top of page

Arsenal kan klatre til topps og sette rekordLørdags ettermiddag skal det gjøres opp om tre poeng på Stamford Bridge – og det mellom et Arsenal som nylig vant mot Manchester City for første gang på 8 år og et Chelsea som har begynt å vinne kamper.


I serierunden før landslagspausen fikk The Gunners endelig hull på byllen. Et svekket Manchester City besøkte Emirates Stadium uten Rodri og Kevin De Bruyne, mens hjemmelaget manglet Saka samt at nylig restituerte Martinelli og Partey befant seg på benken. Selve kampen var på ingen måte en sjansefull affære, men nerven var til å ta og føle på – ingen av de tidligere kollegene ville tape oppgjøret.


Anført av en strålende midtstopperduo holdt man gjestenes fremste offensive våpen i form av Haaland i sjakk, og samtidig ga en innbyttet Gabriel Martinelli en viktig vitamininnsprøytning på venstrekanten – og det var den brasilianske vingen som ble avgjørende i lag med både Partey og Tomiyasu som også kom inn i løpet av de siste 45 da Martinelli satt kula i nettet via Ake minutter før slutt, og Mikel Arteta var selvsagt fornøyd: - Jeg er så stolt. Det var et øyeblikk med riktige folk og riktige spillere. Vi visste vi måtte lide og det gjorde vi. Du trenger en god opptreden og ha publikum med deg. Det føles som en stor seier, var spanjolens umiddelbare reaksjon etter seieren, som også var en heftig respons på det noe mer skuffende 1-0 tapet mot RC Lens dagene i forveien.

Det betyr at før helgens runde er Arsenal på en 2. plass bak London-rival Tottenham med like mange poeng og like god målforskjell, men mindre scorede mål – og samtidig er begge lagene de eneste i serien som ennå ikke har gått poengløse av banen.


Lørdagens motstandere har til tross for investeringer i milliardklassen etter Todd Boehlys inntog, ikke hatt en eksplosiv start på sesongen – og selv om den nye manageren heter Mauricio Pochettino, er selv ikke han fredet på noen måte – og det vet nok den tidligere Spurs-sjefen. Ingen er uerstattelig i Chelsea, og er man ikke fornøyd etter et par – tre kamper så er det fyken, ny manager og nye milliarder på spillere.


Status nå er 3-2-3 i kolonnene, og de to siste seriekampene har gjort statistikken litt penere da de endte med borteseier mot både Fulham og Burnley med henholdsvis 0-2 og 1-4. Før man maktet med disse tre poengerne, sendte man også Brighton ut av Ligacupen med 1-0 på Stamford Bridge. Det gjør at de blå er på en 11. plass før helgens runder med 11 poeng, der de siste seks poengene nylig er hentet inn.


Historisk sett har Chelsea vært en nøtt å knekke for Arsenal etter at de blå ble kjøpt opp av Russiske Roman Abramovitsj ca. midt 2000-tall og man forplantet Football Manager fra PC-skjermen til virkelighet. Hvem glemmer vel 6-0 fornedringen på brua i anledning Arsene Wengers kamp nr. 1000? Likevel har Arsenal prestert bedre – både hjemme og borte de siste sesongene – da det har blitt byttet heftig i form av mannskap, managere og taktikk i den blå delen av London.
Ser man kun til seriekamper har Arsenal vunnet seks, spilt én uavgjort og tapt tre siste ti oppgjør – og man har vunnet de tre siste. Tilsvarende oppgjør på Stamford Bridge forrige sesong endte med 0-1 seier til gjestene etter at Gabriel satt ballen i nettmaskene når man hadde passert timen.


I lørdagens oppgjør er det et sterkt Arsenal som besøker brua, men Chelsea har også vist tendenser til temposkifte og kan gi The Gunners kamp gjennom samtlige 90 minutter. Nå har til og med den ukrainske milliardinvesteringen Mudryk begynt å bidra med målpoeng, og Pochettino kan sette sammen et solid mannskap – hvert fall på papiret. Arsenal skal kunne klare å ta med seg tre poeng hjem da lagspillet er på et annet nivå enn hva vertene for begivenheten til nå har vist, og kan overta tabelltoppen først og fremst til mandag når Spurs avslutter denne serierunden hjemme mot Fulham. Med seier kan Arsenal legge et press på Tottenham om å følge opp – og Spurs + press er ikke alltid god kjemi.


