top of page

Oppsummering av sesongen 2022/23

Vi har spurt fotballkommentator Dag Solheim, fotballtrener Bård Heggset og leder for Arsenal Kristiansand Stian Beurling noen spørsmål om sesongen vi nettopp har lagt bak oss.

Vi har halvveis i juni og nok en sesong er skrevet ned i historiebøkene. I dag ryktes Kai Havertz inn og hva skjer med Declan Rice?

1.Etter en sesong der jakten på Champions League-plass kollapset i innspurten med blant annet tap mot Newcastle og Tottenham hel på tampen, henviste Mikel Arteta nok en gang til å «stole på prosessen» før en ny sesong gikk av stabelen. Hvilke forventninger hadde du til Arsenals sesong

før startskuddet mot Crystal Palace i august?

Stian: Forventningene før sesongen var topp 4. Kanskje topp 3 da vi viste gode tegn på et nivå som er veldig høyt i et så ungt lag.

Dag: Forventningene før årets sesong lå helt klart på en Champions League plass. At vi skulle bli den eneste seriøse utfordreren til City så jeg aldri komme.

Bård: Å kjempe om topp 4.

2.Arsenal har overrasket mange i både England og ellers i fotballverden med både måten å spille fotball på og poenginnsankingen. «The Gunners» ledet Premier League i 267 dager uten avbrudd,ubeseiret i alle London-derbyer, tok 15 poeng mer i år enn i fjor og klatret 3 plasser opp på tabellen, og samtidig har man sikret Champions League-fotball i Nord-London når vi skriver høst 2023.

Dessverre opplevde vi også et mageplask i sesongavslutningen i år også der man kun tok 15 av 30 mulige poeng på de siste 10 kampene, og når Manchester City fant formen, så de seg aldri tilbake. i tillegg ble det uttog i både hjemlige og europeiske cuper. Hva er dine tanker etter endt sesong?

Stian: Selvfølgelig skuffende at det ryker på målstreken, men vi viste alle sammen at City-toget kommer og det buldrer videre som ingen andre. Dette var og er et ungt lag så jeg ventet bare på «smellen» Når skuffelsen la seg litt er jeg veldig stolt over hva Arteta og hans gutter har fått til denne sesongen.

Dag: Årets PL sesong har vært et eventyr, at vi ikke holdt helt inn legger ingen demper på det. Alle var klar over den manglende bredden i stallen og når skadene kom fikk vi en bekreftelse på det. Lenge siden det har vært så gøy å være Arsenal-supporter og stemningen på Emirates har vært magisk.

Bård: En fantastisk sesong. At vi skulle slite mot slutten av sesongen var ikke overraskende med det unge laget vi hadde.

3.Martin Ødegård kom på lån fra Real Madrid med et lite spørsmålstegn hengende over seg, og flere hevet øyenbryn når overgangen ble permanent. Foran årets sesong ble nordmannen utnevnt som kaptein for Artetas menn. Hvordan har han klart rollen?

Stian: Var sikker på at Ødegaard kom til å bli en meget solid spiller. Denne sesongen har han vært fenomenal! Forhåpentligvis fortsetter progresjonen i rollen hans.

Dag: Jeg var en av de som var skeptisk til om Martin var den spilleren Arsenal trengte, det har han til de grader bevist at han er. En drøm på og utenfor banen, akkurat slik vi ønsker at en Arsenal-spiller skal være, og litt til.

Bård: Vanskelig å si hvordan han klarer rollen da vi bare ser hva spillerne gjør ute på banen. Men alle i og rundt klubben virker veldig fornøyd med han.

4.William Saliba fikk sin etterlengtede debut som Arsenal-spiller denne sesongen, og har til tider spilt som en erfaren midtstopper i sin peek sammen med Gabriel. Hva har franskmannen bragt med seg til Arsenals defensiv, og hvordan utfyller de hverandre?

Stian: Et av verdens største stoppertalent. Rask, sterk og høy. Komplett midtstopper. De utfyller hverandre med hver sine attributter som gjør at det flyter godt i veksling mellom press og falle tilbake.

Dag: Salibas største styrke er at han er så god til å lese spillet, han elsker å bryte foran og han har stor fart og en ekstrem fysikk. Den tryggheten Saliba har skapt i par med Gabriel har gitt Arsenal en ro, forsvaret har med deres fart kunnet stå høyere noe som var savnet da han ble skadet. De to er vel det nærmeste man kommer et komplett par.

Bård: Saliba, et resultat av meget bra spillerutvikling i form av gode utlån, har virkelig satt sitt preg på Arsenal denne sesongen. Hans evne til å ta av press har vært veldig viktig vårt spill. Bra tempo og fysikk.

