top of page

Bunnlag besøker Nord-London lørdags ettermiddag

Oppdatert: 27. okt.

Når Arsenal entrer Emirates Stadium lørdags ettermiddag er det Sheffield United som står på motsatt banehalvdel. Vertene skal i teorien cruise videre i hjemlig serie og sikre at tre poeng blir værende i Nord-London mot The Blades som ligger desidert sist i Premier League.


Arsenal ny leder i gruppe B

For Arsenal kommer fra en bunnsolid Champions League-runde nede i Sør-Spania, og før Europa-kampen, berget Arsenal et sterkt poeng borte mot et aggressivt Chelsea – og kunne også stukket av med alle. Et Chelsea som startet i fyr og flamme, hadde stålkontroll på alt som skjedde en regntung aften på Stamford Bridge – men så inviterte man The Gunners inn i kampen igjen, og med 2-2 etter 90 + tillegg delte man potten lørdags kveld forrige helg. Det gjør at Mikel Artetas mannskap fremdeles er i selebert selskap; man er ennå ubeseiret i Premier League.


I midtuken bar det av gårde til sydlige strøk i Spania når et Sevilla med sterke Europa-tradisjoner sto på menyen på et kokende Ramon Sanchez Pizjuan. Foran drøyt 40.000 tilskuere var det en perfekt kontring anført av Jesus og Martinelli som sørget for 0-1 til pause. Etter hvilen var det Jesus som med en fulltreffer satt inn 0-2 bak en sjanseløs Nyland.

Hjemmelaget svarte kun minutter etterpå, men blant annet Tomiyasu og Rice sto for solide innsatser som gjorde at Arsenal kunne forlate Spania med seier, tre poeng og ledelse i gruppe B da RC Lens spilte uavgjort hjemme mot PSV.Scoring og skade: Gabriel Jesus noterte seg en fulltreffer mot Sevilla, men måtte senere ut med noe som minnet om en strekkskade.


I teorien er dermed de to «vanskeligste» bortekampene i gruppespillet unnagjort for Arsenal, og Mikel Arteta var selvfølgelig fornøyd med det laget presterte i tirsdagens kamp: - Jeg er veldig glad. Jeg likte virkelig besluttsomheten og motet som laget spilte med på et stadion som dette. Sevilla har ikke tapt mange kamper på de siste 10 årene i Europa, og det var utrolig å spille i med denne atmosfæren. Det var et stort, stort steg for oss å kunne spille slik vi spilte her. Å komme hit og begrense dem og kontrollere spillet slik vi har gjort og å skape situasjoner som vi skapte, gir stor tiltro fordi det er veldig, veldig vanskelig å gjøre det, uttalte spanjolen like etter kampslutt.


Dermed gjenstår PSV Eindhoven borte, mens RC Lens og Sevilla skal besøke Nord-London senere i høst. I hjemlig serie ligger man på en 3. plass før helgens runde med samme poengsum (21) som Manchester City (foran på bedre målforskjell), mens London-rival Tottenham nekter å la salget av Harry Kane i sommer affektere dem nevneverdig og ligger øverst med to poeng mer foran helgens runde.


Katastrofe i Sheffield

I motsatt ende av tabellen finner vi Sheffield United. Forrige gang de rykket opp fra Championship tok de øverste divisjon med storm, men denne gangen er det røde varsellamper over hele linja. På innledende ni kamper har man kun klart å karre til seg et fattig poeng da man spilte uavgjort 2-2 hjemme mot Everton i starten av september – resterende åtte kamper har endt med tap.


Det er med andre ord en stund siden The Blades fikk smake på både poeng og seiersrus, og kan henvise til katastrofeform. I etterkant av poenget mot Toffees har man sluppet inn 17 og kun maktet med målsus ved tre anledninger. Man ledet lenge borte mot Tottenham, men der fikk de 2-1 i sekken på overtid og man har tapt 0-8 hjemme mot et Newcastle som etter hvert har fått maskineriet i gang. Forrige runde spilte Sheffield godt hjemme da Manchester United besøkte Bramall Lane. 1-1 sto seg til pause, men med drøyt kvarteret igjen dukket Dalot opp og fikset biffen for de røde djevlene.


