top of page

London-derby søndags ettermiddag

Arsenal reiser ikke lange veien denne helgen da motstander er Fulham på Craven Cottage søndags ettermiddag, men er like fullt avhengig av full pott for å holde luken på fem poeng ned til Manchester City ved like.

For de lyseblå fra Manchester vant sin kamp i London lørdags ettermiddag da Håland ble matchvinner mot Patrick Vieiras Crystal Palace. Dermed la Pep Guardiola & co. press på kanonene i Nord-London foran søndagens kamp – og den kan bli vrien.

Etter forrige helgs thriller på Emirates der Arsenal hentet inn en 0-2 ledelse mot Bournemouth (som for øvrig vant 1-0 hjemme mot Liverpool i dagens innledende runde) og snudde det til en tre poenger ved Nelsons fulltreffer på overtid av overtiden, spilte Arsenal med et rullert mannskap i torsdagens Europa League-kamp mot Sporting i Lisboa. En kamp som bølget fram og tilbake, men som endte 2-2 etter 90 + tillegg. Et greit resultat å ta med seg på flyet nordover til England, men som også kan ha gitt Fulhams Marco Silva et kart over Arsenal-terrenget, hva man kan utnytte og hva man må se opp for.

For søndagens verter har etablert et slagkraftig mannskap – jo-jo-sesong der man valset mellom Championship og Premier League er for tiden kun et minne. Nå befinner Fulham seg på en sterk 8.plass i hjemlig serie, og øyner dermed Europa-plass – som minner The Cottagers om en svunnen tid da man spilte finale mot Atletico Madrid i 2010 da Diego Forlan ble tungen på vektskålen i andre ekstra omgang. Nå har Fulham igjen siktet seg inn til selskap med kaviar og champagne i Europa, og vi skal ha to ting i bakhodet før morgendagens oppgjør. Fulham ga Arsenal kamp til døren i høst, og det drøyde mot 90 minutter før Gabriel kunne sikre tre poeng på Emirates. I tillegg vil kampene på våren være tøffere enn på høsten – sesongen og lagene har fått «satt seg», og tyngden på hver kamp blir større.

Hvordan disponerer så Arteta spillerne?

Eller et annet spørsmål, hva har han av spillere? Før kampen mot Sporting var det flere som manglet først og fremst pga. skader, men troppen opplevde også sykdom – og igjen ble man påminnet av Arsenals akilleshæl – dybden i spillerstallen. Den er grei, men ikke optimal når man kriger på flere fronter – noe man var vitne til i torsdagens oppgjør og man gikk innbytterbenken nærmere i sømmen. Der var det mange «nye» navn, men Arteta skal være optimistisk foran oppgjøret og regner med at hvertfall Tierney og Ødegård skal være klare, der spesielt sistnevnte må sies å være sentral i spanjolens lagbygg. I alt var det seks forandringer fra forrige seriekamp til den første 8-delsfinalen i Portugal, men Arteta vil nok så langt som mulig vende tilbake til vante trakter hva gjelder start ellever søndag.

Ramsdale fikk seg en hvil torsdag, og starter dermed kampen. Kiwior gjorde sine første minutter for klubben, men må nok se seg forbigått Gabriel som makker til Saliba. Backene blir det ingen endring på, mens det sentralt vil figurere vante ansikter. Angrepet blir nok kvesset så godt man klarer til tross for manglene av Jesus, Trossard og Nketiah.

Forventet startoppstilling Arsenal (4-3-3): Ramsdale; White, Saliba, Gabriel, Zinchenko; Partey, Ødegård, Xhaka; Saka, Martinelli, Nelson.

Form siste 5:

Arsenal: V V V V U

Fulham: V V U V T

Kampen: Et «svekket» Arsenal møter opp på Craven Cottage til dyst om tre poeng mot et Fulham som har klort seg fast på øvre halvdel av tabellen og øyner en mulig deltakelse i Europa når vi skriver sesongen 2023/24. Hjemmelaget har hatt «kampfri» siden mandag da man tapte mot et Brentford, og når sant skal sies, resultatet 3-2 kunne vært verre da Fulham langt i fra var på sitt beste. Arsenal har på sin side vært på seilas i Europa i løpet av uken, og det kan gi uønsket slitasje på troppen, men sånn er livet om man skal kjempe på flere fronter. The Gunners jakter sin femte strake ligaseier, og skal man holde City på avstand – så er det enkelt; tre poeng hjem til Emirates. Flere av de nylige kampene har vært «sliteseiere» med sene avgjørelser, men det er akkurat det Arsenal trenger i sin jakt på gull – marginer på sin side når dagen kanskje ikke er den beste. Fulham vil muligens gå i samme taktiske spor som sine ligakolleger Bournemouth, Leicester og Aston Villa – muligens trenger Arsenal en kamp til med marginer i sin favør, eller kanskje Nelson frelser oss igjen? Tøft blir det og Fulham gir ikke noe gratis. Her trenger vi en engasjert Arteta som pisker Arsenal i angrep og dirigerer spillerne når det butter i mot. Spennende blir det uansett!

Info:

Hva: Fulham – Arsenal, Premier League (27.runde).

Hvor: Craven Cottage, London

Når: Søndag 12.mars 15.00

Dommer: David Coote

COME ON ARSENAL!

0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page