top of page

Nicolas Pepé: Fra håp til farvel

Oppdatert: 11. sep.

I går kunngjorde Fabrizio Romano at Pepe forlater klubben etter at kontrakten hans med Arsenal ble terminert. Den ivorianske stjernen har funnet sitt nye hjem i Tyrkia, hvor han nå er klar for å Trabzonspor.

Hva gikk galt i hans tid i Arsenal?


1.Prislappen:

Pepe hadde en fantastisk god sesong i Lille. Han scoret 23 mål og hadde 12 assist – bare Mbappe scoret mer den sesongen. Flere klubber som Liverpool og Arsenal var interessert og Lille satte en høy prislapp og Arsenal betalte det agenten og Lille krevde.2.Taktiske mangler og evner:

Under tidligere manager Unai Emery så passet Pépé ganske så godt inn i spanjolen sin filosofi. Rask kontringsfotball med hans tempo var en god kombo.

Som de fleste husker så kom Mikel Arteta inn etter at Emery fikk sparken og med ny filosofi og system så man tidlig at han slet med å tilpasse seg.


3. Av og på

Pépé hadde sine øyeblikk, men de kom altfor sjeldent. Fra det geniale i den ene kampen, til det grusomme uken etterpå og hans dårlige stabilitet var nok hovedgrunnen til at det ble mindre og mindre spilletid.

Flere faktorer kan selvfølgelig ha spilt en rolle. For det første er Premier League en betydelig tøffere liga enn Ligue 1, med høyere tempo, mer taktisk og sterkere motstand. Dette kan nok påvirket Pépés tilpasning til engelsk fotball også, men Pepe kom nok til feil klubb til feil tid. Hans rekordovergang var nok et godt eksempel på den manglende røde tråden og rekrutteringsjobben som lammet Arsenal før Edu og Arteta begynte å jobbe sammen.

Hans profil og personlighet var nok aldri egnet for en fremtid i klubben og han blir dessverre kjent for en stor flopp pga hans enorme prislapp.

De fleste av hans øyeblikk i klubben kom i Europa League, selv om det var noen kamper av magi i Premier League også.


Til slutt vil Arsenal-fansen huske Pépé som en spiller med enormt potensial som dessverre ikke klarte å oppfylle forventningene. Hans tid i klubben var preget av litt glede og mye frustrasjon, og nå vender han blikket mot nye utfordringer i Tyrkia. Det gjenstår å se om han kan finne seg selv og igjen bli den stjernen han en gang var ment å være.


Hva er dine beste minner med Pepe?

310 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page