top of page

Hylekoret er i gang vedrørende Havertz


Blir Havertz en suksess i Arsenal?

  • JA

  • NEI

Ja vi har spilt to kamper. Seks poeng er i bagasjen. Vi er bunnsolid bakover, men de fleste bare klager over Havertz.


Du trenger ikke lete lenge på forskjellige nettsteder og forumer for å lese alle meningene om at Arteta har kjøpt katta i sekken i Havertz og jeg skal selv innrømme at jeg ble litt overrasket over at Arteta valgte å bruke rundt 600 millioner kroner på en spiller som har underprestert lenge hos våre naboer i sør, men det er vel tross alt ikke hans problem at han har spilt i feil posisjon i klubben til den største cowboyen på balløya.


Tidligere Gunners-høyreback Bacary Sagna har denne beskrivelsen av Haverz.

«Han er som Robin van Persie i måten han bruker kroppen på, han har et bra skuddbein og han er teknisk veldig god.»

For det første så må vi han litt tid

Hvorfor klikket det ikke med City med Haaland med en gang forrige sesong, men de ble bedre etter hvert som sesongen gikk?. Det er helt vanlig at spillere trenger tid for å justere seg til nye spillesystemer for nye klubber og hvertfall til Artetas sitt komplekse system.


Hva er det vi forventer? Mål og assist eller en erstatter for Xhaxa?

Han er god med ballen og hans kombinasjonsspill har fungert bra så langt. Han er flink til å diktere tempoet i angrepsspillet og som oppspillspunkt har han vært god.

De fleste Arsenalfans forventer at han skal levere masse målpoeng siden prislappen er høy, men i starten så må vi forvente at han skal bli drillet i Artetas sitt system.


Hvis han er så svak hvorfor spiller ikke Smith Rowe eller Trossard?

Siden Havertz velges først i lagoppstillingen foran Trossard og Emile så er det godt begrunnet i dette. Havertz tilbyr mer allsidighet i tillegg til tilstedeværelse og intelligensen som Xhaxa hadde i de sentrale områdene opp på banen. Kall det gjerne box til box området.

Mange etterlyser også Rice i den såkalte åtterollen istedenfor Havertz, men jeg tror Arteta har en fast plan med Rice og det er ikke i den posisjonen.

Jeg tror nok at Trossard også kan spille i den rollen på sikt, men hvordan gjør han det mot mer fysiske motstandere som West Ham, Crystal Palace eller på Anfield?.

Og til slutt jeg tror at Havertz kommer til å bli god for oss, han tilbyr oss mer allsidighet og han kan passe inn i flere posisjoner. Vi ble for forutsigbare i forrige sesong og vi trenger vi flere alternativer.


Hva tror du?119 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page