top of page

Chelsea gjester Emirates: “Dette er ikke over!”

Chelsea besøker Emirates."Dette er ikke over"

Det er Mikel Artetas tydelige beskjed foran tirsdagens London-Derby på Emirates. Etter å ha ligget øverst på tabellen i 247 dager, fikk det en brå slutt søndags ettermiddag da Manchester City vant borte mot Fulham, og krøp forbi med et poeng.

Guardiolas menn har i tillegg en kamp til gode på Arsenal, og kan med seier her øke til fire poengs forsprang. Likevel er Arteta tydelig på at gullkampen på langt nær er over, og kanskje har han rett også? Før forrige onsdags møte med Manchester City, opplevde Arsenal tre uavgjorte kamper på rad – og kanskje situasjonen med å være i tet preget The Gunners? Kanskje vil noe av presse de muligens har følt være borte og man kan spille med senkede skuldre? Målet om topp fire er tross alt i boks.

For mye hvilte på Arsenal når man besøkte Etihad Stadium for midtukekamp forrige onsdag, og der var det tydelig at gjestene rett og slett var flere numre for små. Et mer robust og fysisk hjemmelag hadde få problemer med å valse over Arsenal, og når Michael Oliver blåste av etter 90 + tillegg viste resultattavla 4-1 – og skal man være realist; Det kunne vært mye styggere sifre.

Arsenal kan overta tabelltoppen

Nå er det opphausa kampen på de britiske øyer overstått, og mediene og ekspertene er fornøyd. Arsenal klarte ikke presset og Manchester City har funnet monsterformen og leder hjemlig eliteserie. Alt er som det skal være.

Så når Chelsea står på motsatt banehalvdel tirsdags kveld, kan kanskje Arsenal begynne å spille sin fotball flere har blitt begeistret over denne sesongen – og det i en kamp der gjestene har null å spille for av resterende sesong.

For med en amerikaner som tror verden fungerer i virkeligheten som på FM, har Chelsea investert tungt i spillere og apparat ved siden av. Det har endt med et kræsj verdt et eget studie til skrekk og advarsel i fremtiden. Tuchel og Potter har måtte ta sin hatt å gå, og mannen som skulle berge stumpene av en allerede miserabel sesong, Frank Lampard, har bare blitt gråere i håret med fem tap på de fem kampene han har fått lede laget – med andre ord har det ene tapet bare avløst det andre.

Likevel hadde det vært typisk om Frank & co. snudde skuta på Emriates. Et derby er et derby, og alt av form og annet blir lagt til siden. Skulle Arsenal dog ta sin første seier i Premier League siden 1. april (4-1 mot Leeds), vil man ta tilbake første plassen på tabellen – hvert fall for en stund, da konkurrentene fra Manchester kan overta den med seier mot West Ham onsdag.

Uendret status for Arteta

Når det kommer til skadefronten er det lite nytt å berette fra Nord-London. Tomiyasu og Elneny er som kjent ute resten av sesongen, og det er også spekulert om Saliba blir tilskuer resterende kamper. Franskmannen står over kampen mot Chelsea også, og dermed får vi se Rob Holding i startelleveren.

Foruten om dette skal alle spillere være tilgjengelige for Arteta foran bataljen på Emirates, og jeg går sterkt ut i fra at spanjolen følger sitt vante mønster når det gjelder spillere som stiller fra start.

Forventet lagoppstilling Arsenal (4-3-3):

Ramsdale; White, Holding, Gabriel, Zinchenko; Xhaka, Ødegård, Partey; Martinelli, Jesus, Saka.

Ønsket lagoppstilling:


Form siste 5:

Arsenal: V U U U T

Chelsea: T T T T T

Info:

Hva: Arsenal – Chelsea, Premier League, runde 34.

Hvor: Emirates Stadium, London.

Når: Onsdag 2.mai kl. 21.00.

Dommer: Robert Jones

COME ON ARSENAL!

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page