top of page

Arsenal må svare City

Nok en helg der Manchester City har fordelen av å spille først for å legge press på Arsenal. De lyseblå vant komfortabelt 3-1 over et Leicester med nedgående kurs, og Arsenal har med det en ganske klar oppgave når de gjester London Stadium og West Ham i morgen ettermiddag.

Mikel Arteta og spillerne har ved flere anledninger slått fast at de ikke tenker på resultater rundt seg og at de kun konsentrerer seg om egne kamper, men når det nå begynner å tetne til både i toppen av tabellen og i form av kamper, er det nesten ikke til å unngå at det som skjer rundt Arsenal også vil ha en eller annen påvirkning på laget – å tro noe annet blir bortimot naivt, spillerne og apparatet rundt er jo til syvende og sist også kun mennesker.

For andre helg på rad møter Arsenal et lag som til nå har underprestert i sesongen 2022/23. Forrige helg innkasserte Arsenal 2-2 borte mot Liverpool etter å ha ledet 0-2 på Anfield. Hjemmelaget svarte med en langt bedre andre omgang, og Aron Ramsdale bidro sterkt til at The Gunners i det hele tatt fikk med seg noe hjem til Nord-London.

Denne helgen er det West Ham som står på motsatt banehalvdel.

West Ham… Et lag med stort potensial, men som likevel ikke får det helt til. Forrige sesong endte med en finfin 7.plass og billett til Conference League, og med noen forsterkninger – blant annet Lucas Paqueta – sommeren 2022 trodde mange at de kanskje skulle ta flere steg mot topp 6. Slik har det på ingen måte gått, og med kun 8 seiere, 6 uavgjorte og hele 15 tap er man parkert på en foreløpig 14.plass – og er med dagens tabellsituasjon med i kampen om å unngå nedrykk.

Etter 1-5 tapet hjemme mot Newcastle i påskeuken, ble det sagt at David Moyes hang meget løst i tauene, og kun en seier mot naborival Fulham ville kunne berge skotten. Det var ingen imponerende kamp da Reed scoret selvmål og sikret The Hammers tre verdifulle poeng. Torsdagen var Moyes & co. i Belgia for å spille Europa-cup mot Gent, og fikk med seg 1-1 til returoppgjøret. Noe reservepreget var laget – mest sannsynlig med oppgjøret hjemme søndagen i bakhodet – men flere spillere med fast inventar var å finne når dommeren blåste kampen i gang.

Arsenal har på sin side hatt en kampfri uke – en av fordelene med å være ferdig med cupspill og kun ha muligheten til å konsentrere seg om hjemlig serie. Noen viktige spørsmål har dog blitt stilt denne uken. Kampen mot Liverpool – to poeng tapt eller et vunnet? Har Arsenal med uavgjort på Anfield gitt fra seg noe av stafettpinnen til nærmeste konkurrent Manchester City? Hvordan skal Arsenal klare å svare på «skuffelsen» på Anfield?

Vi skal på ingen måte lese oss blinde på statistikk og historie, men Arsenal har som regel et greit tak på sine London-naboer i øst med 22-5-2 på siste 29 oppgjør. I det hele tatt har Arsenal hatt stålkontroll på alle sine London-rivaler denne sesongen. Det skal spilles totalt 12 London-derbyer for Arsenal denne sesongen – ti er unnagjort og én gjenstår etter søndagens batalje mot West ham – nemlig Chelsea hjemme, en kamp som forøvrig ble flyttet på i siste liten. På de ti spilte kampene har Arsenal vunnet ni og delt poengene ved et tilfelle, og man har da innkassert 28 av 30 mulige poeng, scoret 24 og sluppet inn 5.

West Ham var første motstander for Arsenal etter VM-avbrekket, og starten på det mange «eksperter» mente var et avgjørende og titteldrømknusende juleprogram for The Gunners. 2.juledag 2022 gikk for øvrig West Ham opp i ledelsen på Emirates etter at Benrahma satt inn en straffe like før halvtimen var unnagjort. Arteta valgte kloke ord i pausen og kunne se at Saka, Martinelli og Nketiah sørget for at poengene ble i Nord-London når 3-1 lyste opp skjermene på Emirates.

Arteta må se bort fra Saliba.

Når det kommer til selve troppen, er det ikke store nyheter å fortelle om. Tomiyasu og Elneny er fremdeles ute resten av sesongen, og Arteta har før kampen søndag kunne fortelle at William Saliba fremdeles er å finne på sidelinjen. Eddie Nketiah har også stått oppført som skadet, men i følge spanjolen er han tilgjengelig foran besøket på London Stadium; – Forhåpentligvis er han (Saliba) tilbake i løpet av de neste ukene. Han er ikke langt unna. Vi må være forsiktige på grunn av skaden hans, men det er en god utvikling. Eddie er tilbake for fullt, kunne Arteta fortelle.

Sett bort fra dette rår Arteta over en frisk tropp, og jeg tror sjansen for større rotasjoner til søndagens oppgjør er minimal. Med andre ord kjører Mikel det faste fra start.

Forventet startoppstilling Arsenal (4-3-3):

Ramsdale; White, Holding, Gabriel, Zinchenko; Xhaka, Ødegård, Partey; Martinelli, Jesus, Saka.

Info:

Hva: West Ham – Arsenal, Premier League, 31.runde.

Hvor: London Stadium, London.

Når: Søndag 16.april kl. 15:00.

Dommer: David Coote.

COME ON ARSENAL!

0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page