5.Arteta hentet også en ny venstreback fra sin tidligere klubb i form av Oleksandr Zinchenko, som dog ikke bare har fungert som en venstreback, men også som en venstreback-playmaker når muligheten har vært til stedet. Hvordan har dette påvirket Arsenal både offensivt og defensivt?

Stian: Offensivt har han gjort Arsenal mye bedre! I kamper hvor vi dominerer er han også god defensivt men føler han mangler litt på posisjoneringen sin. Fortsatt vårt klart beste alternativ defensivt på venstresiden uansett.

Dag: I lange perioder ga dette Arsenals offensive spill en helt ny dimensjon, man kom i overtal inne i banen og det har vært veldig gøy å se hvordan han har vært med og styrt Arsenal fremover, nesten som en slags indreløper. Det krever selvfølgelig mye defensivt med så stort offensivt engasjement, men i de gode periodene var dette noe han mestret. Falt som resten av laget noe av mot slutten av sesongen.

Bård: Har gitt oss en ekstra dimensjon i det offensive spillet.

6.Etter at både Aubameyang og til slutt Lacazette fant seg nye klubber, måtte Arsenal hente inn spisskompetanse. Arteta hentet også her spiller fra tidligere arbeidsgiver; Gabriel Jesus. Har han svart til forventingene?

Stian: Tror nok skaden til Jesus stoppet han litt denne sesongen. Nytt lag, VM og ute med skade gjør ting vanskelig. Det han har spilt er veldig bra. Fine mål, jobber knallhardt for laget og linker midtbane med spiss. Kan bli meget viktig for oss neste sesong

Dag: Som troende så er man alltid glad i jesus, og vår Jesus er også en spillertype jeg liker. Jobber knallhardt, men scorer for lite mål, om han er den rette typen å bygge et lag som skal utfordre i kampen om titler er jeg derimot usikker på.

Bård: Jesus har vel vært akkurat som forventet. God i pressspillet. Veldig bevegelig. Ikke nok klinisk foran mål.

7.Selveste Jesus ankom forrige sommer, og når han gikk av banen skadet og man visste han ble ute en lang periode, brettet Eddie Nketiah opp ermene og tok jobben. I tillegg har sistnevnte skrevet under en ny kontrakt. Samtidig har Arsenal en talentfull angriper som har vist seg frem i Ligue 1,nemlig Balogun. Han har uttrykt at han på ingen måte er interessert i å sitte på benken ved en retur til Arsenal. Hvordan løser Mikel Arteta denne situasjonen?

Stian: Vanskelig for Arteta dette. Per nå mener jeg vi bør satse på Balogun i stedet for Eddie. Eddie klarte seg ganske bra ,men i store deler av kampene han starter eller kommer inn blir det litt for usynlig for min del. Kanskje Arteta beholder begge neste sesong? Mange kamper som skal spilles.

Dag: Jeg håper og tror på Balogun, Eddie er dessverre ikke god nok og jeg tror at Balogun, som Saliba, tar nivået etter en stor sesong på den andre siden av kanalen. Bring him on!

Bård: Balogun selges. Kanskje også Nketiah, for å gi rom til en mer fysisk spiss.

8.I januar ble det fastslått at det måtte forsterkes i angreps- og midtbaneleddet. Mudryk og Caicedo var sterkt linket til Nord-London, men det var Trossard og Jorginho som skrev under kontrakter. Hva bragte de med seg?

Stian: Trossard seg veldig bra ut. Uforutsigbar, teknisk og god fot. Jourginho har tatt med seg masse rutine. Holdt Partey ute av laget en liten periode. Litt treg, men gjør opp for seg ved å være smart. God pasningsprosent!

Dag: Først og fremst mere bredde i stallen, to spillere som kjenner PL. Jorginho med massevis av erfaring og Trossard med mye energi. De blir enda bedre neste sesong.

Bård: Vi fikk to spillere som har bidratt på hver sin måte. Trossard med utrolig mange assist.

Jorginho med erfaring og lederskap. Takk gud for at vi ikke fikk Mudryk til den prisen det ryktes.

9.I løpet av de to overgangsvinduene som preget denne sesongen ble det hentet inn flere spillere som har fått spilletid; Gabriel Jesus, Oleksandr Zinchenko, Fabio Vieira, William Saliba (fra lån), Jakub Kiwior, Leandro Trossard og Jorginho. Hvordan har de gjort det i sitt første år som Arsenal-spiller, og hvilket terningkast vil du gi?

Stian: Vieira 2, Jesus 4, Kiwior 3, Zintsjenko 5, Trossard og Jorginho 4

Dag: Vieira er ikke god nok og jeg tviler på om han blir det, som tidligere skrevet så scorer Jesus for lite mål, Zinchenko var god i de første 2/3 delene av sesongen og ga oss en ny dimensjon offensivt, Kiwior kan ha en fremtid og fikk vist litt på slutten, Trossard og Jorginho gir oss bredde i stallen og skjerper konkurransen om plassen. Saliba har vært en åpenbaring og får terningkast 6. De andre får fire bortsett fra Vieira som dessverre bare får terningkast 2.

