top of page

Arsenals backup-spillere skuffet stort.

Oppdatert: 3. nov.Noen av mine beste venner er dessverre Liverpool-fans. Mens de så Liverpool vinne på Vitality Stadium, sendte en av mine venner meg følgende melding: "Hva skjer? Ser ut som et B-lag?" Jeg kunne ha svart bekreftende, for Arsenals lag hadde gjennomgått betydelige endringer siden forrige kamp.


Spillere som Declan Rice, Martin Ødegaard, William Saliba, Bukayo Saka og Gabriel Martinelli, satt alle på benken denne gangen, men alle disse vil være i startoppstillingen mot Newcastle til helgen. Likevel følte jeg meg ikke komfortabel med å akseptere denne forklaringen.


Midtbanetrioen som startet i går kostet over 100 millioner pund, og to av angriperne våre tjener over 100 000 pund i uken. Så hvorfor var vi så svake? Det kommer ned til mentalitet. Spillere som Havertz, Vieira, Nketiah og Nelson mangler styrke og personlighet. De trenger veiledning og ledelse for å blomstre. Onsdagens kamp var en sjanse for disse spillerne å vise seg frem, og det var sjokkerende hvor dårlige de presterte når man ser på det fra dette perspektivet.


Mikel Arteta snakker om sine "ikke-omsettelige prinsipper," men hvis det er sant (og det er ikke alltid tilfelle), vil flere av disse spillerne slite med å få spilletid denne sesongen. Jeg har lenge kritisert spillere som Haverz, Vieira og Nketiah for å spille som om de var fornøyde med å være i laget i stedet for å strebe etter å være på toppnivå.

Det er flaut at gjennomsnittlige spillere blir betalt astronomiske lønninger uten å yte tilsvarende. Spillere som Nelson, Vieira og Eddie Nketiah scorer mål eller gjør gode opptredener av og til, men de er ikke konsistente. Ødegaard viste på ti minutter hva som skiller ham fra jevnaldrende som passerer ballen sidelengs i 80 minutter.


Vår kaptein hadde flere skudd på mål på 15 minutter enn hele laget hadde på 80 minutter. Det viser forskjellen i mentalitet. Nordmannen turde å kreve ballen, prøve nye ting og unngå den enkle pasningen av frykt for å feile. Kan det samme sies om flertallet av spillerne som startet mot West Ham?


Hvis det er én positiv ting å ta med fra 3-1 tapet, er det at det bør være tydelig for manageren at noen av spillerne ikke er på nivå med klubben sine krav. Arsenal ble ydmyket i ligacupen, og det er andre sesongen på rad at vi har røket ut tidlig. Dette viser en urovekkende trend også - vi skaper ikke nok sjanser.

Eddie Nketiah er ikke en god nok spiss for klubben. Snart 18 kamper på bortebane uten mål sier litt. Men det er tross alt ikke hans feil at Jesus konstant er skadet og han blir et førstevalg. Eddie gjør sitt beste, men kvaliteten hemmer han mot bedre motstand. Mål mot mindre gode lag som Sheff U og Manchester United holder dessverre ikke. Vi får se om han klarer å motbevise meg og kritikerne mot Newcastle i helgen. Det blir en fryktelig vanskelig kamp.


Partey og Jesus er to fantastiske spillere, som dessverre ikke kan holde seg i form og vi trenger en oppgradering kanskje allerede nå i januar.

175 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page