top of page

Det ble virkelig menn versus gutter i går kveld, men nå må vi nullstille!

Det ble virkelig menn versus gutter i går kveld!

Vi er utslitt. Vi presser ikke som før, og vi er ikke like gode i gjenvinningspillet. Uunngåelig når du ikke har troppen til å rotere effektivt.

Mange snakker om samme kollaps som i fjor, at spillerne våre takler ikke presset, manglende ledertyper etc. Det er mulig vi har en liten kollaps,  men ikke glem at vi møter kanskje verdens beste fotballag i Manchester City.

Sa det før kampen og jeg sier det igjen. Vårt eneste håp i denne kampen var å overraske City. I stedet starter vi med antatt første 11’er, samme gameplan” og generell forutsigbarhet i alt vi  skulle foreta oss.  Pep gjorde et lite grep som overrasket Arteta og vi var egentlig sjanseløse fra første spark på ballen. Vi etterlyste grep fra Arteta etter at City tok fullstendig over etter 15 minutter av kampen. Få Xhaxa dypere i banen sammen med Partey for å bryte opp kombinasjonspillet mellom KDB og Haaland på topp. Ta litt mer hensyn. Vi hadde nesten et toppet lag, det må være mulig å unngå kaos ved hvert brudd hver gang.

Det var rett og slett ingen sjanse for at vi skulle få noe ut av gårsdagens kamp med unntak av et lykketreff, og det fikk vi ikke. City har vært vanvittig gode i det siste mens formen vår har falt veldig av på grunn av de nevnte årsakene..

Uansett var Arsenal virkelig skuffende i går. Ikke bare på grunn av resultatet, men på grunn av hvordan kampen utarte seg underveis. Våre pasninger som i store deler av sesongen har vært skarp og nøyaktig, er nå feilstrødd. Der det tidligere i sesongen var stabilitet, organisering og selvtillit, ser det nå ut til å være nerver, frykt og angst. 

Vi har rutinerte folk som har spilt Champions league finaler og har vært i tittelkamper tidligere i spillere som Partey, Jesus og Zinchenko. Disse skal være i frontlinjen når det gjelder som mest i disse toppkampene. Når disse svikter fullstendig så er det vanskelig å vinne toppkampene. Det er noe Arteta må ta lærdom av og gjøre noe med.

Til slutt er jeg veldig fornøyd med denne sesongen og forbedringen vi har gjort fra forrige sesong. Har vi vunnet ligaen og klart å få noe sånt som 90+ poeng, ville Arteta allerede fortjent en statue.

Men vi er avhengig av å treffe på transfervinduet til sommeren for å bli mer konkuransedyktig. Hent en god nr 6 og en nr 8 som kan konkurrere med Partey og Xhaxa. Hent gjerne en god høyreback. Bruk heller White eller Tomiyasu som en backup for Saliba. Holding med flere har dessverre ingen fremtid i denne klubben og hent gjerne en tankspiss med bra målsnitt.

Selv om tapet mot City svir så fikk vi uansett gode nyheter i går. Med Forest sin seier mot Brighton så får vi CL spill neste sesong. Det var tross alt målet denne sesongen. Det er en liten seier tross alt.

Nå må Arteta gjøre litt endringer i startoppstillingen i de siste kampene. Trossard må få mer spilletid. TIerney fortjener mer spilletid og Nelson har vært frisk i det siste. Nå gjelder det å avslutte sesongen sterkt og nullstille etter noen tøffe uker. Sesongen er ikke over!

Dial spillerbørs

Aaron Ramsdale 6/10, Ben White  5/10, Rob Holding  5/10, Gabriel 3/10, Oleksandr Zinchenko 3/10

Thomas Partey 3/10, Granit Xhaka 4/10, Martin Odegaard 4/10

Bukayo Saka 5/10, Gabriel Jesus 4/10, Gabriel Martinelli 4/10

Gi din spillerbørs


Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Aaron Ramsdale

Karakter

Børs: 6

Ben White

Karakter

Børs: 6

Oleksandr Zinchenko

Karakter

Børs: 6

Gabriel

Karakter

Børs: 6

Rob Holding

Karakter

Børs: 6

Thomas Partey

Karakter

Børs: 6

Granit Xhaxa

Karakter

Børs: 6

Martin Ødegaard

Karakter

Børs: 6

Gabi Martinelli

Karakter

Børs: 6

Bukayo Saka

Karakter

Børs: 6

Gabriel Jesus

Karakter

Børs: 6

Stem

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page