top of page

Forest 1-0 Arsenal: Patetisk opptreden og hvor har det blitt av mentaliteten?

Forest 1-0 Arsenal: Patetisk opptreden og hvor har det blitt av mentaliteten?

Vi kan ikke bare skylde på ungt lag, skadeproblemer og for dårlig spillerstall vel?

Arteta har i mange settinger brukt ordet elitementalitet. Det vil si at man går på banen i 90+ minutter. Gjør ditt ytterste, blø for den drakten du spiller for. Å tape er ikke et alternativ. Denne kampen skal vinnes. Gi 100% hver kamp.

Et godt eksempel er fra 2003 når vi tapte ligatittelen en runde før slutt. Vi skulle slå tilbake i sesongens siste hjemmekamp mot Southampton.

Vi gikk ut på Highbury. Heltent og spillesugen og maltrakterte Soto 7-0.

Etter denne kampen gikk vi 49 kamper uten å tape.

Det som Arteta fortalte oss med sitt laguttak og taktikk og inngang til gårdagens kamp var en manager som gikk imot sine prinsipper.

Det var flatt, energiløst og kampen var nesten tapt under oppvarmingen. Nottingham har sluppet inn 67 mål denne sesongen. Det er tredje mest i hele PL.

Greit med en ny formasjonsendring med Xhaxa og Partey som inverted backer, men hva med resten?

Hvorfor spiller ikke Tierney fra start?, hvorfor kastes Vieira inn for Smith Rowe?. Det har ikke fungert med Jesus inn for Trossard som nier på lenge. Plan B? Ingenting!. Alt handler om ordet mentalitet.

Vi hadde ett skudd på mål og var ikke i nærheten av noe som helst.


Neste sesong

Arteta kommer til å legge en gyllen plan sammen med Edu igjen i sommer. Den kommer garantert til å funke en god stund. Kanskje klarer vi å hente noen gullfisker som forsterker oss kraftig. Det store spørsmålet mitt er hva hva han evner å gjøre, når den planen, av ulike årsaker, ikke funker. Som i fjor er Arteta for treg til å omstille. Synes alt snakket om en for svak stall er noe overdrevet. Arteta har kjørt sin vanlige start elver omtrent gjennom hele sesongen. Det går ikke. Det har vi sett nå i avslutningen. Spillerne blir utbrent og erstatterne som kommer inn har fått for lite spilletid og da er det vanskelig å komme i flyten. Her må Arteta bli flinkere til å rullere. Trenger Saka å spille 90 min nesten hver kamp når vi leder 3-0.? Her ser du at andre toppmanagere tar de ut selv om spillerne vil fortsette. Så kynisk må man være. Vår lille stjerne Saka ser alle er helt utslitt.

Med signeringene som ble gjort i januar, burde det vært mulig å forenkle ting litt mer, og fått med seg noen flere resultater. Forhåpentligvis lærer han av denne erfaringen , men først må du gjenfortelle historien om elitementalitet på neste lagmøte.

Forventer at de starter allerede neste søndag i sesongen siste kamp.

Dial spillerbørs:

Aaron Ramsdale (5/10), Ben White (4/10), Thomas Partey (4/10), Gabriel Magalhaes (4/10), Jakub Kiwior (3/10), Jorginho (4/10), Granit Xhaka (4/10), Martin Odegaard (5/10),Bukayo Saka (4/10), Gabriel Jesus (3/10), Leandro Trossard (3/10)

0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page