top of page

Krever Kroenke en tittel neste sesong og hvor skal Rice, Havertz og Timber spille?

  1. Svein Skaret

  2. juli 6, 2023

  3. 21:18

Krever familien Kroenke titler neste sesong og hvor skal Rice, Havertz og Timber spille?

Vi Arsenalfans er i ekstase etter at Arsenal presenterte våre to nye signeringer Declan Rice fra West Ham og Jurrien Timber fra Ajax forrige lørdag og da vil klubben ha brukt over 200 millioner pund så langt og vi er tross alt ikke helt ferdige trur jeg.

Signeringer med store navn begeistrer selvfølgelig oss fans og mange har allerede gitt terningkast seks på våre signeringer så langt og Gunners er virkelig tilbake og bruker veldig mye penger. Men blir vi bedre med disse signeringene?

Havertz. En passende erstatning for Xhaka?

La oss starte med Havertz, er han en erstatning for Granit Xhaka?. Det er ingen tvil om at Havertz er en bedre spillende fotballspiller enn sveitsern, men passer han bedre i den rollen? Han kan definitivt tilby mer på den siste tredjedelen, men husk at Xhaxa kommer fra en sesong der han bidro med 9 mål og 7 assists i alle turneringer. Havertz har snittet 11 mål og 5 assists i sine tre sesonger i Chelsea, hovedsakelig som spiss.

Havertz defensivt?

Spørsmålet mitt er om Havertz kan matche Xhakas defensive bidrag. Tyskeren er en hardtarbeidende spiller, men ikke en som er kjent for sine defensive bidrag. Xhaka ga Arsenal en viktig balanse sammen med Thomas Partey for å gjøre det mulig for Arsenals angripende fotball å blomstre i forrige sesong.

Backup eller fast?

Hva med Timber? Vil han starte fast for Arsenal? Hvis ja, hvor? Arsenal-fans vil insistere på at vi trenger ytterligere dybde i midtforsvaret. Holding holder ikke mål, men passer Timber som backup til William Saliba? Eller vil han være backup for Ben White? Kanskje begge deler. Kanskje han erstatter White, og White blir en potet som kan tilby dekning på høyreback, midtstopper eller sentralt på midten?. Jeg trur at Timber vil brukes på lignende måte som Zinchenko som inverted høyreback.

Timber er en bedre forsvarer og bedre dribler en White, men har han Whites pasningsevne eller beslutningstaking på den siste tredjedelen – ting som har vært avgjørende for utviklingen av Arsenals angrepsmønster nedover høyre side av banen sammen med Saka og Martin Ødegaard.

Kanskje vår nye Vieira!

Til slutt, den største signeringen så langt i Declan Rice. Vi har sprengt banken og spørsmålet her er hvilken posisjon han vil spille?

Hvis han er Xhaka-erstatteren og ikke Havertz, så er det dette en kraftig spilleroppgradering. Rice er en mye bedre spiller enn Xhaka. Han vil kanskje ikke levere målbidragene som Xhaka gjorde den siste sesongen, men hans pasninger, pressspill og ballgjennvinning vil være en enorm forbedring. Defensivt kan han også tilby mer enn Xhaka med sin evne til å dekke enorme mengder rom.

Men hva om Rice kommer inn for å erstatte Thomas Partey?

Arteta har brukt masse penger og kanskje krever eierne noe tilbake?

Mikel Artetas utgifter som Arsenal-manager vil krysse terskelen på 575 millioner pund med sine signeringer og etter å ha ikke hatt noe særlig press på de tre og et halvt årene ved roret vil han garantert gå inn i denne sesongen med høye forventninger. Vil Familien Kroenke ha noe sølvtøy til gjengjeld for utlegget? Eller kanskje de er fornøyde med å klare topp 4 plasseringer hvert år som vi gjorde hele tiden under Wenger.

Ta diskusjonen.

#timber #rice #Arsenal #kroenke #haverz #nyesigneringer #Arteta

0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page