top of page

Bournemouth besøker Emirates

Før kampen: Arsenal – Bournemouth.

Vertene for lørdagens batalje har fått i gang maskineriet igjen med tre strake seiere i Premier League, men må være på vakt når gjestene som spiller for overlevelse i Premier League entrer matta i Nord-London lørdags ettermiddag.

Kampen Arsenal hadde i bakhånd når det så vanskelig ut for noen uker siden, ga Mikel Arteta & co. akkurat det de var på jakt etter – tre kjærkomne poeng. Sean Dyche satte sin lit til samme kampplan man hadde for en knapp måned siden som den gang ga Dyche en pangstart på karrieren som Everton-manager – man skulle frustrere Arsenal. Det klarte de også – fram til Saka og Martinelli ga Arsenal en fin 2-0 ledelse til pause. De siste 45 var det tydelig hvorfor Everton sliter i bunnsjiktet av tabellen, mens kanonene fra Nord-London pryder øverst.

Lørdag skal Arsenal igjen i aksjon mot et lag på som kjemper for overlevelse i Premier League når Bournemouth besøker Emirates.

Forrige gang lagene møttes var i midten av august. To scoringer av Martin Ødegård før kvarteret var spilt samt Salibas fulltreffer 10 minutter ut i andre omgang ga Arsenal en komfortabel seier. Siden den gang har det knapt vært noe bedring fra gjestenes side. Med 13 tap, 6 uavgjorte og kun 5 seiere ligger Bournemouth nest sist på tabellen med 21 innkasserte poeng.

Hvordan tenker Arteta?

Onsdagens hengekamp gjør at Arsenal er i rute med nærmeste konkurrent, Manchester City, med 25 kamper spilt og fem poengs forsprang på de lyseblå. I kampen fikk vi også se Emile Smith-Rowe gjøre comeback etter et lengre skadeavbrekk, og samtidig kom Thomas Partey inn etter hvilen for Jorginho. I tillegg fikk både Vieira, Nkethia og Tierney verdifulle minutter. Skadesituasjonen for Arsenals del ser lysere ut med kun Gabriel Jesus ute av betydning. Brasilianeren er dog tilbake i trening, og det ryktes at han er å finne på benken lørdag.

Det er i så fall gode nyheter – for nå kommer kampene tett for Artetas menn, og spanjolen er den som rullerer minst på startelleveren i Premier League. Det må Mikel Arteta nå endre på – til uken skal Arsenal ut i Europa League igjen i med bortekamp mot Sporting i Portugal.

Hvordan tenker da Arteta en mulig startellever når Bournemouth står på motsatt banehalvdel lørdag – en kamp mot et lag som snitter 0,9 mål scorede og 2 mål innslupne mer kamp? Spares noen av de mest sentrale bidragsyterne i dagens Arsenal? Eller vil han satse alt i ligaen og ha Europa League som en turnering der spillerne som ofte starter på benken, får holdt kroppen i gang? Jeg tror Arteta har siktet stilt inn på hjemlig serie, men at han fremdeles vil trå varsomt med Partey, og vil derfor fortsette med å ha han som innbytter også denne kampen da Jorginho på ingen måte har gått seg bort som vikar. I tillegg har Trossard funnet seg mer til rette med gode lekekamerater rundt seg, og jeg ser for meg at han også starter på lørdag.

Ingen «Walkover»

For selv om Bournemouth holder Southampton og Everton med selskap nederst på tabellen, er ikke disse kampene lett innkasserte trepoengere selv om de på papiret skal være det. Arsenal vil gjøre alt for å vinne serien, mens gjestene kjemper med nebb og klør for å beholde plassen. Vil vi få et likt kampbilde som mot Everton borte og hjemme første 40 minutter samt Leicester borte forrige helg? Kanskje, men disse kampene skal vinnes om man skal kjenne smaken av gull etter 38 kamper.

Er Arsenal heldige, får de også kanskje litt drahjelp denne runden da skuddsikre Newcastle tar i mot Manchester City og Liverpool, som fikk en etterlengtet seier onsdagskveld, tar mot Manchester United søndags ettermiddag.

Form siste fem kamper:

Arsenal: U T V V V

Bournemouth: U T U V T

Forventet startellever (4-2-3-1):

Ramsdale; White, Saliba, Gabriel, Zinchenko; Xhaka, Jorginho; Saka, Ødegård, Martinelli; Trossard.

Info:

Hva: Arsenal – Bournemouth, Premier League, runde 26.

Hvor: Emirates Stadium, London.

Når: Lørdag 4.mars kl. 16.00.

COYG!

0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page