top of page

Er stoppeklokkene klare på Emirates?


Lørdags ettermiddag tar Arsenal i mot Fulham i Nord-London – et lag vertene som regel har stålkontroll på. Likevel har vertenes spill sett noe smårufsete ut de to innledende kampene til tross for at det har gitt full uttelling poengmessig, mens Fulham har mistet lagets største profil.


Mikel Arteta uttalte seg uansett godt fornøyd etter forrige rundes 0-1 borte mot Crystal Palace: - Jeg elsket det. Jeg rett og slett elsket det . Det er et veldig vanskelig sted å komme. Vi spilte slik vi ønsket å spille 11 mot 11, vi dominerte og skapte nok sjanser. Vi hadde to store sjanser og normalt setter han (Nketiah) dem, men vi ga aldri opp.


Videre påpekte han innsatsen etter at Arsenal ble redusert til ti mann da Takehiro Tomiyasu pådro seg sitt andre gule kort: - Så måtte vi spille den siste halvtimen med ti mann som er en kontekst vi ikke forberedte på, men vi måtte tilpasse oss og spillerne var fantastiske da jeg ikke synes vi ga bort noe. Jeg er veldig glad, var spanjolens reaksjon etter oppgjøret på Selhurst Park.


Dermed fortsetter Arsenal en fin tendens også denne sesongen – nemlig å senke poeng borte. I fjorårets utgave av Premier League ble det 39 totalt, flest av noen lag. I kampen mot Palace ble vi også fullstendig klar over regelendringer foran årets sesong – drøying av tid straffer seg. Nevnte Takehiros første gule gikk nettopp på dette; dommer David Coote mente japaneseren brukte for lang tid ved et innkast, og havnet dermed i blokka. – Nå må vi spille med stoppeklokke også, kommenterte Arteta sarkastisk i etterkant.


Venstrebacken er dermed utilgjengelig foran lørdagens hjemmekamp, men Oleksandr Zinchenko gjorde comeback for kanonene da han og flere andre spillere med defensive fibre ble byttet inn da tre poeng skulle sikres. Kanskje får Leandro Trossard også får seg noen minutter? Forrige gang lagene møttes vartet nemlig belgieren med tre assist i 0-3 seieren på Craven Cottage. I tillegg er det mange kamper som skal spilles, og rotasjon for å holde spillere både i gang og skadefritt er ikke annet enn et pluss.


Gjestene i morgen tok en oppskriftsmessig 0-1 seier i serieåpningen borte mot et Everton som er spådd slite seg til en eventuell videre spill i engelsk elitedivisjon når vi skriver høst 2024. Forrige helg ble det juling på hjemmebane da Brentford seiret med 0-3. 0-1 var stillingen til pause, og når Fulham rotet det til ved at Tim Ream fikk gult nummer to og påfølgende straffe mot seg, var det plutselig tomt for livbåter på Craven Cottage – i tillegg er deres hovedmann i front, Aleksandar Mitrovic, pakket lekene og dratt siden forrige sesong, og man har i løpet av sommeren signert Raul Jimenez som til nå ikke har bidratt med noen målpoeng etter overgangen fra Wolverhampton.

Likevel – Fulham kan gi Arsenal kamp om poengene. I fjor var de det 6. beste bortelaget som bidro til at man havnet på en finfin 10.plass når alt ble summert i mai.


Tomiyasu står over – Zinchenko entrer startelleveren?

Mikel Arteta har startet sine to første kamper denne sesongen litt annerledes enn hva man kanskje hadde sett for seg. Thomas Partey har inntatt høyreback, mens Ben White har startet som makker med Saliba. Det har gitt plass til Havertz på midtbanen med Rice og Ødegård. Det er mulig at Partey blir flyttet opp med Rice, og at White og Gabriel igjen starter på plassene sine fra fjoråret.

Nå som Jurrien Timber er ute med langtidsskade og Takehiro Tomiyasu er suspendert denne runden, gjør at Zinchenko etter alle solemerker entrer banen fra start lørdags ettermiddag da venstrebackkollega Kieran Tierney ser ut til å fortsette karrieren i Spania i følge engelske medier fredag. I angrepsrekka er Gabriel Jesus ennå fraværende, men skal være tilbake i trening.

Ellers kjører nok Mikel Arteta på videre med det kjente – muligens får Leandro Trossard noen minutter, og muligens også fra start? Fasiten får vi lørdags ettermiddag.


Potensiell startellever Arsenal (4-2-3-1): Ramsdale; White, Gabriel, Saliba, Zinchenko; Partey, Rice; Martinelli, Ødegård, Saka; Nketiah

Arsenal siste 5:

V V V V V

Fulham siste 5:

T T V V T

Siste 5 oppgjør:

Fulham – Arsenal 0-3

Arsenal – Fulham 2-1

Arsenal – Fulham 1-1

Fulham – Arsenal 0-3

Arsenal – Fulham 4-1

Info:

Hva: Arsenal – Fulham, Premier League, runde 3.

Hvor: Emirates Stadium, London.

Når: Lørdag 26. august kl. 16:00. Viasat Premier League 1

Dommer: Paul Tierney.


Vårt tips: 3-1. Skriv gjerne deres tips under

COME ON ARSENAL!102 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page