top of page

Arsenal entrer Ligacupen borte

Oppdatert: 27. sep.The Gunners skal ikke på lang reise når de gjør inntog i Ligacupens 3. runde der Brentford er verter i kampen om avansement.


Arsenal kommer fra seriekamp der ikke alt gikk som ønsket – man var i ledelsen ved to tilfeller: 1-0 ble 1-1 og 2-1 ble 2-2, noe som også ble sluttresultatet etter et fartsfylt North London Derby. Saka fyrte av etter 25 minutter, og via Romero havnet ballen i nettet. Minutter før pause kombinerte Son og Maddison fint sammen som gjorde at lagene var like langt til pause. Åpningen på andre omgang kan ikke den nøytrale tilskuer ha blitt skuffet over – først straffe til Arsenal som Saka satt midt i mål. Etter avspark gjør Jorginho en fatal glipp der James Maddison igjen assisterte Son.


Dermed måtte Arsenal dele poengene med naborival, som igjen gjør at serieleder Manchester City økte forspranget i tet. Vant gjorde også Liverpool og Brighton, som gjør at sistnevnte spratt foran både Arsenal og Tottenham på tabellen. Bak nærmer Aston Villa seg etter en sterk seier på Stamford Bridge søndag.


Likevel – Arsenal er fremdeles ubeseiret denne sesongen, og til tross for poengdelingen søndags ettermiddag, kan man vise til fin form. Vertene kan på sin side konstatere at man møter til kamp med to tap på rappen. Sesongen startet greit for The Bees, men Newcastle ble for sterke på St. James Park for halvannen uke siden da Wilson ble kampens eneste målscorer fra krittmerket, og i tillegg tapte man overraskende 1-3 hjemme mot Everton i helgen som gikk.


På en annen side – cup er cup. Det er ikke en maraton slik man kan beskue seriespill. Avansement skal avgjøres onsdags kveld, og det er med andre ord vinn eller forsvinn på Brentford Community Stadium.

Rice og flere spares

I helgens oppgjør mot Tottenham måtte Rice kaste inn håndkleet i pausen, og ble erstattet av Jorginho. Skaden skal derimot ikke være så alvorlig man først fryktet, og skal være fit for fight til helgens seriekamp. Han er nok derfor ikke å se på banen eller benken for Arsenal i denne omgang.


En annen spiller det rapporteres om er Saka. Han hinket av mot Spurs, og i følge Mikel Arteta er han usikker foran cupkampen og seriespill til helgen.


Ser man tilbake i tid på deltakelse i Ligacupen, er det scenen der spillere som til daglig starter på benken gjør sin entre, og det blir å ha påvirkninger for laguttaket også onsdags kveld. Om det blir så mange endringer som noteres nedenfor er vanskelig å si, men at noen spares er rimelig sikkert. Ramsdale blir nok å få minutter mellom stengene igjen, og det er heller ikke umulig at Nketiah starter foran Jesus. Likevel kan det tenkes at brasilianeren får tillitt fra start i håp om å få noen nettkjenninger og dermed øke selvtilliten før man må bryne seg på seriespill igjen.


Potensiell start ellever Arsenal (4-2-3-1): Ramsdale; White, Gabriel, Kiwior, Tomiyasu; Vieira, Jorginho; Smith-Rowe, Havertz, Nelson; Jesus.


Arsenal siste 5:

U V V V U


Brentford siste 5:

U V U T T


Info:

Hva: Brentford -Arsenal, Ligacupen runde 3.

Hvor: Brentford Community Stadium, London.

Når: Onsdag 27. September kl. 20.45. Vsport 2

Dommer: Darren Bond.


COME ON ARSENAL!


Sett opp laget ditt mot Brentford
164 visninger0 kommentarer
bottom of page