top of page

Nå må spissene våre begynne å levere!Nylig ble Arsenal-fansen møtt med deres verste frykt da Bukayo Saka pådro seg en hamstring-skade under kampen mot Lens, og måtte forlate banen haltende. Spørsmålene om hvorfor Saka i det hele tatt ble risikert på banen strømmet umiddelbart inn på sosiale medier. Svaret er enkelt – Saka representerer ikke bare Arsenals farligste spiller, men også den mest pålitelige målscoreren. Dette utgjør en utfordring. Nå som han er ute, er det på høy tid for Gabriel Jesus og Eddie Nketiah å ta på seg rollen som måljegere.


Men la oss korrigere det - det er på tide for dem å ikke bare score mål, men flere mål. De arbeider hardt for laget, presser aktivt, og er uten tvil gode ambassadører for Arteta. Likevel er spisser hovedsakelig ansatt for å score mål. Ærlig talt, hvis Gabriel og Eddie hadde vært mer kliniske foran mål denne sesongen, ville Mikel Arteta sannsynligvis ha følt seg tryggere med å hvile Saka mot Lens.


Imidlertid handler det ikke om at de har vært dårlige. Deres innsats og vilje til å delta i oppbyggingen av spillet har ikke avtatt siden forrige sesong. Likevel kan man ikke ignorere det faktum at de har brent for mange sjanser. For spillere som skal skyte oss til titler så forventes det at de skal utnytte disse sjansene til mål. Hvis denne tendensen fortsetter i Sakas fravær, kan Arsenal plutselig falle nedover på tabellen.Det er vanskelig å forestille seg at Saka vil være i stand til å spille mot Manchester City. Videre ville det være uaktsomt lederskap å risikere ham hvis han ikke er i helt frisk. Med Martinelli også ute, øker behovet for at Gabriel og Eddie skal levere mål og bli mer kliniske i avslutningsøyeblikkene. Uten det dynamiske vingspillet fra både Saka og Martinelli, vil Arsenal få færre muligheter til å score og bli lettere å forsvare seg mot. Det merket vi spesielt i andre omgangen mot Lens.


Derfor er det avgjørende at våre to på topp nå griper hver eneste mulighet til å finne nettmaskene. Mål endrer kamper, og det er nettopp det Arsenal trenger. Gabriel og Eddie som står med hendene på hodet etter å ha sendt ballen bredt eller over mål, kommer ikke til å vinne fotballkamper. Spisser på toppnivå bedømmes etter evnen til å score mål konsekvent og kynisk. Både Gabriel Jesus og Eddie Nketiah har noe å bevise.

Jesus har alltid blitt kritisert for å mangle den kalde kliniskheten som forventes av gode spisser. Selv om han har greit fart, ballkontroll og beinhard arbeidsmoral, har han ofte misbrukt avgjørende målsjanser. Noen stor målscorer har han aldri vært, men nå trenger vi mer action. På den andre siden har Eddie Nketiah arbeidet hardt for å nå dette nivået, men utviklingen hans har stoppet litt opp og mange tror at dette er det nivået han kommer til å være framover. Ryktene om nye spisser har dukket opp i Watkins og den Toney og det er en grunn til dette.


Det er kun én måte å overbevise skeptikere på: ved å gripe muligheten å score flere mål. Vi er avhengig av dette framover.


Kilde www.justarsenal.com


Hva mener du?. Ta diskusjonen. Har dere troa på at dette løsner?
159 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page