top of page

Arsenal kan feste grepet i gruppe BEt Arsenal i god form besøker RC Lens i andre gruppespillkamp tirsdag kveld, og hjemmelaget har begynt å få skikk på mannskapet.


Det ble komfortabelt for Arsenal i helga. Mikel Arteta og hans disipler møtte Bournemouth borte på Vitality Stadium lørdags ettermiddag, og særlig truet var gjestene ikke. Saka, Ødegård og White satt hver sin, men kanskje det aller viktigste øyeblikket var når Ødegard ga Havertz fripass til straffe nummer to. Arsenal punget ut £65 millioner for tyskerens tjenester da han ankom fra Chelsea i sommer, og meningene og spørsmålene rundt midtbanespilleren er mange.


Mikel Arteta er klokkeklar i sin mening om Havertz’ scoring er øyeblikket som vil snu skuta i positiv retning: - Vi har alle prøvd å gi han støtte og de riktige verktøyene. Han gjør mye bra. Det var dette øyeblikket, dette spørsmålet som måtte besvares, og det gjorde han. Målet vil forandre alt. Etter alt han har vært gjennom de siste ukene, vil dette øyeblikket være verdt det. Jeg er virkelig glad på hans vegne, uttalte spanjolen etter 0-4 seieren i helga.


Som en ekstra bonus gikk også begge Manchester-lagene på poengtap i helgen, City med 2-1 borte mot Wolves og Untied med 0-1 hjemme mot Crystal Palace. I oppgjøret mellom Tottenham og Liverpool var det førstnevnte som trakk det lengste strået etter flere røde kort og VAR-kluss med 2-1, noe som gjør at Arsenal sammen med Tottenham er de to ubeseirede lagene i hjemlig serie. Begge er parkert på 3. respektive 2. plass med lik poengsum, ett poeng bak Manchester City.


Det er med andre ord et Arsenal i medvind som nå skal ut i sin andre gruppespillkamp mot franske RC Lens – et Lens som startet sesongen katastrofalt med 0-1-4 på de fem innledende kampene i Ligue 1. I sin første kamp av årets Champions League, spilte de også uavgjort 1-1 borte mot et den gang også svakt innledende Sevilla der begge målene kom i løpet av kampens første 25 minutter.


Siden den gang har RC Lens brettet opp ermene og tatt et tak – og det har resultert i to seiere de to siste serierundene, dog ikke noen målkalas, og samtidig avansement på tabellen. De røde og gule er i skrivende stund parkert på en 15. plass i hjemlig serie.


I Champions League gruppe B er dermed Arsenal i tet etter utklassingen av et naivt PSV Eindhoven (4-0), mens RC Lens og Sevilla ligger likt med 1 poeng hver. Nederst på tabellen ligger nederlenderne med 0 poeng. Sevilla og PSV gjør opp om tre poeng på Philips Stadium i Eindhoven.Flere usikre kort – noen ess?

Skal vi tro rapporter fra England er det flere spillere markert usikre foran kampen i Frankrike. Det samme var situasjonen også før kampen mot Bournemouth, men ting løste seg for blant annet Saka og Rice.


Foran tirsdagens kamp er det Jesus og Saka igjen som skal være usikre til kamp etter å ha pådratt seg smeller i helgen. Likevel er begge avbildet på trening før avreise – så det ser ut til at duoen er klar til dyst. Trossard var å finne på benken i helgens oppgjør.


Martinelli og Partey skal fremdeles være utilgjengelige, og fra før er også Jurrien Timber utelukket. Det satses på at førstnevnte er klar til kamp 8. oktober når Manchester City står på motsatt banehalvdel.


Potensiell start ellever Arsenal (4-2-3-1): Raya; White, Gabriel, Saliba, Zinchenko; Rice, Havertz; Saka, Ødegård, Nketiah; Jesus.


Arsenal siste 5:

V V U V V


RC Lens siste 5:

T T U V V


Info:

Hva: RC Lens – Arsenal, Champions League gruppespillkamp 2.

Hvor: Stade Bollaert-Delelis, Lens

Når: Tirsdag 3. Oktober kl. 21.00

Dommer: Marco Guida

Vårt tips 0-2


COME ON YOU GUNNERS!Sett opp laget ditt mot Lens100 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page