top of page

Arsenal skal slå tilbake i et nytt London-derby

Trond Sæten

Trond Sæten

Skribent Dial Norge

Etter at Sporting hadde kjempet Arsenal ut av stilen torsdags kveld og sendt kanonene ut av Europa-spill for denne gang, slo Mikel Arteta fast at det var elleve cupfinaler igjen av sesongen. Den første av dem er i morgen når Crystal Palace kommer på besøk.

Oppgjøret om videre avansement i Europa torsdagskvelden i London hadde flere ingredienser vi ikke ville se – skader på spillere, ekstraomganger og tap på straffespark. Hvordan reagerer Arsenal på dette? Forhåpentligvis kan uttoget være en «blessing in disguise» – nå er det kun hjemlig serie å tenke på og dermed også mindre slitasje på spillere. På den måten kommer også landslagspausen i god timing – noen av spillerne får hviletid, og dette gjelder spesielt Tomiyasu og Saliba som begge måtte forlate gressmatta i løpet av første omgang torsdagen der førstnevntes skade framstår som alvorligere enn Salibas.

Et av de store spørsmålene foran søndagens London-derby er hvilket Crystal Palace Arsenal får besøk av. De har ennå til gode å vinne en kamp i 2023, og befinner seg ikke overraskende i nedflyttningsstriden – men der er de heller ikke alene. Tar man en kikk på tabellen ser man at fra 12. – 20. plass skiller det kun fem poeng, og så fort et av lagene i denne situasjonen får seg et par – tre seiere på rad, kan omgivelsene straks se lysere ut.

Dermed tok morgendagens gjester grep om egen situasjon og ga Patrick Vieira sparken fredag. Her er det fort gjort å se for seg en reprise av Everton-kampen på Goodison Park tidligere da Sean Dyche nettopp hadde overtatt de blå fra Liverpool – da vant Everton 1-0 over Arsenal og ga Dyche den starten han ville ha. Foreløpig er ingen ny manager klar, og det rapporteres fra England at laget U-21 trener har ansvaret i morgen.

Til tross for nederlaget mot Sporting, viser Arsenal sterk i hjemlig liga. Etter tapet mot Manchester City, har Artetas menn skrapt i hop alle mulige poeng med fem seiere av like mange mulige. I tillegg kan man ved seier søndag legge press på City ved å gå opp i en åtte poengs luke da Håland & co. ikke spiller seriekamp denne helgen. Den luken kan være fin å ha med seg inn i april, for da venter Leeds på hjemmbane etterfulgt av flere tunge oppgjør på bortebane; Manchester City, Liverpool, West Ham og Newcastle.

Derfor må Arsenal legge ned en innsats som gir seier i morgen slik at man poengmessig er godt rustet når Premier League sparkes i gang igjen lørdag 1. april.

Hvem velger Arteta?

I torsdagens batalje valgte Arteta å starte flere sentrale spillere på benken, men Trossard, Partey, Saka, White og Ødegård kom alle innpå i forsøket på å avgjøre kampen i Arsenals favør. Disse spillerne blir nok også å starte søndag. I front ser jeg for meg at de får selskap av Gabriel Jesus. Det var knyttet stor spenning til hvordan han skulle involveres mot Sporting, og Arteta valgte å starte brasilianeren. Han fikk første omgangen med seg, og ville nok også fortsatt en stund etter hvilen, hadde det ikke vært for skadene som oppsto. Ellers er Saliba ute, og her blir Holding å vikariere sammen med Gabriel. Zinchenko er tilgjengelig og skal også starte.

Forventet startoppstilling Arsenal (4-3-3): Ramsdale; White, Holding, Gabriel, Zinchenko; Xhaka, Ødegård, Partey; Trossard, Jesus, Saka.

Form siste fem:

Arsenal: V V V V T

Crystal Palace: U U T T T

Kampen: Arsenal skal vinne denne kampen for å legge press på Manchester City som ikke spiller denne helgen. Til tross for en tung torsdags kveld, må Arsenal nullstille seg og Arteta har gitt beskjed om at det er nå elleve cupfinaler igjen av sesongen. Gjestene i morgen har ennå ikke vunnet i kalenderåret 2023, og formen de siste kampene har endt poengløse, men kun med 1-0 tap. I tillegg prøver klubben å snu den negative trenden ved å sparke Vieira og satse på nytenning i en tett og jevn bunnstrid, og har Zaha humøret og dagen, kan han alene skape hodebry for de fleste. Likevel, Arsenal har kun serie å tenke på nå og på hjemmebane skal seriekamp bety seier om man vil smake gull etter 38 kamper. Derfor markerer vi en enslig H på tippekupongen.

Info:

Hva: Arsenal – Crystal Palace, Premier League, runde 28.

Hvor: Emirates Stadium, London.

Når: Søndag 19. mars kl. 15.00.

Dommer: Stuart Attwell.

COYG!

0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page