top of page

Martin Ødegaard sin formsvikt eller er det mer sammensatt?
"Vi har en ubeseiret rekord i Premier League, men det som opptar de fleste nå, er om Martin Ødegaard opplever en formdupp og om det kanskje er på tide å gi ham en velfortjent hvile.


Til helgen møter vi Sheffield United på hjemmebane på Emirates, en kamp som vi normalt sett bør vinne ni av ti ganger. Spørsmålet er om det er klokt å hvile Martin, eller om dette kanskje er akkurat den typen kamp som kan hjelpe ham å gjenopprette selvtilliten..

Det er helt normalt for alle spillere å oppleve både gode og dårlige perioder, og det er forventet. Likevel, etter å ha vært i så god form over en lengre periode, kan en formdupp bekymre oss fans.

Etter å ha spilt i hver eneste kamp denne sesongen, kan det være at han simpelthen er litt utmattet. Det kan også være det økte presset som følger med å være kaptein for Arsenal, som legger ekstra byrde på skuldrene hans. Uansett årsak, formen hans har blitt dårligere i det siste. Vi har spilt mot mange sterke motstandere nylig, og Martin er vanligvis en nøkkelspiller i slike kamper. Likevel har det vært noen slurvete feil og feilvurderinger fra hans side spesielt i de siste kampene, men dette er nok mer sammensatt. Vi er fortsatt langt unna samme form som vi hadde på samme tid i fjor, men poengfangsten er den samme så egentlig så har vi ingen ting å bekymre oss for. Har vi egentlig det?


Hva gjør City? Starter rolig og går på noen blemmer, men kommer som et godstog når sesongen skal avgjøres. Er dette planen til Arteta?Selv om han gjorde en grei kamp mot Manchester City, klarte både Chelsea og Sevilla å finne måter å nøytralisere ham på. Det er tydelig at den offensive midtbanerollen i Artetas 3-2-4-1-formasjon er utfordrende. Selv Vieira og Smith-Rowe har hatt vanskeligheter i den posisjonen. Jeg er nysgjerrig på hvordan Kai Havertz ville gjøre det der. I fjor hadde vi en trio med Xhaka og Partey som tok mye av det defensive ansvaret, slik at Martin hadde mer frihet fremover på banen.


Vår tidligere storscorer Ian Wright mener at motstanderne nå spesifikt retter seg mot Ødegaard.

Kanskje må Martin forandre sine vanlige bevegelsesmønstre for å overraske motstanderne våre mer.


Personlig synes jeg at Ødegaard har spilt sitt beste denne sesongen når han har hatt spillere som Declan Rice og Kai Havertz ved sin side. Med Rice til å dekke ham når han ønsker å drive ballen fremover, og Havertz til å skape muligheter, kan dette påvirke hans prestasjoner. Å komme tilbake fra landslagsoppdrag med Norge, spesielt etter å ha blitt slått ut av EM i 2024, kan også vært en mentalt krevende opplevelse med mye press for å lykkes både for sitt land og klubben vår. Det kan også være en årsak.


Dette er nok mest sannsynlig bare en midlertidig formdupp som han snart vil komme seg gjennom. Vi ser han nok tilbake i toppform snart, og det er ingen grunn til å bekymre seg for mye på dette stadiet. Kanskje starter han på lørdag og klinker til og blir banens beste og alt er glemt.


«Det kan fort skje»

148 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page