top of page

Er mangelen på rotasjon direkte knyttet til mangel på en plan b?

Er mangelen på rotasjon direkte knyttet til mangel på en plan b?

Arsenal kollapset dessverre like før slutt som dessverre gjør veldig vondt for oss Arsenal fans. Som mange har diskutert i hue og mente på diverse forumer er hovedårsaken mangelen på troppens dybde. Mye er selvfølgelig sant, spesielt i forsvaret hvor Arsenal mistet både Saliba og Tomiyasu.

Men det er også et spørsmål om hvordan Arteta styrer resten av spillerstallen sin. Arteta må finne en måte å gi våre såkalte backupspillerne nok minutter til å holde dem i form gjennom en hel sesong.

Arteta er uten tvil en veldig god trener som har gått verdens beste skole, men han må bli kvitt sin hardnakkete lojalitet til visse spillere som han insisterer på å spille med selv når de ikke er i form eller i kamper der de rett og slett kan hviles for å gi noen andre minutter.. Jeg vil påstå at det var ingen grunn til at Tierney skulle få så lite spilletid denne sesongen.

Med mindre Arteta finner en måte å håndtere dette problemet på, vil det ikke spille noen rolle hvor mange gode back up-spillere vi rekrutterer i de neste vinduene.

Arteta sin spillestil er mye basert på Pep sin filosofi og formasjoner som sikkert er enklere å kopiere en å gjennomføre og perfeksjonere.

Vi har vel rundt 12-13 spillere i vår stall per dags dato som klarer å gjennomføre det Arteta ønsker i kamplanen hver uke, men hva skjer på treningsfeltet med resten. Hvorfor har ikke Vieira og Smith Rove fungert?. Hvordan kan de komme i form når de aldri får muligheten?

Å komme inn 10 minutter før full tid og neste gang du får muligheten er kanskje noen uker etterpå hvordan skal man finne flyten?. Du trenger i alle sporter kamptrening hvis du skal finne toppformen!

Skal Arteta kvitte seg med alle de spillerne som han mener ikke klarer å gjennomføre plan A. Skal vi kvitte oss med Smith Rowe fordi Arteta mener Mason Mount vil gjennomføre planen bedre?

Eller er det så enkelt at Arteta kjøper Rice og Caicedo og Vlahovic til sommeren så vil plan A fungere enda bedre slik at vi tar enda et steg?

Flere strenger

Arteta trenger flere strenger å spille på. Rotasjon og mer fleksibilitet er nøkkelen her slik at Arteta kan endre kampbilder på flere måter. Jeg føler vi ble litt gjennomskuet den siste halvdelen av sesongen.

  1. Kanskje skulle Arteta fortsatt med Trossard på topp selv når Jesus ble friskmeldt?.

  2. Kanskje vi kunne brukt Jesus mer på høyre slik at Saka fikk litt færre minutter?.

  3. Kanskje skulle Smith Rowe fått prøvd seg litt mer i Xhaxa sin nr 8 rolle?.

Men nå skal jeg glede meg over en strålende sesong. London is red. Champions League nærmer seg og nå venter vi på Rice og noen til vel!

Så får Arteta legge planen på hvordan plan b skal løses!

0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page