top of page

På tide å skille lag med Partey?
Spørsmål har blitt stilt gjennom hele Thomas Parteys tid i Arsenal om hans enormt dårlige skadehistorikk. Likevel, etter å ha gått glipp av åtte av de 14 kampene denne sesongen, har spørsmål blitt stilt.


Men hvorfor har skadehistorikken blitt dårlige hos oss kontra i Madrid, og er det på tide å si farvel til Partey?


Thomas Partey tok steget fra Atlético Madrids førstelagslag fra Atlético Madrid B 22 år gammel. Bare fem måneder senere ble Partey utelukket for spill i 28 dager på grunn av en hamstringskade. Etter det etablerte ghaneseren seg imidlertid raskt som et pålitelig spiller i laget til Simeone. I løpet av sine fem år i Spania ble Partey bare skadet en gang til, som kom fire sesonger senere, i 2019/20-sesongen.


Så etter overgangen til Arsenal, tok Parteys sine skader en dramatisk vending til det verre. I sitt første år hos oss ble den ghanesiske landslagsspilleren utelukket hele 25 kamper med skader i hoften, hamstringen og ankelen.

Til stor frustasjon for oss Arsenal-fans har Parteys skadeproblemer vedvart frem til i dag. Etter sin første sesong i klubben har ankeret vært fraværende i 26 av Arsenals kamper, og han har gått glipp av viktige kamper mot Manchester City, Manchester United og Tottenham.

Arsenals sin spillestil


Det er ingen tilfeldighet at skadene begynte å komme mer etter Parteys ankomst til Arsenal. Hos Atlético Madrid ble Partey brukt som en av de to sentrale midtbanespillerne i Diego Simeones anerkjente 4-4-2. Ideologien bak 4-4-2 er mer sonebasert, og laget beveger seg som en enhet avhengig av ballens posisjon. Dette betyr at Parteys off-the-ball-arbeid ikke krevde mye atletikk, og i stedet brukte Parteys fotballintelligens.


I Madrid spilte ghaneseren også sammen med Rodri og Ñíguez. Oppgavene ble vanligvis delt mellom Partey og disse, så arbeidet var ikke så fysisk krevende. Men i løpet av sin tid i Arsenal har han ofte spilt som en ensom anker og er tvunget til å dekke langt mer rom enn hans tidligere rolle krevde. Selv om han fikk kallenavnet "blekkspruten" for sin evne til å gjøre dette bra, kan det hende at kroppen hans fysisk ikke er i stand til å bære navnet.

Til tross for mange mener at andre europeiske ligaer er på et mye dårligere nivå enn Premier League, er det rimelig å si at den fysiske fotballen i England er større og mer krevende. Det er mulig at Parteys kropp bare ikke kan takle intensitetsendringen.


Siden fansen blir stadig mer frustrert over Parteys gjentatte fravær, har mange fans og forståsegpåere bedt ham om å skille seg fra Gunners. Til tross for hans tydelige talent, har den beste evnen alltid vært tilgjengelighet, og det er en ting som Partey tydeligvis mangler. I form så er han jo tett opp mot Rodri i kvalitet, men det hjelper lite når han konstant er skadet. Nå kommer Afrika mesterskapet snart og da blir han heller ikke tilgjengelig.
På tide å skille lag med Partey?


Partey har imidlertid vært skadet i cirka 40 uker i Arsenal-karrieren, noe som tilsvarer 280 dager. Den forlengede perioden som ghaneseren har tilbrakt hos vår medisinske avdeling tilsvarer £8 000 000 i lønn som Partey har kostet oss mens han ikke var tilgjengelig. Disse pengene kan vi heller erstatte med noen andre.


Med fansen stadig mer frustrert over Partey sin vedvarende skader, har mange begynt å spørre om det er på tide å la ham gå fra Arsenal. Til tross for hans åpenbare talent, har tilgjengelighet alltid vært hans beste evne, og det er en kvalitet som Partey tydeligvis mangler nå.


Med sin upålitelighet kan Arsenal begynne å se etter alternativer både internt og i markedet for å fylle tomrommet på lang sikt. Slike som Luiz fra Aston Villa, Aurélien Tchouaméni og Martín Zubimendi har vært ryktet inn.


Er det på tide å vurdere å selge Partey allerede i neste overgangsvindu? Skriv din kommentar lenger ned på siden!122 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page