top of page

Arsenal skal sikre tre poengLørdags ettermiddag er det Burnley som gjester Emirates - og med tanke på at Vincent Kompanys menn er helt på bunn hva gjelder både resultater og tabell, skal The Gunners ta tre poeng for å holde tritt med tabelltoppen.


6.20

Foran gruppespillkamp nummer fire hjemme mot Sevilla i midtuken, hadde Arsenal røket ut av cupen med 3-1 borte mot West Ham og fått sitt første tap i serien da Newcastle vant 1-0 etter en kontroversiell scoring på St. James Park lørdags kveld. I ettertid er det få, om ingen, diskusjoner om målet Gordon satt i 63. minutt skulle vært godkjent eller ikke – vertene skulle ikke gått opp i ledelsen.


Så Arsenal måtte slå tilbake med en seier – og som de gjorde det også. Hjemme mot Sevilla kunne man ta et kvantumsprang mot avansement fra gruppe B i Champions League. Stålkontroll er et utmerket ord for å oppsummere onsdagens batalje i Nord-London trianglet Saliba – Gabriel – Rice stengte ned det meste de spanske gjestene hadde å komme med, mens Saka og Martinelli bød opp til dans gjennom hele kampen på hver sin kant.


Det var sluttproduktet som manglet ved flere anledninger – enten ble det blokkert eller headet unna – men når Jorginho låste opp et Sevilla-forsvar med en glitrende passning, kunne Saka servere ballen på et sølvfat til Leandro Trossard, som var sentral angriper for anledningen, som enkelt kunne sette inn 1-0 før hvilen. Etter drøye timen var det Martinelli som serverte Saka – og mens gjestene var mest ivrig å veive med hendene etter et offside-flagg som aldri kom, tok engelskmannen en skuddfinte før han kunne doble ledelsen.

Duo: Når Trossard scorer, har det vært Saka som har assistert han så langt denne sesongen.


Gjestene var til tider fullstendig utspilt til tider mot et Arsenal som hadde en god dag på kontoret. Sevilla fikk sitt første skudd på mål når klokken viste 6 minutter og 20 sekunder av overtid i andre omgang, og i tillegg hadde gjestene kun to ballberøringer innenfor motstanders 16-meter. Det sier litt om mye. Vinner man neste kamp mot RC Lens går man videre som gruppevinner, men man trenger kun å unngå tap for å være sikret spill videre i verdens gjeveste klubbturnering etter jul, og Mikel Arteta var selvsagt fornøyd med det han var vitne til: - Jeg er veldig fornøyd med lagets prestasjon. De viste aggresjon og engasjement. Selv når de mistet ballen, var de gode til å få den tilbake. Det er vanskelig å kontrollere Europa-kamper slik vi gjorde, var spanjolens umiddelbare meninger til TNT Sports.


Neste stopp: Championship(?)

Med det fikk man et lite oppløft før Burnley besøker Emirates Stadium lørdags ettermiddag, som blir den siste kampen før man igjen skal spille for landslaget. Selv om man på ingen måte skal avskrive Burnley, er det garantert noen røde varsellamper som blinker i byen som en gang var sentral under den industrielle revolusjon.


For man rykket opp i engelsk elitedivisjon forrige sesong med å gjøre en knallsterk sesong i Championship: 29-14-3 i protokollen og 101 innsamlede poeng er intet annet enn sterkt. Nå er man landet på jorden igjen, og tilbakekomsten til øverst nivå har vært alt annet enn en dans på roser. På de 11 første kampene har man via én seier og én uavgjort skrapet sammen fire poeng. Dermed ligger man i grøfta med ni tap, fire poeng og en foreløpig 19. plass.


Ett poeng fikk de mot Nottingham Forest i midten av september, mens man vant sin eneste kamp mot bunnkollega og nykomling Luton Town i begynnelsen av oktober. Det begynner dermed å bli en stund siden man i det hele tatt kunne forlate en fotballbane med poengfangst – og lagene foran? Jo, de begynner sånn smått å rykke ifra. Det oser retur til Championship lang vei for The Clarets.


