top of page

Arsenal reiser til Portugal

Det er to lag i knallform som spiller den første av to kamper på Estádio José Alvalade torsdags kveld.

Arsenal opplevde et av sine største øyeblikk den senere tid lørdags ettermiddag. Når Newcastle ikke klarte å stå i mot Guardiolas menn tidligere på dagen, og kapitulerte 2-0 på Etihad, var Arsenals oppgave enkel; kun seier var godt nok om man skulle beholde fem poengs forsprang på de lyseblå.

Oppgaven viste seg å være langt fra enkel – gjestene ledet 0-2 på Emirates like før timen var spilt. Men så våknet hjemmelaget – to kjappe scoringer av Partey og White ga balanse i regnskapet, men spikeren i kista kom i det 97. minutt. Emirates eksploderte og Nelson var lørdagens helt.

Nå gjør Arsenal inntog i Europa. Ettersom man vant sin gruppe i Europa League i høst, slapp man unna kvalifiseringsrunden denne gangen – og jammen var det like greit. Nå møter man opp i 8-delsfinale, og den første kampen i dobbeloppgjøret spilles i Portugal når man besøker Sporting CP.

Det settes nok mange spørsmåltegn til hvordan Mikel Arteta angriper denne kampen. I hjemlig serie er det full kjør framover mot landslagspausen, og til helgen venter en vanskelig bortekamp når Arsenal skal møte Fulham på Craven Cottage, et Fulham som til nå har prestert jevnt over i engelsk elite fotball, med tanke på hvordan det har sett ut de siste jo-jo-sesongene, og som nå vil slå klørne fast i en Europa-plass neste sesong.

Hvordan komponerer Arteta startelleveren?

I helgens kamp mot Bournemouth fikk vi se Vieira og Tomiyasu starte, der sistnevnte fikk kritikk for sin innsats og ble således erstattet av White etter første 45. Skal Tomi prestere, må han likevel få tid på banen. Vieira gjorde sakene sine godt, og skal dermed også starte torsdag. Trossard gikk av banen med en smell etter drøyt 20 minutter, og dermed har Arteta en liten «krise» foran når belgieren er i selskap av Nketiah og Jesus. ¨

Jeg tipper Martinelli går inn som spiss og flankeres av Nelson og Saka. På midten ser jeg for meg at Partey og Ødegård blir henvist benken for hvile, mens Jorginho og Xhaka kommer inn. Tierney er en annen spiller som trenger minutter, og hva gjør Arteta med midtstoppere? Hvile Gabirel eller Saliba – eller kanskje begge? Nyinnkjøpte Kiwior og Holding er tilgjengelige, men drister Arteta å starte begge? Jeg har mine tvil, og ser for meg at Gabriel som har prestert sterkt får ta seg en pust i bakken og erstattes av Kiwior. Det gir oss den mulige startoppstillingen:

Forventet startoppstilling:

Arsenal 4-3-3: Ramsdale; Tomiyasu; Kiwior, Saliba, Tierney; Jorginho, Xhaka, Vieira; Saka, Martinelli, Nelson.

Kampen:

Arsenal skal spille i Europa igjen og et Sporting CP i form står på motsatt banehalvdel. Et stort spørsmål før kampen er hvordan Mikel Arteta vekter denne turneringen i forhold til hjemlig Premier League der man leder med fem poeng, men har et tøft spilleskjema foran seg. Skal man hvile spillere nå i kamper som denne, eller skal man risikere skader mens man jakter et europeisk trofe? At Arteta har tenker «ja takk, begge deler» kan man forstå, men er Arsenal godt nok utrustet til det? Usikkert. Derfor tror jeg spanjolen hviler viktige spillere, og kanskje lar flere av dem komme ut på i løpet av sluttfasen av siste 45 – litt avhengig av situasjonen på både kamp og resultat. Arteta vil nok først og fremst prioritere et godt utgangspunkt på bortebane, slik at man står sterkere i returoppgjøret hjemme i Nord-London. Jeg blir på ingen måte overrasket om det blir enten uavgjort eller et etmålstap her.

Form siste 5 kamper:

Arsenal: T V V V V

Sporting CP: U V V V V

Info:

Hva: Sporting CP – Arsenal, Europa League 8-delsfinale kamp 1.

Hvor: Estádio José Alvalade, Lisboa.

Når: Torsdag 9.mars kl. 18.45.

COYG!

#Arsenal #sporting

0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page