Tatt både Arsenals og Sheffield Uniteds form og prestasjoner, skal lørdagens oppgjør gi hjemmelaget tre poeng. Forrige gang lagene møttes på Emirates i seriesammenheng var høsten 2021. Kun tre spillere (fire om man teller med Tierney) er å finne i dagens utgave av Arsenal – Saka, Elneny og Nketiah. Den gang var det nettopp Saka og Pepe som sørget for 2-0 med to mål på tre minutter etter drøye timen spilt, mens McGoldrick ordnet trøstescoring med fem minutter igjen. Vi skal likevel ikke lengre tilbake enn januar 2020 når scoringer signert Martinelli og Fleck resulterte i poengdeling i Nord-London.
Jesus ute?

I tirsdagens kamp ble Gabriel Jesus byttet ut ca. 10 minutter før full tid med noe som så ut som en skade. Angriperen selv forteller at: - Vi får se. Jeg var sliten om jeg skal være ærlig, men jeg vil aldri bli byttet ut. Jeg respekterer likevel managerens avgjørelse. Det var uheldig. Vi får se hva det er for noe. Han haltet likevel av og ble erstattet av Eddie Nketiah, Arteta er ifølge Football London bekymret for statusen videre.


Thomas Partey måtte se sine lagkompiser gjøre jobben fra sidelinjen etter å ha fått en smell under mandagens trening – og ifølge rapporter er man ikke sikre på tidsaspektet, men at det er snakk om en muskelskade.


Et par situasjoner til må drøftes – Ramsdale eller Raya? Raya er hentet inn for å gi konkurranse på keeperplass, men når starter denne konkurransen? Nykommeren har stått fast en periode og har gjort jobben bra, men det har vært noen skjær i sjøen her også. Hvilke av målvaktene må se kampen fra benken lørdag? Tiden vil vise.Får krtitikk: Ikke den samme spilleren vi så i fjor, melder engelske medier.


En annen spiller som har høstet kritikk i engelsk media om dagen, og som det er vanskelig å unngå som nordmann, er kapteinen selv. For lite involvert, for lite innvirkning og for lite sluttprodukt har det blitt skrevet side opp og side ned om på balløya. Regner med at engelske tabloider ikke påvirker Mikel Arteta i stor grad og at Martin Ødegård er å finne i startelleveren når den er klar lørdag.


Bortsett fra dette er nok Mikels foretrukne mannskap klar til kamp, men kanskje blir Tomiyasu henvist benken igjen da det er et lag i katastrofeform som entrer Emirates lørdag og at Zinchenko kan være med å holde den formen gående med sine offensive bidrag både fra kanten og sentralt.


Potensiell startellever Arsenal (4-2-3-1): Ramsdale; White, Saliba, Gabriel, Zinchenko; Rice, Jorginho; Saka, Ødegård, Martinelli; Nketiah.


Form siste 5:

Arsenal: V T V U V

Sheffield United: T T T T T


Siste 5 innbyrdes:

Sheffield United – Arsenal 0-3 (PL)

Arsenal – Sheffield United 2-1 (PL)

Sheffield United – Arsenal 1-2 (FA-cup)

Arsenal – Sheffield United 1-1 (PL)

Sheffield United – Arsenal 1-0 (PL)


Tilbakeblikk:

FA-cupen 1998/99, Arsené Wenger vs. Steve Bruce. 1-1 og en mulig cup-klassiker kunne blitt til på Highbury sett med Sheffield øyne. Så dukket debutanten Kanu opp og misforsto situasjonen. Husker du? Om ikke, ta en titt her!
Resten av runden:

Ser vi til lagene rundt Arsenal på tabellen, blir det fort en travel helg. Spurs åpner runde 10 allerede fredags kveld når de besøker et Crystal Palace som ikke ser ut til å ha noen planer denne sesongen (3-3-3 i kolonnen), mens Liverpool og Aston Villa har hjemmekamper søndag mot henholdsvis Nottingham Forest og Luton Town. Søndags ettermiddag er det tid for Manchester-derby når City besøker Old Trafford. Hjelp ønskes av både Palace og United denne helgen!


Info:

Hva: Arsenal – Sheffield United, Premier League runde 10.

Hvor: Emirates Stadium, London.

Når: Lørdag 28.oktober kl. 16.00.

Dommer: Tim Robinson.


COME ON ARSENAL!166 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page