Bård: Jesus 4, Zintsjenko 5, Fabio Vieira 2, Trossard 5, Jorginho 4.

10.Hvilken spiller har vært årets overraskelse og hvilken har skuffet?

Stian: Saliba helt klart overraskelsen. Skuffelsen blir Vieira.

Dag: Saliba har vært den som har imponert mest sammen med Martin. Den som har skuffet mest har vært Vieira.

Bård: Reiss Nelson er overraskelsen og Vieira skuffelsen.

11.Med tanke på at Mikel Artetas prosjekt tøffer på og Champions League-spill til høsten er sikret, vil Arsenal uten tvil forsterke laget fram mot sesongstart – dog er ikke lommeboken bunnløs. Er det noen spillere du mener Edu & co. burde sikte seg inn på?

Stian: Rice må inn. Xhaka ser ut til å forsvinne. Kanskje låne ut Vieira å få inn en erstatter i Caicedo eller lignende. Fresneda på høyre back.

Dag: Declan Rice og Moises Caicedo er begge spiller jeg ønsker å se med kanon på brystet, i tillegg trenger vi en stopper og en spiss. At Gundogan kan være en mulighet er heller ikke noe jeg hadde sagt nei takk til. Om Frederico Chiesa er en vi skal bruke penger på er jeg usikker på.

Bård: Rice, en back, en stopper, en sentral og en spiss med fysikk.

12.På den andre siden ryktes blant annet Kieran Tierney vekk og det ser i tillegg ut til at Granit Xhaka har gjort sin siste fremtreden på Emirates iført Arsenal-drakt. Er det noen spillere som kan selges for å eventuelt øke budsjettet for innkjøp?

Stian: Mener begge bør beholdes men skjønner Xhaka da han har hatt mange år i klubben men en del nedturer bak seg også. Tierney er en god erstatter for Zinny.

Dag: Holding, Tierney, Eddie og kanskje Smith Rowe er kanskje ikke spillere som vi trenger og som kan gi noen pund i kassa.

Bård: De to nevnte, pluss Balogun, Nketiah, Pepe, Holding.

13.Er det noen juniorspillere og spillere som kommer tilbake fra lån du ser for deg kan gjøre inntog i Artetas tropp foran neste sesong?

Stian: Vanskelig å si. Syntes det har blitt lite spilletid på noen fra akademiet. Er det noen der Arteta stoler på? Men gutter som Cozier.Duberry, Norton-Cuffy, Patino og Azeez har jo vært spennende navn som har fått litt oppmerksomhet.

Dag: Balogun definitivt!

Bård: Cozier-Duberry

14.Sesongens «Denne kampen vil vi huske lenge» og «Kampen vi glemmer fort»?

Stian: Hjemme mot Bournemouth. 3-2 Nelson. Hjelpes! Kampen som må glemmes. 2 stk. Southampton og Nottingham Forest.

Dag: Svar: Var til stede på 3-2 seieren hjemme mot Liverpool og den vil jeg huske en stund.

Bård: Arsenal- Bournemouth / Nottingham Forest-Arsenal

15.Sesongens øyeblikk vi vil minnes og øyeblikk vi allerede har glemt?

Stian: Nelson 3-2 vil bli husket lenge. Dette ødelegger nok litt for Eddie sitt 3-2 mål mot united utrolig nok.

Dag: Tapet borte mot Everton var en stor skuffelse, ikke minst spillemessig.

Bård: Granit Xhaka sitt farvel med Emirates/ Det har jeg allerede glemt.

16.Hvem rangerer du som sesongens beste spiller i Arsenal?

Stian: Ødegaard. Bunnsolid sesong!

Dag: Martin Ødegaard/Saliba

Bård: Granit Xhaka

17.Oppsummer sesongen med én setning og gi den et terningkast.

Stian: Vært god med mange oppturer og overraskelser av et veldig ungt lag. 5er på terningen

Dag: Rett og slett en eventyrlig sesong i ligaen, svake cupresultat trekker ned. Terningkast 5.

Bård: Trust the process. Terningkast 5+++

18.Om ikke mange månedene er vi i gang igjen – hvilket Arsenal lag vil du se entre banen da?

Stian: Et lag som er enda mer sammensveiset, drillet og smartere. Et par forsterkninger som gir enda mer energi og mental styrke. Vi er der nesten, bare et par brikker til i puslespillet som mangler nå. Forhåpentligvis har Arteta og Edu svarene.

Dag: In Arteta We Trust!

Bård: Ramsdale

White Saliba Gabriel Zinchenko

Ødegaard Partey Rice

Saka Jesus Martinelli

#Arsenal #BårdHeggset #DagSolheim #StianBeurling

5 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page