top of page

Landslagspauser er kjedelig for oss Arsenal fans

Oppdatert: 12. okt.Å tape mot Manchester City før landslagspausen kunne fått litt dårlige konsekvenser for oss selv om det er tidlig i sesongen. Da ville vi ha stått med 17 poeng, det samme som Liverpool, men 4 poeng bak City, den ufyselige naboen lenger vest nevner vi ikke.

Men det skjedde heldigvis ikke. Vi klarte endelig å slå et City lag som tidligere har påført oss mange stygge tap de syv siste årene.

Vi er nå på toppen av ligaen med like mange poeng som vår nabo. Vi har allerede møtt United, City og Spurs, som ikke er en enkel start., men det positive er at vi enda ikke har nådd vårt høyeste nivå, og vi ser at det er mye som ikke fungerer. Spesielt på den siste tredjedelen.


Selv om vi har hentet inn kvalitetspillere i sommer, har vi også mistet Thomas Partey, Gabriel Martinelli, Jurrien Timber og Gabriel Jesus med skader og nå er også Saka og Trossard skadet. Situasjonen kunne vært verre, det er ikke nå sesongen avgjøres heldigvis.


Er vi favoritter?


Jeg tviler fortsatt på det. Manchester City har fortsatt den beste troppen for å konkurrere i fire forskjellige turneringer, og de har lang og tung erfaring med å vinne trofeer. Alle vet at City starter sesongene ganske så slapt, men så får de opp dampen når det virkelig gjelder. Selv om vi igjen skulle fått en ny 10-poengs ledelse ville vi ikke følt oss trygge. Erfaring teller mye i tittelkamper. Jeg vet at folk kan være skeptiske til å stole på unge spillere når det smeller som mest, men det er en realitet. I alle lagidretter pleier spillere og lag å nå sitt toppnivå rundt 27-28 års alderen. Å vinne over City vil være nok en utfordring, men det er noe vi må akseptere.


Men det er faktorer som kan spille til vår fordel i år. Ingen lag har noensinne vunnet Premier League fire sesonger på rad. Penger er ofte en unnskyldning i andre ligaer, men i England er de fleste lag økonomisk sterke. Noen må ta ansvar og utfordre City. Liverpool og Klopp har klart dette før og nå er det på tide at vi også gjør dette.


Vår fordel ligger i det systemet Arteta har bygget sammen med Edu de siste årene. Vi er i stand til å tilpasse oss ulike stiler, endre ulike formasjoner i løpet av kampene og laget har fått en ny mental tøffhet spesielt etter Rice signeringen. Vi har beveget oss bort fra panikkfotball, selv om vi fortsatt har noen blemmer på Emirates.

Vår hemsko er at Arteta har en tendens til å ikke rotere nok, og likevel klager fansen når han gjør det. Han har ikke vært flink nok til å skåne vår største stjerne i Bukayo Saka, til tross for tidligere advarsler om potensiell overbelastning. Det er ingen vits i å ha spillere som Reiss Nelson med flere og ikke gi dem spilletid.

Historisk sett har vi kollapset når vi har blitt tvunget til å rotere på grunn av skader. For å ha en sjanse til en 85-90 poengsesong igjen, må Arteta begrense antall kamper for nøkkelspillere og tillate mer rotasjon. Spill med reservene i FA cupen og Carabao. Det er ligaen og CL som teller nå.


Din mening lenger ned!


85 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page