse siden vi har Partey, men alder og skadeproblematikk hemmer ghanesern.

Denne midtbanespilleren får selskap av Zinchenko for å skape en midtbanepivot som hjelper Arsenal med å overvelde motstandere i sentrale områder. Som alle vet så handler mye av Arteta sin taktikk om kontroll. Derfor er det viktig å være at denne spilleren skal være, dyktig under press, smart i posisjonspillet, ballsikker samt god i gjenvinning spillet og ikke minst være sterk i duellene.

Forsvarsspill og uten ball

Begge blir sett på som enorme forsvarere. Arsenal oppdaget hvor effektiv Rice er uten ball da han snek seg til Thomas Partey, tok bort ghaneseren og startet sekvensen som førte til West Ham straffen for noen uker siden.

Rice er en trussel når det gis friheten til å presse høyt, selv om hans aggresjon og iver noen ganger kan få ham i posisjonsmessige problemer. Men dette handler mer om hvordan West Ham opererer under Moyes samt at Arsenal tross alt er en bedre klubb en West Ham.

Rice har også vunnet 60 % av sine luftdueller denne sesongen noen som vil være viktig på dødballer begge veier.

Når det gjelder Caicedo så er han kanskje Premier League sin beste spiller på akkurat gjenvinningspillet og Arteta vil utvilsomt sette pris på hans evne til å vinne tilbake ballen på motstanderens tredjedel for å sikre at Arsenal opprettholder presset. 

De to utmerker seg på forskjellige områder uten ball, og det er tøft å skille dem. Rices lesing av spillet og timing ,eller Caicedos takling og gjenvinningsspill. 

Prisen skremmer kanskje Arsenal?

Hvis Arsenal skulle kjøpe noen av disse spillerne denne sommeren, kommer de ikke billig.

De siste rapportene tyder på at Hammers ønsker mer enn 120 millioner pund for Rice. Denne summen ville kanskje vært mer rettferdig hvis Rice ikke hadde et år igjen av kontrakten.

En mer riktig pris ville kanskje vært £75m/£80.

Når det gjelder Caicedo, så vet jo alle at de avviste et bud på £70 millioner fra Arsenal i januar, og spillerens nye kontrakt, kombinert med hans utmerkede sesong, har bare økt verdien hans.

Det vil sannsynligvis være i området 80 millioner pund, og akkurat nå ser Caicedo ut som det billigste alternativet av de to.

Hvem ville du valgt?

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page