top of page

Friday Night Football

Trond Sæten

Trond Sæten

Når lyskasterne fredags kveld tennes på Emirates Stadium er det Southampton som besøker Nord-London. Tre uhyre viktige poeng er på spill for begge lag som per dags dato bokstavelig talt befinner seg i hver sin ende av tabellen.

Arsenal kjemper mot det Ian Wright refererer til som et monster i fotballen – Manchester City. Da de lyseblå ikke spiller seriefotball denne helgen, kan Arsenal med seier hjemme fredagskvelden øke avstanden fra fire til syv poeng på tabellen, men man må også da ha i bakhodet at Pep & co. da har to kamper mindre spilt enn Arsenal. Førstkommende onsdag møtes Manchester City og Arsenal til gigantduell på Etihad Stadium, og Arsenal kan – hvis de vil møte opp til match med syv poengs forsprang som igjen muligens vil legge litt press på vertene. Kanskje noe Arsenal kan utnytte? Vi får se.

Southampton derimot spiller hverken om gull eller billett til Europa-spille neste uke, men om sin eksistens i engelsk elitedivisjon. Med 23 fattige poeng på tabellen og 6-5-20 i protokollen, er The Saint parkert bakerst i rekken og kjemper i en slitsom motbakke. Etter å ha rykket opp til det gjeveste selskap i 2012, har gjestene tidvis imponert med både spillerkjøp og resultater – men de har også måtte gi slipp på mange av spillerne som har prestert, og om ikke Saints tar seg i nakken i vårinnspurten, er eventyret over for denne gang.

Når lagene møttes på St. Marys i høst, delte de poengene etter at Arsenal først tok ledelsen gjennom Xhakas høyrefot etter drøyt 10 minutter. Armstrong utlignet for hjemmelaget etter halvspilt andre omgang, og 1-1 holdt seg kampen ut.

Ikke oppløftende nyheter fra Arteta

William Saliba gikk av banen i oppgjøret mot Sporting, og har ikke vært å finne på banen siden. Han skal være tilbake i trening og før kampen borte mot West Ham kunne Mikel Arteta fortelle at han ikke var langt unna, men at man opptrådde varsomt med tanke på ryggskaden. Rob Holding har vikariert på stopperplass – og der fortsetter nok engelskmannen også fredagen da Arteta slo fast at Saliba ikke er klar ennå: – Angående William må vi nok vente lengre. Rehabiliteringen går ikke så fort som vi håpet. Samtidig sådde spanjolen tanken om at kanskje ikke den franske stopperen blir å spille i det hele tatt resten av sesongen, men mente at neste uke kanskje ville gi flere svar.

Zinchenko måtte også kaste inn håndkleet foran oppgjøret mot West Ham på grunn av problem med lysken. Arteta kunne fortelle at situasjonen fremdeles er usikker for ukraineren: – Vi er ikke sikre. Det et muskulært problem, og helbredelsen tar tid. Mest sannsynlig må man derfor klare seg uten venstrebacken mot Southampton, og da ser vi nok Kieran Tierney starte.

Skader må man regne med i fotball, men det er dårlig timing for Arsenal om både Zinchenko og Saliba må stå over mot City neste uke.

I tillegg så Saka noe sliten ut borte mot The Hammers, og en av Arsenals beste spillere denne sesongen kan fort bli å finne på benken for å ta en pust i banken da Arteta mest sannsynlig er interessert i å ha vingen i sin prime neste seriekamp Han erstattes i dette tilfelle av Trossard som har gjort en god figur siden overgangen i januar. Jeg ser likevel ikke bort i fra at Saka får seg en god halvtime på Emirates for å løfte seg etter straffemissen tidligere.

Forutenom dette vil nok Mikel Arteta starte så sterkt som mulig for å sikre tre poeng mot et Southampton som er desperat etter å sikre plassen blant de 20 beste i England. Dermed vil vi nok se en ganske Arteta-standard oppstilling.

Forventet lagoppstilling Arsenal (4-3-3):

Ramsdale; White, Holding, Gabriel, Tierney; Xhaka, Ødegård, Partey; Martinelli, Jesus, Trossard.

Form siste 5:

Arsenal: U V V U U

Southampton: T U T T T

Info:

Hva: Arsenal – Southampton, Premier League, runde 32.

Hvor: Emirates Stadium, London.

Når: Fredag 21.april kl. 21.00.

Dommer: Simon Hooper.

COME ON ARSENAL!

0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page