top of page

Dial Norge Premier League 2023/24 tabelltips

Oppdatert: 23. aug.


Endelig er Premier League snart i gang igjen. Det er en uke til vi sparker i gang sesongen mot Nottingham Forest.
Det er nok ingen hemmelighet at Arsenal vil få mer fokus fra media denne sesongen etter å ha vært det eneste laget forrige sesong som hamlet opp mot Goliat aka Manchester city. I sesongoppkjøringen har Arsenal vist litt vinglende form. Dette er å forvente etter flere store navn har kommet inn porten til Arteta. Havertz, Timber og kanskje det største navnet Declan Rice.

Det er brukt mye penger, men smarte penger. Det er spillere som er på vei inn i sin beste alder. Godt kjent i Premier League og mye erfaring. Timber er ny til PL, men har vist seg og være et meget godt kjøp. Men hvor langt går Arsenal denne sesongen? kan Manchester City stoppes? Topp 4 må være et absolutte minimum for Arteta og hans menn.

Topp 4 vil kanskje få sin tetteste konkurranse noensinne i PL. Newcastle, United, City, Arsenal, Liverpool, Chelsea, og  Tottenham. Syv lag der altså.

La oss ta for oss hvem som vinner PL 23/24 først: Den soleklare favoritten i Manchester City. De vinner for fjerde gang på rad. De har mistet spillere men stallen er så sterk og sammensatt at ingen stopper dem denne sesongen heller.


Topp 4:

City Arsenal Liverpool 

Chelsea


La meg forklare. City er ustoppelige (virker det som) så de vinner. Arsenal er unge, full av energi og bør få mer bensin på bålet etter å ha mistet tittelen på målstreken forrige sesong. Liverpool hadde en svak sesong, men viste takter mot slutten så de blir nummer tre tror jeg. Chelsea har brukt enormt(!) mye penger. Klart å kvitte seg med mange dem ikke ønsker og har en stor fordel i å kun ha fokus på fotball som blir spilt på øya da de endte utenfor europaspill forrige sesong.


Manchester United bør klare en topp 4 plassering ,men det er fortsatt mye rot bak kulissene i den klubben. Hvem eier klubben neste måned? Hvem klarer de å kvitte seg med? Hvem får de inn? Det er for mange usikkerheter for øyeblikket.

Se full tabell lenger nede i saken.


Det er mange gode lag igjen og flere europacupspill plasser å slåss om. 5, 6, og 7 plass tror det kan bli rekord jevn også. United tar 5. plass. Newcastle følger rett bak og Tottenham bak der igjen. United har ikke imponert i sesongoppkjøringen forutenom mot oss selvfølgelig. Newcastle skal ut i CL spill. Dette vil de nok bli preget av. Tottenham på 7 kan de til og slite litt med da lag som Fulham, Brighton og Aston ville er hakk i hel. Eneste som holder Tottenham over for øyeblikket er at de for øyeblikket har Harry Kane i laget. Hvis han forsvinner? Da tror jeg de skal slite med å klare topp 10. Han er en målgarantist i verdensklasse som gir laget 25+ mål hver sesong. Dette klarer de ikke å erstatte så fort. De har en meget utfordrende sesong i vente.


Premier League har kanskje aldri vært mer interessant. De mindre klubbene får bedre managere og mer penger å rutte med. Lag som Brighton imponerer stort. Emery i Aston villa gjør det meget bra og forsterker stallen godt. De nyopprykkede lagene kommer med enormt med energi og fighting spirit som som regel avtar utover sesongen, men første halvdel er alltid meget spennende.

Noen må rykke ned dessverre, men det er slik fotballen er og det er det som gjør den så spennende. Ulidelig spennende for de supporterne som holder med lagene under streken.

Det står mellom 5 lag som kan rykke ned i år tror jeg. Luton, N. Forest, Sheffield United, Burnley og Bournemouth. De tre som må takke for seg når kalenderen viser mai 2024 blir nok:

18: Nottingham Forest 19: Bournemouth 20: Luton


Fotball handler også om enkelt prestasjoner. Hvem får flest mål, flest assist og viser seg som lagets mest viktige spiller. Det er nok mange om beinet her men toppscorer er det nok rekordlav odds på Haaland. Et City-lag fullt av ballkunstnere med en norsk spill i verdensklasse på topp med 62 nettkjenninger totalt forrige sesong er intet annet en ordet sinnsykt. Ny målrekord neste sesong?

Sesongens spiller: Bukayo Saka. Holder han seg skadefri vil vi nok se et nytt monster i unge Saka. Spiller alltid, scorer jevnt og trutt med kanskje sin beste sesong i vente i et samkjørt Arsenal.

Sesongens signering: Mange gode kjøp av flere spillere. Arsenal på sin side har gjort solide signeringer. Personlig tror jeg Tielemans til Aston villa er en utrolig signering. Lite spilletid mot slutten for Leicester men er definitift en meget god spiller.

Sesongens svake signering: Aldri gøy å få det stemplet, men med store summer, store navn og lange kontrakter kan det fort bli en av Chelseas singeringer i Nkuku.

Sesongens flopp: Richarlison hadde en horribel sesong i Tottenham. Hadde ikke tro på singeringen da og jeg tror heller ikke denne sesongen vil bli noen høydepunkt for den tidligere Everton spilleren.

Sesongens Manager: Vanskelig å kunne unna Guardiola. Men han har et utrolig lag allerede. En utømmelig pengesekk og et apparat rundt seg som gjør jobben “enklere”. Ser man bort fra Pep så tror jeg fort at utmerkelsen kan ende hos Brighton manager Roberto De Zerbi. Han vil nok ikke få utmerkelsen da managere som faktisk vinner noe pleier å ende opp med å ta det, noe som selvfølgelig er forståelig. Jeg tror han og Brighton får en kanonbra sesong.

Så til slutt. Tabelltipset mitt: 1. Manchester City 2. Arsenal 3. Liverpool 4. Chelsea

5. Manchester United 6: Newcastle 7. Tottenham 8. Brighton 9. Aston villa 10. Fulham 11. Brentford 12. West Ham 13. Everton 14: Crystal Palace 15. Wolverhampton 16. Burnley 17. Sheffield United

18. Nottingham Forest

19. Bournemouth

20. Luton


Så, der har vi det. Premier League 2023/34. Det blir utrolig spennende med nye lag som skal spilles mot og lag rundt oss som garantert har lyst til å vippe oss og City lengre ned på tabellen. Kanskje blir det tidenes jevneste sesong. Jeg håper det. Det var en imponerende sesong av Arsenal som hadde fortjent å vinne trofeet, men det ville seg ikke helt til slutt.

Hva tror du om sesongen?


Hvem vinner, hvem rykker ned?

Kommenter gjerne under og si din mening under!

38 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page