top of page

Deadline day, butikken er stengt.Så var nok et overgangsvindu stengt. Det ble med spillere som forlot Arsenal denne gangen. Noe som var meget nødvendig da troppen var altfor stor. Arteta & co har vært flinke. Avtaler inn gjort tidlig for å sikre så mye tid sammen før sesongen starter.


Laget har startet litt rufsete fremover men det er et sterkere lag og bedre lag vi kommer til å se etter hvert, liten tvil om det. Før terningkastet rulles, la oss gå over de største navnene og avtalene som har forlatt oss og navnene som har kommet inn portene.


Inn: Declan Rice. 100 millioners mannen. Eller 1 milliard mannen om du vil. Allerede viser gode tegn på å gå rett inn i spillergruppen. Fysisk, rask og klok. For en spiller!


Jurrien Timber. Kanon signering! fra første ballberøring ser vi hvorfor Arteta skulle ha denne mannen. Allerede en oppgradering for Zinchenko? Fryktelig trist at han kun fikk minutter på banen i sin første kamp i PL. Ute hele sesongen..


Kai Havertz. Det er en spiller der. en J***** god en også. Har startet litt svakt, men det er perioder som viser potensialet. Hadde en grusom sesong i Chelsea forrige sesong. Med tid tror jeg han blir veldig god og viktig for oss.


David Raya. Keeperen som er kommet på lån fra Brentford. Statistikk fra forrige sesong viser en meget ballsikker keeper med en pasningsfot helt oppe der med de beste. Ramsdale trenger konkurransen da Turner kanskje ikke helt holdt nivået. Spennende å se hvor mye PL spill det blir.
Ut:

Lokonga. På lån til Luton. Vil nok få mye spilletid, noe han desperat trenger. På sikt kanskje en del av planene til Arteta.


Rob Holding. Det ble aldri det helt store, men definitivt kamper der han var en koloss! "Holdini" signerer for Crystal palace etter 7 år i klubben. Lykke til!


Balogun. Virket aldri å være i planene til Arteta. 40m pund er en god deal. Fortsetter sin karriere i Monaco.


Tavares. På utlån til N. Forrest. Trenger også mye spilletid. Håper han får det denne sesongen. Kanskje ikke i planene til Arteta så et lån er smart.


Tierney. Trenger spilletid, å kunne nok fått det i Arsenal pga skaden til Timber. Litt rart at han forlater oss for sesongen men er kanskje ikke i planene til Arteta i det hele tatt? Forhåpentligvis med en tilbakekallings klausul. Skal spille i Real Sociedad.


Maitland-Niles. Fikk sin debut tilbake i 2014 som 17 åring! Mot slutten i Arsenal karrieren ble det mye opp og ned. Mest ned kanskje. Utlån med varierende spilletid. Kontrakten hans med Arsenal har nå gått ut og han har nå signert for Lyon. Håper kan får kickstartet karrieren sin igjen å vi får se noen iskalde straffespark.


Marquinhos. Trenger også spilletid og kunne kanskje vært en back up for Saka? Lånt ut til Nantes så forhåpentligvis blir det mye spilletid der denne sesongen.


Granit Xhaka. Solgt til B. Leverkusen etter en fenomenal sesong i Arsenal. Synd han ikke tok minst en sesong til. Arteta forvandlet han til en stjerne etter noen turbulente år. Tiden var nok moden for et bytte for begge parter og med Rice inn ville det blitt trangt om plassen.


Så til slutt terningkastet. Arsenal har så langt solgt eller lånt ut 13 spillere. 4 spillere inn. En betydelig slanking av tropp. Virkelig nødvendig. Jeg skulle ønske å ha sett en spiller inn på lån for en skadet Timber. Zinchenko tåler ikke veldig mange kamper på rad å er nå vårt eneste alternativ som ren venstreback, i A-laget i det minste.


Ellers et solid vindu som jeg gir terningkast 4.


Hva syntes du om overgangsvinduet og Arsenals sjanser denne sesongen? Let us know!
162 visninger1 kommentar

Siste innlegg

Se alle
bottom of page