Vinner Arsenal borte mot Chelsea og i tillegg holder nullen, setter The Gunners også rekord i engelsk elitedivisjon. Man har så langt spilt tre bortekamper som har gitt seiere og null baklengs mot Crystal Palace (0-1), Everton (0-1) og Bournemouth (0-4). Gjør man det i bortekamp nummer fire, er man det første laget noensinne som klarer dette. Mange lag har klart tre bortekamper, men så falt i kamp nummer fire – Arsenal også. Sist gang kanonene klarte dette var i 1995/96 sesongen der man i kamp fire snublet borte mot nettopp Chelsea (1-0).


Hva er status på Saka?

I oppgjøret mot Manchester City fikk Arteta se Martinelli gjøre et sterkt innhopp, samtidig fikk man også se midtbanekjempen Partey tilbake. Det er viktige kort på Artetas hånd, men hva er status på Saka? Engelskmannen er blant Arsenals fremste spillere, og står med 4 mål og 2 assist i kampene han har bidratt.


Den engelske angriperen var tilskuer da Arsenal slo Manchester City, og måtte også se sine landsmenn representere England i landslagspausen da han måtte stå over for løvene i denne omgang. Ingenting nytt er per nå meldt fra Arsenal, og skal vi tro Football London er han fremdeles markert som usikker.


Leandro Trossard og William Saliba er to andre spillere som måtte stå over landslagspause – førstnevnte fikk en skade halvveis i kampen mot Manchester City og er i likhet med Saka markert usikker. William Saliba ser ut til å ha spilt mot fjorårets mestere med en tåskade, men skaden skal likevel være av «mindre bekymring», ifølge engelske medier, og 22-åringen skal være tilgjengelig for London-derby lørdag.


Et annet hett spørsmål rundt Arsenals mannskap er hvem som skal stå mellom stolpene – Raya eller Ramsdale. Det er viktig å kvalitet i mål, men dette er også bensin på tabloidmedienes bål hva gjelder å spekulere og lage historier og drama ut av hver minste situasjon. Skal Arteta være litt brannmann å dempe flammene ved å stille Ramsdale denne gangen?


Potensiell start ellever Arsenal 4-2-3-1: Ramsdale; White, Gabriel, Saliba, Zinchenko; Rice, Partey; Vieira, Ødegård, Martinelli; Jesus.


Form siste 5:

Arsenal: U V V T V

Chelsea: U T V V V


Siste 5 innbyrdes:

Arsenal – Chelsea 3-1 (PL)

Chelsea – Arsenal 0-1 (PL)

Chelsea – Arsenal 2-4 (PL)

Arsenal – Chelsea 0-2 (PL)

Arsenal – Chelsea 1-2 (Vennskapskamp)


Klassikeren:

Åttemåls-thrilleren høsten 2011 – 3-3 med snaut 10 minutter igjen, Robin van Persie med hat-trick, John Terry som sklir på et bananskall og Mikel Arteta på midtbanen i 3-5 seieren på brua. Se høydepunktene her.
Resten av runden:

Kikker man på helgens kampprogram for lagene rundt Arsenal på tabellen, starter Liverpool runden hjemme med et derby mot nedrykkskandidat Everton. Vi håper på at Brighton kan stjele poeng borte mot et Manchester City som har tapt to ligakamper på rad senere på ettermiddagen, mens Aston Villa får besøk av West Ham søndag. Runden avsluttes forhåpentligvis med at Fulham karrer til seg et poeng eller tre mandags kveld da de besøker Tottenham.


Info:

Hva: Chelsea – Arsenal, Premier League runde 9.

Hvor: Stamford Bridge, London.

Når: Lørdag 21. oktober kl. 18.30.

Dommer: Christopher Kavanagh.


COME ON ARSENAL!


280 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page