top of page

Arsenal kan knappe inn på forspranget

Oppdatert: 30. sep.Lørdags ettermiddag trapper Arsenal opp på Vitality Stadium for å kjempe om tre poeng mot Bournemouth som har til gode å vinne en seriekamp før denne runden.


Gjestene for begivenheten entret denne uken Ligacupen der de spilte med et reservepreget mannskap borte mot Brentford. Der fikk vi se Sagoe Junior gjøre sin A-lags debut samt en tidlig scoring signert Nelson, som også ble kampens eneste i et oppgjør der Arsenal hadde grei kontroll mot et passivt hjemmelag før pause. Etter hvilen våknet hjemmelaget mer til liv, men det var gjestene fra nordre del av London som til slutt kunne juble for avansement.


Nevnte Nelson hadde en sentral rolle, og ble bortimot legende på flekken forrige gang lagene møttes – den gang på Emirates. Like før timen var spilt gikk Bournemouth opp i en 0-2 ledelse, og det så bekmørkt ut. Arsenal reiste seg, og scoringer av Partey og White skapte balanse i regnskapet. 7 minutter på overtid dukket unge Nelson opp som dagens mann. En corner fra Ødegård ble headet ut, og der sto Nelson klar – ladet kanonen og sendte kula bak Neto. Snuoperasjon og elektrisk stemning i Nord-London den gang.


Nå er det Bournemouth på bortebane som gjelder, og vertene har til gode å vinne så langt i sesongen. 0-3-3 er sifrene man må forholde seg til før lørdagens batalje, og med sine tre poeng er man nede på en 17. plass med Sheffield United, Burnley og Luton bak seg. Ikke noe krise ennå, men sannheten er at man nå ikke har dratt i land en eneste seier de siste ti ligakampene og har kun én innbyrdes seier mot lørdagens motstander. Manager Andoni Iraola merker nok presset allerede, både med tanke på resultater og investeringer i sommer. 2-0 over Stoke i Ligacupen i midtuken hjalp nok noe, men deres fremste angrepsvåpen Dominic Solanke pådro seg en smell og er usikker. I tillegg er et antall spillere tilhørende vertene uaktuelle fra før.
«Mitt håp er at alle er tilgjengelige»

Det var beskjeden fra Mikel Arteta når han møtte pressen. Før lørdagens møte er det åtte spillere som er i faresonen; Rice og Saka fikk seg smell i forrige helgs North London Derby som endte 2-2. Førstnevnte måtte gi seg i pausen. Fra før måtte både Martinelli og Trossard stå over oppgjøret.


Siden den gang har også Saliba og Vieira fått tilbakeslag, mens Partey og Timber fra før er utelukket kamp.


Likevel har ikke Arteta gitt opp håpet om gode nyheter fredagen før kampen borte mot Bournemouth: - La oss se hvordan de har det i dag. De var ikke med i troppen av en grunn og skal sjekkes nærmere i dag. Mitt håp er at de alle er klar og tilgjengelige, for vi trenger dem med tanke på alle kampene vi har. Forhåpentligvis får vi gode nyheter i dag, kommenterte spanjolen. Vi håper også på gode nyheter – hvert fall om noen av spillerne.


Potensiell start ellever Arsenal (4-2-3-1): Raya; White, Gabriel, Saliba, Zinchenko; Rice, Havertz; Smith-Rowe, Ødegård, Nelson; Jesus.


Arsenal siste 5:

V V V U V


Bournemouth siste 5:

V U U T V


Resten av runden:

Lagene rundt Arsenal på tabellen spiller alle på lørdag, og flere av dem mot hverandre. Brighton gjester Aston Villa til tidlig kamp, mens Manchester City besøker Wolves samtidig som Arsenals kamp setter i gang. Lørdagen rundes av med at Tottenham får besøk av Liverpool. Dermed er det lov å håpe på flere uavgjort resultater slik at The Gunners kan ta inn noen poeng på lagene foran.


Info:

Hva: Bournemouth – Arsenal, Premier League runde 7.

Hvor: Vitality Stadium, Bournemouth

Når: Lørdag 30. September kl. 16.00.

Dommer: Michael Salisbury.

Vårt tips. 1-2

COME ON ARSENAL!
156 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page