top of page

Champions League. Hva kan vi forvente?

Oppdatert: 15. sep.
Hva burde vi forvente i årets Champions League?

  • Gå videre fra gruppa

  • Gruppevinner og kvartfinale

  • Gruppevinner og semifinaleSeks år har det tatt. Vi er endelig tilbake i Champions League, der vi hører hjemme!

Det fleste Goonere rundt om i verden satt nok klistret til skjermen, spent på hvilken gruppe vi skulle ende opp i.

Blir det dødens gruppe, eller en enkel? Vi har vel ikke så mye å klage på når trekningen er ferdig. Lens (FRA) ,PSV (NED) og Sevilla (SPA) blir årets motstandere. Tøffeste laget er nok spanske Sevilla som har vært bunnsolide i EL siste årene, men Arsenal skal og burde være klare favoritter til gruppeseieren.

Men hva kan vi forvente? Vil Arteta rotere laget i gruppespillet eller satse knallhardt fra start? Det er tross alt en PL trofe å kjempe om. Jeg tror nok vi får se en litt blandet "prioritering" i CL. Hjemme mot svakere motstand vil vi nok kunne se mer til spillere med lite spilletid i PL. Borte litt mer solid spillergruppe.

Signeringer som Havertz og Rice har nok vært planlagt når vi har sett på CL spill. Dessverre så mistet vi Timber som kommer til å bli et stort savn, men innkjøpene av de nevnte vil gi oss mer fysikk, mer "hjerne" og et mer solid lag. For det trengtes forsterkninger i bredden i stallen like mye som kvalitet. Som mange husker så falt kvaliteten når Arteta skulle rullere mer i fjorårets europacupspill. Disse to blir ekstremt viktige spillere denne sesongen. Havertz har ikke startet bra, men en spiller


Kvartfinale eller semifinale?

Hvis vi skal se litt realistisk på dette så er laget til Arteta såpass bra nå at vi burde karre oss til kvartfinalene. Minst, men mye vil kanskje være avhengig av hvordan vi ligger an i PL utover høsten. Arteta vil garantert vinne alt, men er spillergruppa klar for det? Fortsatt mange unge spillere i laget med lite CL erfaring og hva med skadesituasjonen?. Tåler vi skader på Saka og Saliba igjen? Forhåpentligvis har spillergruppa og Arteta lært av EL fadesen tidligere.

Vi burde gå for gruppeseieren for å få en enklere vei videre. Det er utrolig mange gode lag i CL, som forventet, men det er også mange gode lag som møter hverandre allerede i gruppespillet.

Med litt røde øyne så skal vi vinne alle kampene i gruppa, men vi må nok forvente at det kan bli poengtap. I hvert fall borte. Sevilla er nok den største kandidaten til å ta poeng mot oss., men ingen bortekamper er lette å i hvert fall ikke i CL.

Uansett hvordan det går er det utrolig(!) deilig å endelig skulle få høre Champions League hymnen på Emirates igjen! "The chaaaaaampioooons!"

Hvilke forventninger har du til Arsenal i CL denne sesongen? svar gjerne i kommentarfeltet under.

Gå gjerne inn på denne linken under å sett opp det laget du vil skal starte mot Everton på søndag og tipp resultatene på alle Premier League kampene i helgen.

https://www.dialnorge.no/arsenalxi
94 visninger1 kommentar

Siste innlegg

Se alle
bottom of page