top of page

Nå eller aldri!

Vanskelig bortekamp for Arsenal

The Gunners jakter tre poeng på Anfield i morgen ettermiddag, men vi må helt tilbake til september 2012 da Arsenal kunne ta med seg tre poeng hjem.

Den gang vant Arsenal 0-2 etter scoringer av Lukas Podolski og Santi Cazorla, og en kan notere seg at Mikel Arteta faktisk fikk gult kort etter ca. halvspilt første omgang. Siden da har Liverpool vist seg å bli en vanskelig motstander for Arsenal, og etter Klopps innføring av «Gegegenpress» og oppbygging av de røde, har det sjeldent blitt full pott for morgendagens gjester.

Men fotball er ferskvare, og de siste dagene har vist nettopp dette. Selv har Klopp uttalt i media at han mer eller mindre er klar over at han ennå sitter i sjefsstolen basert på gamle bedrifter. For det har vært en tung sesong for Liverpool – en sesong ingen kunne forutse når vi skrev sommer 2022. Foran søndagens kamp kan Klopp konstatere at laget hans har 12 – 7 – 9 i tabellprotokollen som gir 43 innkasserte poeng og en foreløpig 8. plass. Det har vært lyspunkter, som 7-0 slakten av Manchester United i mars, men de har vært for få til at man er i toppen.

Der finner man derimot Arsenal. Når man vant 4-1 mot Leeds forrige runde, hadde man vunnet syv seriekamper på rad for første gang under Arteta og det er også årsbeste sett til alle lag i øverste divisjon. Dermed troner man fremdeles som ensom majestet på tabellen, med Manchester City jaktende bak.

De lyseblå vant sin kamp denne runden lørdags kveld med sifrene 4-1 over Southampton, og har i tillegg en kamp til gode på Artetas menn. Skal man beholde luken ned til Håland & co., må man dermed vinne på Anfield i morgen. De har møttes tidligere denne sesongen, og var en av de første virkelige «testene» til denne utgaven av Arsenal – den gang mente «ekspertene» at The Gunners virkelig skulle få bryne seg på en rekke kamper, der i blant hjemme mot Liverpool, og den såkalte testen besto man med glans. Klopp & co. Måtte reise hjem til Merseyside med 2-3 tap i Nord-London.

Med tanke på begge lags form og sesong, har Mikel Arteta uttalt at Arsenal nå har en stor mulighet til å få til noe man ikke har klart på flere år, mens Jamie Carragher mener at denne kampen blir en av de største mellom lagene siden Arsenals glansdager under Arsené Wenger.

Laget:

Mikel Arteta har flere muligheter når det kommer til laguttak, men William Saliba skal fremdeles være tvilsom. Stopperen har slitt med ryggskade siden kampen og uttoget mot Sporting i Europa League, men Rob Holding har både ny sveis og en ny vår, og har tatt oppgaven på strak arm. Saka ble også benket mot Leeds forrige helg pga. sykdom, men fikk seg en drøy halvtime og spilte på det trygge. Jesus sto opp noen dager før tiden, uten at det gjorde noe. To mål mot Leeds smakte godt for oss og for hans egen selvtillitt. Starter han i morgen? Muligens.

Arteta har en lite luksusproblem forover. Saka og Martinelli leverer sakene sine bra, og tilskuddet Trossard bidrar som om han har spilt i Arsenal i en årrekke. Et viktig punkt her må være at sistnevnte herjet i Brighton-drakt på Anfield i høst. Skal han starte på topp for den psykiske effekten i et skjelvende Liverpool-forsvar? Vi snakker om van Dijk som har vært en skygge av seg selv og Alexander-Arnold som ser ut til å ha tatt en Dele Alli. Kanskje blir Arteta å spille det kortet, for til tross for vaklende sesong, er Liverpool best i trygge omgivelser hjemme – og da kan Trossars som nettet tre på Becker i høst gi et gufs fra fortiden. Tiden vil vise om spanjolen velger det slik.

Forutenom Elneny og Tomiyasu som er ferdigspilt for sesongen, er resten av spillerne klare for kamp i morgen og jeg regner sterkt med at Arteta velger etter vandt standard.

Forventet lagoppstilling Arsenal (4-3-3):

Ramsdale; White, Holding, Gabriel, Zinchenko; Xhaka, Partey, Ødegård; Saka, Trossard, Martinelli.

Form siste 5:

Liverpool: V T T T U

Arsenal: U V T V V

Kampen:

Liverpool er på mange måter ikke til å kjenne igjen etter det vi har sett de siste årene. Forsvaret vakler og midtbanen virker å ikke henge med hele tiden. Det er foran Liverpool har sett skarpest ut, men det uten å kunne vise til noe kontinuitet. Likevel, vertene har kun tapt én kamp hjemme denne sesongen i serie sammenheng. Tre har endt uavgjorte, mens man har innkassert seier i ni. På den andre siden er borteformen et område Arsenal virkelig har vist fremgang på denne sesongen, og om laget er i humør, kan de spille seg gjennom Liverpool defensiven uten større problemer. Ingen seiere på Anfield siden høsten 2012. Det er med andre ord på tide at den statistikken endres på brennkvikt. Et City med Håland i scoringsform jager bak, og Arsenal har heller ikke råd til mange bananskrell om man skal løfte pokalen i mai. Gjestene i morgen har også kun hjemlig serie å tenke på – det er 90 minutter intens fotball, så er det 5-6 dager restitusjon. Mye ligger til rette for at Arsenal i morgen kan, om de vil, ta med seg tre viktige poeng hjem – jeg håper de tar sjansen.

Info:

Hva: Liverpool – Arsenal, Premier League, runde 30.

Hvor: Anfield, Liverpool.

Når: Søndag 9.april kl. 17.30.

Dommer: Paul Tierney.

COME ON ARSENAL!


0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page