top of page

Disse 10 spillerne kan forlate oss til sommeren

Svein Skaret

Svein Skaret

Skribent All Posts

  1. 01/07/2023

  2. 13:39

Arsenal kan ta farvel med mange spillere denne sommeren

Arsenal har virkelig klinket til tidlig i dette sommervinduet. Kai Haverz er signert i en avtale på nesten 65 millioner pund og Rice og Timber er bare papirarbeid unna sin inntreden på Emirates. Så langt har klubben brukt 2 milliarder norske kroner, men jeg tror faktisk Edu og Arteta enda ikke er ferdig med handlingen.

Men selv om mye av det tidlige fokuset har vært på signeringer, så trenger vi å bli kvitt en del spillere for å ikke havne i unåde med FFP. Vi har tatt en titt på spillere som kanskje har spilt sin siste kamp for klubben.

Granit Xhaka – Mulig pris 16 millioner pund

Inntil helt nylig virket det ganske sikkert at Xhaka ville være på vei til Bundesliga denne sommeren. I de siste dagene har det imidlertid vært en del skriverier om at Arteta ønsker en erstatter på plass før han slipper Xhaxa. Får vi over 15 millioner pund så får han nok dra. 100% sikker på at han drar.

Kieran Tierney – Mulig pris 20 millioner pund

Det har vært interesse fra Newcastle United i flere måneder. Magpies er på en opptur og de kan også friste med Champions League denne sesongen så får han lovnader om fast plass i startelleveren så er Newcastle fortsatt en mulig destinasjon, men det har også vært snakk om en uventet retur til Celtic nå som Brendan Rodgers er tilbake ved roret.

Jeg tviler på at Celtic har råd til å dekke hans ukentlige lønn som ligger på rundt 1.2 millioner i uka så her blir det nok en låneavtale i første omgang. En pris vi burde forvente er mellom 25 millioner pund for skotten, men jeg er redd prisen fort kan komme under 20. Newcastle er nok mulig destinasjon. Sier dette er 50/50.

Emile Smith Rowe – Mulig pris 30 millioner pund

Igjen, noe usikkerhet rundt han, men ville det ikke være en overraskelse om midtbanespilleren fortsatt er hos oss i neste sesong. Smith Rowe har beundrere i Aston Villa, nå administrert av Unai Emery, så blir det mangel på minutter på Emirates utover høsten kan fort hodet til Emilie begynne på tvile, men slik det er nå så ser jeg ingen grunn til å selge Emilie. 100% sikker på at han blir.

Folarin Balogun – Mulig pris 30 millioner pund

Spissen ønsker desperat faste førstelagsminutter, og har gjort det veldig klart at han er villig til å forlate Arsenal for å få dette. Mange klubber har blitt nevnt de siste ukene, og med en rapportert prislapp på rundt 30 millioner pund , kan Gunners fort takke ja hvis et passende tilbud kommer.. Det siste ryktet er at han ønsker å overbevise Arteta under årets USA tur så vi får se når vinduet stenger 31 august. Jeg ville heller solgt Eddie, men mye kan skje her, men umulig å spå utfallet. 50/50.

Charlie Patino – Mulig pris 5 millioner pund

Vårt store midtbanetalent som sist sesong var på utlån til Blackpool ønsker mer førstelagsfotball så her blir det nok et nytt utlån eller en permanent overgang denne sommeren. Likevel er det kanskje ikke slutten på Patinos Arsenal-historie, med forskjellige kilder som rapporterer at en tilbakekjøpsklausul er sannsynlig. En pris på rundt 5 millioner pund burde forventes. 100% sikker på at han drar.

Nuno Tavares – Mulig pris 10 millioner pund

Som alle vet så tilbrakte portugisern forrige sesong på lån hos Marseille og alt tilsier at han ikke har noen framtid hos oss. Scoret seks ganger og hadde en lovende start, men utenomsportslige ting dukket igjen opp med bla dårlige holdninger på treningsfeltet og han ble ofte droppet i kamptroppen på slutten av sesongen for den franske klubben. West Ham og Galatasaray har vært linket til Tavares uten at noen bud har kommet. Han er uansett ferdig i klubben. En pris på 7-10 millioner pund har blitt nevnt. Selges 100% sikkert.

Nicolas Pepe – Mulig pris 10 millioner pund

Det er vel neppe noe overraskelse at Pepe mest sannsynlig kommer til å bli solgt denne sommeren. Nå får Pepe muligheten til å overbevise Arteta under årets Pre Season, men hans tid hos Arsenal er nok dessverre over. Får vi et bud fra en Saudi Arabisk klubb som burde vi klare å få opp mot 15 millioner pund. Selges 100% sikkert.

Sambi Lokonga – Mulig pris 15 millioner pund

Albert Lokonga kommer nok til å forlate Arsenal denne sommeren der et lån er mest logisk med kanskje en opsjon i bunn. Sterke rykter med Burnley som følger ham tett med hans tidligere sjef som manager i Kompany. Lån eller salg er 100 % sikkert.

Thomas Partey – Mulig pris 40 millioner pund.

Denne er vanskelig. Det går en del rykter nå om at Arsenal ser på muligheten til å selge han hvis et riktig bud kommer. Han var frem til februar soleklart den beste spilleren i hans posisjon og han overgikk spillere som Rodri, Rice og Casemiro i alle spillets faser og var motoren sentralt hos oss, men nok en gang han fikk en skikkelig formsvikt og det virket også at det mentale ikke var helt på plass heller og mistet plassen til Jorginho på tampen av sesongen.

Partey vil neppe bli noe særlig bedre med årene og med hans høye lønn og med kjøpet av Rice så er det kanskje like greit å selge han nå slik at vi får litt penger for han, men først må enda en erstatter på plass før vi slipper han. 50/50.

0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page