Forrige mandags London-oppgjør mellom Tottenham og Chelsea gikk i favør Arsenal. 1-4 til de blå, i en kamp der resultatet på ingen måte gjenspeilet kampen, gjorde at Spurs ikke rykket i fra. Samtidig gikk de liljehvite i sporene til Arsenal og tapte sin første kamp for sesongen – og i tillegg blir flere sentrale spillere å være utilgjengelige en stund framover. Manchester City vant sin kamp, og er dermed ensom majestet helt øverst med nevnte Arsenal, Spurs og Liverpool rett bak. Når Burnley besøker Emirates lørdag, skal de også dra derfra uten fangst slik at vertene ikke taper ytterligere poeng.


Saka skal være ok

Martin Ødegård ble ikke klar til midtukens kamp mot Sevilla, og foran landslagsspill har også Ståle Solbakken betegnet kapteinen for «tvilsom». Alt tyder på at nordmannen har status som tilskuer til hoften er skikkelig helet. Skal vi tro The Standard betegnes Ødegård som mulig matchklar mot Burnley, men at det er en kamp mot klokken.


I kampen mot Sevilla fikk vi se Saka både assistere og score selv, men så ble vingen byttet ut med noe som lignet en skade. Ingen fare, mener Arteta og forteller at: - Det var bare et lite spark. Jeg ble fortalt av fysioen at han helst ikke ville fortsette. Det var noe ukomfortabelt, men forhåpentligvis er alt ok, kommenterte spanjolen etter kampslutt. Saka skal testes i forkant av kampen lørdag, så får vi se om han stiller til start.


Eddie Nketiah fikk seg en smell borte mot Newcastle og så Arsenal kontrollere kampen mot Sevilla fra sidelinjen. Om alt klaffer, kan angriperen være tilgjengelig mot Burnley. Dog gjorde Trossard fin figur mot spanjolene, og en skal ikke se bort i fra at belgieren foretrekkes lørdag.
Det ryktes: Om operasjon på Thomas Partey, noe som innebærer et lengre skadeavbrekk - og mulig ny midtbanespiller i januar.


Partey, Jesus og Smith-Rowe har fått skader som holder dem lengre ute, og engelsk media opererer med mulig tilbakekomst i desember. Noe vagt, med andre ord. Når det gjelder førstnevnte går det også rykter om operasjon som igjen vil holde midtbanespilleren lengre ute. Timber er fra før henvist sidelinjen, mest sannsynlig til sommeren 2024.


Potensiell startellever Arsenal 4-2-3-1: Ramsdale; White, Gabriel, Saliba, Zinchenko; Rice, Jorginho; Martinelli, Havertz, Saka; Trossard.


Form siste 5:

Arsenal: V V T T V

Burnley: T T T T T


Siste 5 innbyrdes:

Arsenal – Burnley 0-0 (PL)

Burnley – Arsenal 0-1 (PL)

Burnley – Arsenal 1-1 (PL)

Arsenal – Burnley 0-1 (PL)

Burnley – Arsenal 0-0 (PL)


Tilbakeblikk:

Da Arsenal tok i mot Burnley våren 2018 – en nysignert Aubameyang puttet to, mens Lacazette, Iwobi og Kolasinac satt ett hver i 5-0 seieren på Emirates. Av de elleve som startet er ingen igjen da Granit Xhaka vendte nesen til Tyskland og Bayer Leverkusen i sommer. Overraskende er det at Jack Wilshere faktisk var i stand til å starte kampen. Ble byttet ut etter 72 på klokka, sikkert med en skade. Potensiale i dungevis, men kroppen ville ikke – synd! Fikk en assist i denne kampen.


Info:

Hva: Arsenal – Burnley, Premier League runde 12.

Når: Lørdag 11. november kl. 16.00.

Hvor: Emirates Stadium, London.

Dommer: Michael Oliver.


COME ON YOU GUNNERS!96 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page