top of page

Røde djevler besøker EmiratesDet er en gammel klassiker som utgjør Arsenals seriekamp denne helgen når Manchester United står på motsatt banehalvdel i Nord-London søndags ettermiddag.


En moderne klassiker ble likevel laget når vi spoler tilbake til januar 2023 – og det uten Patrick Vieira og Roy Keane på banen. Da sto det 2-2 på Emirates etter mål av Nketiah, Saka, Rashford og Martinez. Det så ut til å gå mot poengdeling, men førstnevnte ville det annerledes – i kampens sluttminutter pirket Nketiah inn 3-2, og desibel nivået på Emirates eksploderte.


Så langt denne sesongen har begge lag vist tendenser til noe rusk i maskineriet. Tar vi Arsenal for oss først, har Mikel Arteta henvist en av fjorårets beste spillere, Gabriel, til benken. Ben White har fått overta stopperplass, mens Thomas Partey har bekledd høyrebacken. Inn i triangelen på midten har Declan Rice og Kai Havertz spilt ball med Martin Ødegård.


Det har gitt to seiere og en uavgjort før denne runden. Ingen marerittstart og ingen alarmklokker ringer advarende høyt ennå. Utførelsen av syv innkasserte poeng har derimot ikke imponert mange, og kan neppe ha imponert spanjolen i sjefsstolen nevneverdig heller. Uansett har Arsenal tatt taktiske og strategiske steg fremover de siste to sesongene, og det ferskeste beviset på det er at kulthelten Kieran Tierney nå har forlatt The Gunners til fordel Real Sociedad etter å ha ramlet på rangstigen.

Likevel – Arteta ser ut til å ha troa på det nye systemet, men fanbasen etterlyser laget som tok store steg i fjor. Hva tenker så sjefen før denne runden? Skal eksperimentet med et nytt lagoppsett fortsette, eller skal man gå tilbake til suksessoppskriften? I etterkant av poengdelingen på Emirates pekte Arteta på endringene som ble gjort i løpet av siste 45 og det unødvendige 2-2 målet: - I andre omgang gjorde vi noen endringer. Dynamikken endret seg, og det ble bedre relasjoner mellom spillerne. Innbytterne hadde en stor innvirkning og utgjorde en enorm forskjell. Jeg likte besluttsomheten og selvtilliten de ga laget. Vi gjorde det vanskeligste – gå opp i 2-1. Så må du forsvare boksen med livet ditt. Du kan ikke slippe inn et mål etter alt vi gjorde. Vi burde ha scoret fem, seks eller syv, var spanjolens umiddelbare refleksjoner etter kampslutt.


For de besøkende søndag har det heller ikke stått til 10 i stil så langt. Det ble innledet med en sliteseier hjemme mot klubben i komplett kaos før sesongstart, Wolverhampton. Seieren var heller ikke fortjent da gjestene i oppgjøret virket flere hakk hvassere på Old Trafford, og hadde ulvene tatt med seg alle poengene, kunne ingen sagt noe på det.


Det fortsatte med et 2-0 tap borte mot Tottenham, og forrige helg lå de under 0-2 etter 3 minutter og 47 sekunder da Nottingham Forest besøkte den røde delen av Manchester. Ikke bare sjokkerte de hjemmepublikummet, de satt også rekord for de to raskeste baklengsmålene United har fått imot seg i Premier League. Dog reiste Ten Hags menn kjerringa, og når Fernandes satt inn 3-2 på straffe et drøyt kvarter før full tid, var snuoperasjonen komplett.


Med resultatene så langt er dermed Arsenal parkert på en 5. plass med sine syv poeng før helgens runde, mens Manchester United ligger poenget bak med sin 8. plass.


Jesus returnerer – Nketiah benkes?


Forrige runde fikk vi se Gabriel Jesus gjøre en velkommen tilbakekomst da han ble byttet inn minutter før slutt. Starter han søndag? Brasilianeren har vært sentral i oppbyggingen av angrep for Artetas lag etter ankomsten fra Manchester City sommeren 2022, men kanskje kommer dette oppgjøret for tidlig? Skulle Jesus startet, måtte Eddie Nketiah innfunnet seg benktilværelse. Helten fra forrige hjemmeoppgjør mot United har også scoret to på de tre første kampene. Ser for meg at engelskmannen starter og at Jesus gjør et innhopp i løpet av siste 45, til tross for at rapporter fra balløya sier at han fikk seg en smell i kneet mot Fulham.


Jakub Kiwior startet i rollen som venstreback mot Fulham, men ble dyttet inn mer sentralt da Thomas Partey måtte vike plass for Zinchenko da Arteta så at det måtte endres på ting. Gabriel, som var fast inventar forrige sesong, ble ikke benyttet mot Fulham. Hvordan ser det så ut søndag? Ble det eksperimentert noe i de innledende kampene mot lag av «mindre» vanskelighets grad? Blir spanjolen å stille noe tilsvarende som i fjor når Manchester United besøker Emirates?


De røde djevlene er mannsterk, og Rice kunne hatt god hjelp av Partey for å demme opp på midten samtidig som Zinchenko tar turen inn sentralt i det oppbyggende spillet. Man skal likevel ikke se bort i fra at Arteta stiller tilnærmende likt som innledningen av sesongen, men jeg tipper ukraineren starter.


Forutenom dette er det Jurrien Timber og Mohamed Elneny som er utilgjengelige, mens Baloguns og Tierneys exit gjør at alternativene er færre – selv om førstnevnte ikke ser ut til å ha vært i Artetas sfære i det hele tatt.


Potensiell start ellever Arsenal (4-2-3-1): Ramsdale; Partey, White, Saliba, Zinchenko; Rice, Havertz; Martinelli, Ødegård, Saka; Nketiah.


Arsenal siste 5:

V V V V U


Manchester United siste 5:

V U V T V


Siste 5 oppgjør:

Arsenal - Manchester United 0-2 (treningskamp)

Arsenal - Manchester United 3-2 (PL)

Manchester United - Arsenal 3-1 (PL)

Arsenal - Manchester United 3-1 (PL)

Manchester United - Arsenal 3-2 (PL)


Info:

Hva: Arsenal – Manchester United, Premier League runde 4.

Hvor: Emirates Stadium, London.

Når: Søndag 3.september kl. 17:30.

Dommer: Anthony Taylor.


Vårt tips 2-1


COME ON ARSENAL!

71 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page