top of page

Kai Havertz klar for Arsenal

  1. Trond Sæten

  2. juni 29, 2023

Etter tre berg-og-dal-bane sesonger i Chelsea, ble det onsdagen klart at tyskeren bytter beite innom London-klubbene. Hos de blå har 24-åringen opplevd epidemi, eierbytte og flere trenerbytter og dertil flere spillesystem, og er blitt plassert på flere posisjoner i offensive roller. 

Havertz har dermed ikke klart å slå rot på brua, og når den nye eieren svir av kapital i stor skala må det også slippes spillere i henhold til FFP. Den muligheten har Arteta & co. valgt å benytte seg av og betaler til sammen rundt £65 millioner for spillerens tjenester. For i Arsenal vil Kai Havertz møte en paradigme som gjennomsyrer klubben, og er det noen som kan vekke Kais talent, er Mikel Arteta en god kandidat.

For talentet er det ingen spørsmåltegn ved – Havertz rakk så vidt å henge fra seg konfirmasjonsdressen før det bar til debut for Bayer Leverkusen – og her har han levert solide siffer fra en offensiv midtbanerolle om man ser til for eksempel 2018/2019 sesongen med 17 mål og 3 assist og 2019/2020 sesongen der har bidro med 12 mål og 6 assist.

Det er fra denne utgangsposisjonen tyskeren har vært sterkest, mens Chelsea blant annet ville bruke han som spiss. Det kan tenkes at Arteta er interessert i den spilleren Chelsea hentet sommeren høsten 2020, og ikke spilleren de nå selger sommeren snaut tre år etterpå. I følge The Athletic er også Havertz tiltenkt en rolle på midtbanen, men kan selvfølgelig også bekle andre posisjoner om nødvendig.

I Arsenal får han bære samme nummer på ryggen som han gjorde hjemme i Tyskland, 29, og kontrakten skal gjelde fram til sommeren 2028.

Med alder, talent og det nye Arsenal tatt i betrakning kan tyskeren vise seg å være et godt tilskudd i Nord-London!

Vi ønsker Havertz velkommen om bord og lykke til på ferden!

COME ON ARSENAL!

0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page