top of page

Arteta: – Det føles fantastisk!

Arsenals manager Mikel Arteta var fornøyd med både resultat og tilleggstiden i søndagens Community Shield.

I utgangspunktet er det serie- og cupvinner som møtes i Community Shield, men siden Manchester City vant begge forrige sesong, fikk Arsenal plass i gårsdagens batalje da de endte som serietoer.

I sesongens første tellende kamp for begge lag, var det Arsenal som trakk det lengste strået da oppgjøret ble avgjort på straffesparkkonkurranse – Arsenal traff på alle sine, mens City bommet på to. Det gjorde Mikel Arteta fornøyd: – Det føles fantastisk! Jeg tror ikke det blir så mye bedre enn å vinne et trofé på Wembley mot verdens beste lag, og spesielt på den måten vi gjorde det på.

– Det er flott om spillerne er overbevist om at de kan slå alle lag. Jeg syns vi viste skikkelig besluttsomhet og kamp for å vinne kampen.

– Grunnen til at vi er her er for å vinne trofeer for klubben og gjøre den vellykket. Jeg har sett så mange glade og stolte mennesker, fortalte Arteta.

Spanjolen fikk også oppleve de nye fokusområdene til dommerne den kommende sesongen – strengere kontroll på managerenes oppførsel på sidelinja og drøying av tid på banen.

Arteta fikk gult kort for protester etter en duell mellom Rodri og Havertz før halvspilt førsteomgang, der Rodri muligens skulle sett gult, men berget seg. Det fikk Arteta til å tenne på alle plugger, og havnet dermed selv i dommerens bok. Han påpekte selv etterpå at det er vanskelig å endre oppførsel på kort tid, men konkluderte med at: – Jeg prøver mitt beste.

I andreomgang ble det lagt til 8 minutter, noe som tillot Arsenal å utligne i kampen ved Trossard i det 111. minuttet. Et velkomment tiltak, mener Arteta: – Det er fint å se at det gjøres. Det har gått for langt og nå må lagene tenke seg om. Vi må forberede oss å spille 100 minutter, det vil skje hver helg.

COME ON ARSENAL! 

4 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page