top of page

Arteta versus andre Arsenal managere!

Oppdatert: 22. aug.

Jeg synes det er interessant og ta en runde på dette i disse tider når klubben vi elsker endelig er tilbake som tittelutfordrer.

Undertegnende som sitter og skriver denne artikkelen har vært en Arsenal fan siden Paul Merson dukket opp på Sportsrevyen på NRK.1990 er året. Terje Dalby og Karen Marie Ellefsen hadde reportasjene. Ja det begynner å bli en del år siden.

Som barn og som jeg selv sa til min sønn. Er du over åtte år så må du bestemme deg for hva slags klubb du skal støtte og da kan du ikke gå tilbake.

Supportere som oss støtter uansett klubben. Å bytte ut klubben man støtter er ikke et alternativ, uansett hvor dårlig laget ditt gjør det. Turen over dammen blir mindre med årene, men i hovedsak er støtten til klubben fortsatt der, og de fleste av oss vil strekke oss enormt langt for å holde kontakten med vår klubb.


Men hvis det ikke er et alternativ å bytte klubb, er det absolutt mulig å kritisere klubben. Manageren er ubrukelig, halve laget er ubrukelig, styret driter i klubben og bryr seg kun om pengene. Ja der har jeg OFTE vært de siste tjue årene.


Den lengst sittende manageren i ligafotball i England er Simon Weaver på Harrowgate som har vært i jobben i over 14 år. I Premier League er den lengste Jørgen Klopp som nærmer seg åtte år i Liverpool. I løpet av den tiden har han vunnet League, FA Cupen, Carabao Cup og Champions League. En pokal hvert annet år. I fjor ville mange Liverpool fans ha Klopp bort. Tenk på det!

Arteta kom til Arsenal i desember 2019, noe som betyr at han har hatt tre hele sesonger i klubben, og vant FA-cupen selv om kampene ble spilt foran tomme tribuner.

Men hvor lenge skal Arteta få lov til å bli hvis suksessen uteblir? Selv om Arsene Wenger ikke kunne levere en ny ligatittel til Arsenal etter den ubeseirede sesongen i 2005 vant han FA-cupen tre ganger i løpet av de siste fem årene i klubben, men det var tydeligvis ikke nok for en rekke supportere. Jeg var en Wenger Out selv, jeg mener han burde trukket seg etter Hull triumfen, men han fortsatte og skapte en stor splid mellom fansen.

I løpet av sine 12 år i klubben leverte Wenger 10 trofeer (tre ligatitler og syv FA-cuper), og mye av den tiden var med svært begrenset finansiering på grunn av flyttingen til Emirates, men helt ærlig Wenger klarte topp 4 hver år og Kroenke senior trengte ikke bruke mye penger så lenge pengene rant inn 😊.

Arteta har vunnet ett trofé på tre sesonger. Et trofé denne sesongen ville ta ham opp til 0,5 trofeer per sesong – over Chapman. To trofeer denne sesongen ville ta ham til 0,75 trofeer per sesong. Bak Wenger, men ikke mye. Men det vet vi ikke før i slutten av sesongen.6 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page