top of page

Champions League-hymnen skal igjen runge på Emirates

Oppdatert: 20. sep.Onsdags kveld returnerer Arsenal verdens gjeveste klubbturnering etter flere års avbrekk, og morgendagens motparter endte begge på 2. plass i sine respektive serier i fjor.


To lag i form møtes

Arsenal ga England og Premier League en styrkebeskjed i helgen. Etter å ikke ha vunnet på Goodison Park siden 2017, var det igjen The Gunners tur å sikre seg alle poengene etter helgens batalje mot Everton – men lenge ruvet tanken om poengtap. Det var like etter halvspilt andre omgang at en lekker corner-variant signert bortelaget gjorde at Leandro Trossard kunne notere seg for nettsus og sikre seg tittelen som matchvinner. Seieren gjør at Arteta & co. ligger likt med Liverpool og Tottenham med 13 poeng, og kun to poeng bak serieleder Manchester City.


Det er med andre ord et Arsenal i form, hvert fall poengmessig, som tar imot Nederlandsk besøk i morgen, og selv om mange vil påpeke at gruppen er av den enkle sorten, viser også PSV Eindhoven gode takter hjemme i Eredivisie. På de fire innledende kampene er det blitt full pott og 13-1 i målforskjell. Likevel må en kunne påpeke at Arsenal er storfavoritter foran onsdagens møte i Nord-London.


Lagene møttes senest i fjor høst, men da i Europa League. Da vant Arsenal tilsvarende oppgjør 1-0 på Emirates etter scoring av Granit Xhaka vel 20 minutter før slutt. Foruten om å ha vært i samme gruppe i fjor, må vi tilbake til starten og midten av 2000-tallet der lagene møttes mer jevnlig. Kampen onsdag blir faktisk det 9. oppgjøret i rekken.


Ramsdale returnerer?

I helgens kamp mot Everton, valgte Mikel Arteta å hvile Aaron Ramsdale og den ny innleide spanjolen David Raya fikk vokte buret. Er engelskmannen tilbake på plass når Champions League-hymnen atter en gang skal runge på Emirates?


I tillegg fikk vi se Gabriel Martinelli tusle av banen når kampuret viste vel 24 minutter etter en smell det så ut til at han pådro seg under feiring av en scoring som etter hvert skulle annulleres. Pussig, men sant. Er markert som usikker, og kanskje erstatteren søndag – Trossard – får en fortjent start?


Fra før finner vi Thomas Partey, Jurrien Timber og Elneny på skadelisten. Ser man bort fra dette, kan Arteta skilte med en frisk tropp – så er det opp til oss å fundere på hvordan laget komponeres til oppgjøret før den endelige fasiten avsløres i morgen. Starter Havertz eller Vieira? Eller får Smith-Rowe sjansen fra avspark? Er det Jesus eller Nketiah som skal være sentral angriper? En ting er sikkert, Arteta er en mann av rutiner, og det er tvilsomt at han vil forandre på altfor mye når det er viktig med en sterk start i turneringen. En kan tenke seg at start elleveren fra søndag er utgangspunktet, men at en usikker Martinelli erstattes av Trossard.

Potensiell start ellever Arsenal (4-2-3-1): Ramsdale, White, Gabriel, Zinchenko; Rice, Vieira; Trossard, Ødegård, Saka; Nketiah.


Arsenal siste 5:

V V U V V


PSV siste 5:

V U V V V


Andre oppgjør i gruppe B:

Gruppens oppgjør kompletteres av oppgjøret Sevilla – RC Lens – og det er to lag som viser alarmerende form. På innledende fire kamper står den til vanlig Europa-sterke Sevilla med kun en seier og tre tap i hjemlig liga, og er dermed nede på en 17. plass. Gjestene i onsdagens oppgjør viser på lang nær noe sterkere takter hjemme i Ligue 1. På innledende fem kamper kan RC Lens vise til hele fire tap, og hviler dermed desidert sist på tabellen i Frankrikes elitedivisjon. Det er med andre ord to lag som trenger en nystart på mektige Ramon Sanchez Pizjuan onsdags kveld.


Info:

Hva: Arsenal – PSV Eindhoven, Champions League gruppespillkamp 1.

Hvor: Emirates Stadium, London.

Når: Onsdag 20. september kl. 21.00.

Dommer: Felix Zwayer.


COME ON ARSENAL!


Sett opp din startelver91 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page