top of page

Hva skjedde med Dial Square og hva skjer framover?

Oppdatert: 31. aug.


Hva skjedde med utbryterklubben Dial Square F.C og hva skjer framover?

Som alle vet så var Dial Square det opprinnelige navnet på Arsenal fotballklubb, laget av ammunisjonsfabrikkarbeidere i Woolwich, sørøst i London i 1886.

Vi går tilbake til januar 2020 da ble Dial Square F.C ble stiftet av flere Arsenal fans som var lei over Kroenke-familiens sin drift av klubben og den ekstreme grådigheten som skjer i dagens moderne fotball.

Klubbens langsiktige mål var å finne et permanent hjem for Dial Square så nær den grunnleggende fabrikken i Woolwich som mulig.


Det var ikke et spontant øyeblikk som førte til opprettelsen av Dial Square, snarere en økende misnøye med antallet nye drakter som selges til fansen hver sesong, økende billettkostnader, flyttingen fra Highbury til Emirates og følelsen av at Arsenals prestasjoner på banen ble sekundært til Kroenkes avkastning på investeringen. Alle husket jo Silent Stan.

«Det er pengene. Det er grådigheten. Det er måten fans blir behandlet som kunder. Vi er skapt til å føle at den eneste grunnen til at vi eksisterer er for å bruke mer penger.»

Dette er ikke en erstatning for Arsenal. Pengene har ødelagt fotballen.


“Jeg vil alltid være en Arsenal-fan,” sier en av grunnleggerne Dave Nathan, hans oldefar var groundsman på Highbury på 1920-tallet. Bestemoren hans vasket Arsenals sine spillerdrakter på et jernvaskebrett bak North Bank-stativet, tidligere kjent som Laundry End.

Disse ble møtt med masse kritikk fra andre Arsenal-supportere da ideen ble kunngjort, mange trudde at dette skulle være en erstatning for Arsenal, men dette var som nevnt ikke tilfelle. Dette skulle være en klubb som skulle være eid av fans , litt som AFC Winbledon og FC Pinzgau. Der fansen skal få lov til å bestemme, klubbens retning, farger på drakter, logo etc ,samt muligheten til å kjøpe seg inn i klubben for et lite beløp for å ha litt eierskap i klubben.

Etter hvert så begynte klubben å spille kamper og forrige sesong beseglet de sitt andre opprykk på like mange sesonger for å ta dem til trinn 11 i den engelske fotballpyramiden – syv nivåer under League Two.

For øyeblikket er klubben finansiert av medlemmenes bidrag samt et lån fra en direktør og en sponsoravtale med et formuesforvaltningsselskap.

De har en nettbutikk som har med produkter som handler om Arsenals fortid og Dial Squares nåtid. Den gule bortedrakta som gjenspeilte Arsenals dobbeltvinnende lag fra 1971 ble utsolgt på et blunk.

Kanskje blir det en FA Cup kamp mellom DIAL SQUARE OG ARSENAL OM 15 ÅR!


Nå har du muligheten til å kjøpe aksjer for å bli medeier i klubben.

Fyll ut skjemaet under for aksjekjøpsmulighet og husk å foreta overføringen innen 23:59.59 den 31. august 2023.


https://view.forms.app/ dialsquarefc


/ sharepurchaseoption Husk


Kilder:

https://twitter.com/keepgreedout

https://www.dialsquarefc.com/16 visninger0 kommentarer
bottom of page