top of page

Arsenal kan avansere fra gruppe B

Oppdatert: 8. nov.

Omvendt møte fra forrige gruppespillkamp da det er Sevilla som nå besøker Emirates Stadium – og går resultatene Arsenals vei, er man klar for videre spill i Champions League etter jul.


Slakt

Det er et Arsenal som i helgen tapte for første gang i hjemlig serie som er vert onsdags kveld. I helgens oppgjør på St. James Park var det ganske så jevne lag som skulle gjøre opp om tre poeng, og det var de hvite og sortstripede som sikret seg full pott når Gordon tuppet inn 1-0 etter en omdiskutert situasjon. To situasjoner ble sjekket; om ballen var ute eller inne av spill i forkant av innlegget mot Joelinton, også duellen mellom Joelinton og Gabriel som igjen ledet til at nevnte Gordon kunne sette kampens eneste scoring etter drøyt timen spilt.


VAR ga grønt lys til at målet var gjeldende, og Mikel Arteta var ingen blid mann etter at det fysiske møtet mot Newcastle var over: - Det som skjedde og at målet ble stående, er pinlig. Jeg har vært i dette landet i 20 år, og nå skammer jeg meg. Det er rett og slett en skam, var spanjolens nådeløse dom over VAR til BBC Sports rett etter kampslutt, og påpekte samtidig at dømmingen ikke er i nærheten av det nivået denne ligaen krever.


At det blir et etterspill i form av bøter eller utestengelse i kjølvannet av Artetas slakt, er sannsynlig – men samtidig har spanjolen uten filter påpekt et stort problem i engelsk elitedivisjon; VAR. For det er ikke bare for Arsenal VAR har klønet det til, VAR har skapt flere og flere overskrifter i løpet av sesongen.


Uansett – et Arsenal uten Martin Ødegård måtte slukøret returnere London uten poeng i det som ble en fysisk batalje på St. James Park der de gule kortene haglet i førsteomgang – og begge lag var også heldige at kortene ikke skiftet farge også. Med sitt første tap i hjemlig serie er Arsenal havnet på 4. plass da Liverpool, som delte poengene borte mot Luton søndag, gikk forbi med lik poengsum, men med flere scorede mål. I tet rykket Manchester City i fra med sin 6-1 slakt av Bournemouth lørdagens, mens i rundens siste kamp tapte Tottenham 1-4 hjemme mot Chelsea i et sirkus av en kamp.


Det betyr nå at Arsenal har tapt to kamper på rad i hjemlige kamper, men i Europa sammenheng går alt etter planen – når man vant på Estadio Ramón Sánchez Pizjuán for to uker siden etter scoringer av Jesus og Martinelli, tok man over ledertrøya i gruppe B når RC Lens kun klarte uavgjort hjemme mot PSV Eindhoven.


Siden den gang har Sevilla fremdeles ikke klart å prikke formen – jo, man gikk videre i spansk cup, men det mot langt svakere motstand i form av Quintanar for en drøy uke siden med 0-3 seier. I La Liga er onsdagens gjester kun Spanias 15. beste lag som man skal se til tabellen, noe som må betegnes som svakt for et lag av Sevillas kaliber.


De to seriekampene man har spilt siden Arsenal gjestet Sør-Spania har endt uavgjort, forholdsvis 2-2 mot Cadiz og 1-1 mot Celta Vigo, begge kampene på bortebane. I Champions League har man karret til seg to poeng, noe som rekker til en 3. plass i gruppe b – og vinner både Arsenal og RC Lens sine kamper onsdag, er de mer eller mindre sikret avansement og da må Sevilla sikte seg inn på Europa League-spill etter jul.Løpsstyrke: Martinelli vs. Ramos i fartsduell kan bli spennende - veteranen Ramos tapte den første i Sevilla.


I høstens tidligere møte var det gjestene fra Nord-London som stakk av med alle poengene etter en god kamp i Sevillas heksegryte. Et aldrende forsvar hadde store problemer med tempo, og når Jesus leverte Martinelli en stikker, skrudde vingen på turboen og løp fra alle. I andre omgang fyrte Jesus av en rakett, og til tross for ny spenning i kampen etter en redusering av vertene, ble det 1-2 til The Gunners.


Om Arsenal går seirende ut av onsdagens batalje og RC Lens vinner borte mot PSV Eindhoven i Nederland, er Mikel Artetas menn sikret videre spill i Champions League også etter jul med to gruppekamper igjen å spille. Når man skal avrunde gruppespillet, kommer RC Lens på besøk til Nord-London mens man avslutter borte mot PSV Eindhoven.


Hva skjer med Ødegaard?

Kaptein Ødegård var ikke å finne i Mikel Artetas tropp i lørdagens kamp borte mot Newcastle, og på spørsmål om hvorfor, vinket spanjolen det vekk ved å kategorisere det som et «ikke-tema». Det har blitt stilt spørsmål ved Martins bidrag og innsats denne sesongen, og engelske tabloider har frydet seg over situasjonen.


Arteta har pekt på at hans kaptein har spilt med noe smerte i løpet av den siste perioden, og noe hvile har gjort godt når nordmannen kunne entre London Stadium og sette inn reduseringen i det som viste seg å bli uttog i engelsk Liga-cup borte mot West Ham. Derfor var det mange som stusset over Martins fravær lørdag når man skulle gjeste St. James Park. Skal vi tro Football London er skaden ikke av den alvorlige sorten, og man kan forvente at kapteinen er klar til kamp mot Sevilla.
Skadet... eller?: Skal vi tro Football London er ikke Ødegårds skade av den alvorlige sorten, og en skal ikke se bort i fra at nordmannen er klar onsdags kveld kl. 21.00.


Når det gjelder Partey, Jesus og Smith Rowe er det snakk om muskel og kneskade, og at spillerne er utilgjengelige fremover: - De er ute noen uker, er Artetas beskjed for trioen.

Mot Newcastle var det enkelte spillere som ikke leverte – Nketiah kan fort bli erstattet av Trossard som angriper. Belgieren var et friskt pust når han kom inn fra benken. Saka hadde også en kamp under pari, men en av Arsenals beste blir nok å finne i startelleveren onsdag også. Mot et aldrende Sevilla-forsvar kan en trio bestående av Saka, Trossard og Martinelli skape liv, røre, sjanser og mål.


Potensiell startellever Arsenal (4-2-3-1): Ramsdale; White, Gabriel, Saliba, Zinchenko; Rice, Jorginho; Saka, Havertz, Martinelli; Trossard.


Form siste 5:

Arsenal: U V V T T

Sevilla: U T U V U


Siste 5 innbyrdes:

Sevilla – Arsenal 1-2 (CL)

Arsenal – Sevilla 6-0 (Emirates Cup)

Sevilla – Arsenal 3-1 (CL)

Arsenal – Sevilla 3-0 (CL)


Tilbakeblikk:

Forrige gang Sevilla besøkte Emirates i tellende kamp, var i 2007 – da gruste Wengers utvalgte spanjolene 3-0. Målene ser du her.


Info:

Hva: Arsenal – Sevilla, Champions League runde 4, gruppe b.

Når: Onsdag 8. november kl. 21.00.

Hvor: Emirates Stadium, London.

Dommer: Istvan Kovacs.


COME ON ARSENAL!95 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page