top of page

Artetas ord etter poengtapet på London Stadium

Spanjolen var langt fra fornøyd med 2-2 og pekte kun på egeninnsats.

For det begynner å bli få livbåter igjen for Artetas mannskap. Med poengtap i kamper man har ledet med 2-0 to runder på rad, er noe Arsenal ikke har råd til om man skal løfte det gjeveste trofeet i engelsk fotball når vi skriver mai.

2-0 er en farlig ledelse på mange måter, nok til at falsk trygghet om at det fikser seg og at kun et mål motsatt vei gir blod på tann for motstanderen.

Det har skjedd to helger på rad – først Liverpool forrige søndag da Jesus og Martinelli sørget for 0-2 på Anfield etter drøye halvtimen, mens en scoring av Salah like før pause ble skjebnesvangert for håpet om tre poeng. Liverpool serverte en langt bedre andre omgang, utlignet og var ikke langt unna å sikre at alle poengene ble på Anfield.

Samme tegning i går – Arsenal opp i 0-2 etter drøyt 10 minutter og drømmestart. Vertene fikk seg scoring før pause, og like etter Sakas straffemiss i andre omgang, sørget Bowen for balanse i regnskapet – noen mildt sagt forferdelige minutter for The Gunners. Arsenal hadde etter dette problemer med West Ham, som også var nærmest om å ta alle poengene: – Vi klarte ikke å kontrollere det West Ham kom med etter deres første mål. Om du slipper inn to eller tre mål på bortebane, er det vanskelig å vinne fotballkamper. Vi må ta skylda selv når det kommer til å forsvare egen boks, var Artetas dom etter 90 + tillegg i London derbyet.

Hva er så oppskriften da, Arteta? – Vi må ha en hensynsløs tankegang og drepe kampen. Når muligheten er der, må vi drepe laget og om du ikke gjør det i Premier League, vil det på et tidspunkt snu, avsluttet spanjolen.

Med resultatene fra helga ligger Arsenal fire poeng over Manchester City med en kamp mindre spilt, noe som vil si at Arsenal fremdeles har alt i egne hender – men at det fra dette tidspunktet må presteres. Det starter rolig med Southampton kommende fredag. Deretter kommer Arsenals viktigste kamp på mange år – midtuke kamp borte mot Manchester City på Etihad Stadium.

Noen som sa ligafinale?

COYG!

0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page