top of page

Arsenal må vinne på Ramon Sanchez Pizjuan

Tirsdags kveld er det klart for 3. runde i Champions League gruppe B, og denne gangen reiser Arsenal til Spania for å gjøre opp om tre poeng mot Sevilla. Det er to lag med lange tradisjoner i Europa, men som ikke har møttes ofte.


Poeng, men ingen rekord

Arsenal startet høstens Champions League komfortabelt med å slå et naivt og passivt PSV Eindhoven 4-0 hjemme før man gikk på en smell borte mot RC Lens i Nord-Frankrike. Støttet av et sultent hjemmepublikum samt retur til det gjeveste selskap etter 20 år, gjorde at vertene gjorde livet surt for Arteta & co.


I ettertid har man beseiret fjorårets mestere Manchester City, og i helgen som gikk kunne man tatt rekord på Stamford Bridge. Hadde Arsenal tatt tre poeng og samtidig unngått baklengs, hadde man vært det første laget i engelsk elitedivisjon som hadde gått seirende ut av sine fire første bortekamper med null baklengs. Slik gikk det ikke på brua.


Et aggressivt hjemmelag tok an stafettpinnen i kraftig regnvær på Stamford Bridge, ledet 2-0 og så ut til å ha stålkontroll på både kampen og poengene lørdags kveld – hvert fall fram til det 77. minutt. Da inviterte Robert Sanchez Arsenal inn i kampen igjen ved å servere ballen på et gullfat til Rice. 2-1 – matchen på nytt! Viktig vitamininnsprøytning for Arteta som traff med byttene sine i dette oppgjøret, og The Gunners fikk plutselig momentet. Utlikningen skulle komme kun minutter etterpå – en for kvelden anonym Saka våknet til liv og serverte et nydelig innlegg på bakerste stolpe til Trossard.


Fikset poeng: Trossard pirket inn 2-2 kun minutter etter at han kom innpå i lørdagens oppgjør mot Chelsea på Stamford Bridge.


Til tross for muligheter for scoring nummer tre, ble det uavgjort etter 90 + tillegg – og man kan i ettertid si at for Arsenals del var det et poeng vunnet, for det så skremmende dystert ut en periode. Så kan en også si at det å ta poeng på en dårlig dag viser styrke – og styrke er noe man trenger når man nå skal møte Sevilla på mektige Ramon Sanchez Pizjuan.
For Sevilla har lang fartstid i europeisk sammenheng, det kan også et trofeskap vitne om. Denne sesongen har det dog startet tregt for Los Nervionenses. I hjemlig serie har de 2-3-4 på de innledende ni rundene, noe som gir 9 poeng og en foreløpig 13. plass. I helgens runde spilte de likevel 1-1 hjemme mot Real Madrid, dog var Sevillas scoring et resultat av selvmål. Til tross for dette kan et slikt resultat gi en dytt i riktig retning for Diego Alonsos menn.


Ser man til resultater i årets utgave av Champions League, har begge forgående kamper endt med poengdeling mot henholdsvis RC Lens hjemme og PSV borte, der de for så vidt mistet seieren fem minutter på overtid. Dette gjør at Sevilla er parkert på en 3. plass i gruppe B med to poeng, poenget bak andre plasserte Arsenal. I tet ligger RC Lens med fire innspilte poeng.


Forrige gang lagene møttes i Sør-Spania må vi faktisk spole tilbake 16 år! Med andre ord er ikke dette et oppgjør som har en tendens til å repetere seg selv. Den gang var det også i forbindelse med gruppespill i Champions League, og hjemmelaget vant 3-1. Arsenal tok ledelsen etter drøyt 10 minutter ved Eduardo, mens Keita, Luis Fabiano og Kanoute nettet for vertene.


Ramsdale erstatter Raya

Foran bortekampen mot Chelsea lørdag ble det stilt spørsmålstegn ved Saliba, Trossard og Saka etter at alle hadde stått over landslagspausen. Alle tre var tilgjengelige, og de to sistnevnte kombinerte assist og mål som sikret 2-2 på Stamford Bridge.


En som ikke var å finne i troppen var Fabio Vieira, men det skal ikke ha vært snakk om skade som forårsaket fraværet lørdag, skal vi tro Football London. Dermed skal portugiseren også være et alternativ for Arteta i Spania.


Et annet alternativ Arteta nå må se på er keeperplassen. Raya har de siste kampene blitt valgt foran Ramsdale, og det har ikke gått knirkefritt – sist lørdag ettermiddag kunne det gått ille da en dårlig pasning havnet i Mudryks føtter, som igjen kunne sørget for 3-0 og en helt annen skjebne for The Gunners. På tide å la Ramsdale lufte vingene igjen?


Hvem benkes mot Sevilla?


Arsenal er uansett avhengig av seier nede i Spania for igjen kunne ta over tabelltoppen i gruppe B, og Mikel Arteta blir nok å stille sterkest mulig lag til tross for at Sevilla på ingen måte har overbevist noen så langt denne sesongen. Det betyr mest sannsynlig at Arteta går for Zinchenko fra start for å få mer kontroll på midtbanen der Sevilla til nå blant annet har mønstret en aldrende Ivan Rakitic. Tomiyasu er selvfølgelig et alternativ her, men ellers er resten av mannskapet som står klart ganske bankers.
Potensiell start ellever Arsenal (4-2-3-1): Ramsdale; White, Gabriel, Saliba, Zinchenko; Rice, Partey; Saka, Ødegård, Martinelli; Jesus.


Form siste 5:

Arsenal: V V T V U

Sevilla: V T U U U


Siste 5 innbyrdes:

Arsenal – Sevilla 6-0 (Emirates Cup)

Sevilla – Arsenal 3-1 (CL)

Arsenal – Sevilla 3-0 (CL)


Resten av runden:

Gruppeleder RC Lens tar i mot PSV i bunn. Om vertene for oppgjøret har notert flittig og gjort leksa si, kan franskmennene også beholde ledelsen i gruppe B etter 3. runde. For gjestenes del gjelder det å komme seg opp på hesten for å skrape sammen poeng om man skal spille i Europa også etter jul da man nå ligger sist i gruppa.


I bakspeilet:

Forrige gang Arsenal besøkte Sevilla, endte det med 3-1 tap i bagasjen for Wengers mannskap. Se scoringene, spesielt utlikningen er lekker, her.


Info:

Hva: Sevilla – Arsenal, Champions League, gruppespill, runde 3.

Hvor: Ramon Sanchez Pizjuan, Sevilla

Når: Tirsdag 24. oktober kl. 21.00.

Dommer: Glenn Nyberg.

Vårt tips: 1-3


COME ON YOU GUNNERS!Tipp resultatet


72 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page