top of page

Keepertrøbbel eller storm i vannglass?

Det virker som Arteta får litt tyn for måten han svarer enkelte journalister. Raya ble satt mellom stengene til fordel for Ramsdale borte mot Everton og reaksjonene lar ikke vente på seg.


Er det ren rotasjon? Spilleren/keeperen som passer best mot måten Everton spiller?. Eller mener Arteta rett og slett at Raya er en bedre keeper akkurat nå?

Jeg tror kanskje det er en blanding av alle tingene. Raya er kommet inn for å skape konkurranse på keeperplass. Dette er sunt! for mange år har vi ikke hatt tilstrekkelig dekning mellom stengene.

Nå som vi er tilbake i Champions League er det utrolig viktig å ha god dekning i hver eneste posisjon på banen.


Arteta får mange spørsmål om dette. Er Raya den nye nummer 1? Ødelegger dette selvtilliten til Ramsdale?


Det er ikke vanlig at keepere blir endret så mye på i Premier League. Kanskje Arteta er litt forut sin tid? Ingen spillere bør eller skal ikke ha klippekort. Heller ikke keepere. Man kan forstå at Arteta blir lei spørsmålene, men samtidig når det er så sjeldent det skjer kan man forstå at spørsmålene stilles.

Så hva med Ramsdale?


Gutten ser ut til å ha selvtilliten i orden på måten han takler publikum under kamper. Selvfølgelig vil alle spille hver eneste kamp, men også keepere må ha konkurranse og Ramsdale vil nok takle dette fint. Virker som en jordnær type som har god kommunikasjon med Arteta.

Keepere har ikke samme påkjenning som gutta foran seg, men det kommer kamper på løpende bånd nå. Jeg tror Arteta ser på denne som en måte å få alle spillere "up to speed".


Kan det være at Ramsdale har falt litt i kvalitet siden Matt Turner egentlig ikke var noe trussel og Arteta vil få han på tåhev igjen. Det er vanskelig å si. Raya er uansett mye bedre med beina en engelskmannen og det kan være at Arteta føler laget blir mye mer trygg med spanjolen som bakerste mann, men dette blir bare synsing og spekulasjoner.


Raya så aldri stresset ut. Trygg med ball, sikker i luftrommet og tar mye plass. Dette er viktig for alle keepere. Pasningene sitter, utkast og lange utspark sitter som lissene på skoene. Man kunne nesten tro at Raya hadde vært her en god stund. Det må være betryggende for de fire i forsvar og Arteta som ser at vi har to keepere vi kan stole på. Ja, det er nok kjedelig for keeperen som ikke spiller, men gruppa i Arsenal ser ut til å ha god harmoni. Dette er nok blitt snakket godt om for å sikre at alle spillere er på samme plass mentalt.


Så, blir dette et problem, eller er det storm i vannglass fra dem på utsiden av Arsenal?

Jeg tror sistnevnte. Dette har klubb og spillere full kontroll på.

Det blir utrolig mange kamper denne sesongen å alle er like viktige. Arsenal skal være med å kjempe om PL gull, CL plassering, FA-cupen og liga cupen. Klart man må ha 2 solide keepere.


Ville det sjokkere deg hvis Raya starter onsdagens Champions League-oppgjør mellom Arsenal og PSV?


Tipp riktig resultat på alle kampene i Champions League denne uken!96 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page