top of page

Arsenal besøker nedrykkskandidat i Liverpool

Oppdatert: 17. sep.

Til helgen er det endelig dags for fotball fra øverste hylle i England, og Arsenal besøker et Everton som de siste årene har slåss med nebb og klør for å berges i Premier League.


Begge lag innledet årets sesong noe shaky, men der Arsenal plukket poeng, endte Everton opp med ett etter tre tap og en uavgjort de første fire kampene. Dermed er The Toffees parkert helt nede på en 18. plass med ett fattig poeng, mens The Gunners i skrivende stund ligger på en 5. plass med ti poeng – og kan med seier mot Everton ligge a poeng med både Tottenham og Liverpool.


Likevel – en skal ikke kimse av Everton på Goodison Park. I begynnelsen av februar i år fant styret ut at Frank Lampard på ingen måte var gallions figuren som skulle lede Everton frem og opp, og den nyansatte Sean Dyche innledet sin karriere med å slå nettopp Arsenal 1-0. En skal dog ha New Manager Syndrom i bakhodet, for realiteten var fort på plass. Det ble med fire seiere, fire uavgjorte og syv tap – deriblant 4-0 på Emirates – under Sean Dyche resten av sesongen 2022/23 og 17. plass ble fasit når regnskapet ble gjort opp i mai.


Nå blåser det nye vinder rundt Everton da det fredag ble avslørt at Farhad Moshiri har solgt sin del (94,1%) til det Miami-baserte investeringsfondet 777 Partners.


Vinder har blåst i Nord-London også. Det har blitt stilt store spørsmålstegn til Mikel Artetas disponering av laget de tre første innledende rundene. Gabriel har vært henvist benken, Partey på høyreback og Havertz har startet i samspann med nysignerte Rice og Ødegård på midten – og kritikken var som verst etter 2-2 hjemme mot Fulham der man rotet bort ledelsen i sluttminuttene.

Når Manchester United omsider besøkte Emirates, ble det tvunget frem forandringer da Partey hadde pådratt seg skade. White til høyre og Gabriel i midtforsvaret, slik vi ble vant med forrige sesong. I en fartsfylt kamp fikk vi se Rashford sende djevelene i ledelsen, mens Ødegård svarte umiddelbart etter et utsøkt angrep fra hjemmelaget. Når tiden tikket ut, satt både Rice og Jesus ballen i nettet bak Onana. 3-1 og kanonstemning i Nord-London.


Mikel Arteta & co. må bygge videre på denne seieren søndags ettermiddag, men man skal faktisk tilbake til 2017 sist Arsenal vant borte mot Everton – og på de ti siste møtene klubbene imellom, er det faktisk vertene for oppgjøret som har de sterkeste tallene å vise til; fem seiere, en uavgjort og fire tap fasit i favør Everton.

Er brasilianerne opplagte?

Det er ikke noe store nyheter på skadefronten – Timber, Partey og Elneny mangler fremdeles. Med tanke på at det har vært landslagssamling, er det noen spillere som har hatt lengre reise og reisetid enn andre, og Martinelli, Gabriel og Jesus var samtlige i aksjon mot Peru natt til onsdag. Påvirker dette Artetas laguttak, eller ansees spillerne å være fit for fight? I tillegg er det ryktet om at Saka skal ha fått en smell, skal vi tro røstene fra England. Andre motstrider dette, og slår fast at Arsenals nummer 7 er klar til oppgjøret.


Ser vi nærmere på laguttak, blir vi neppe overrasket i stor grad foran søndagens oppgjør. Arteta vil nok kjøre på det trygge, men likevel ta hensyn til et lavtliggende hjemmelag. Noen spørsmål er det likevel; Starter Jesus og Havertz, eller vil vi se Nketiah og Vieira i respektive roller? Det skal man ikke se bort i fra.


Potensiell startellever Arsenal (4-2-3-1): Ramsdale, White, Gabriel, Saliba, Zinchenko; Rice, Vieira; Martinelli, Ødegård, Saka; Nketiah.


Arsenal siste 5:

V V V U V


Everton siste 5:

T T T V U


Siste 5 innbyrdes:

Arsenal – Everton 4-0 (PL)

Everton – Arsenal 1-0 (PL)

Arsenal – Everton 2-0 (Treningskamp)

Arsenal – Everton 5-1 (PL)

Everton – Arsenal 2-1 (PL)


Resten av runden:

Ser vi på resten av helgens runde i Premier League, har alle lagene i umiddelbar nærhet Arsenal på tabellen spilt lørdag. Liverpool og Manchester City vant relativt greit 3-1 på bortebane mot Wolves respektive West Ham, mens Tottenham lenge lå under 0-1 hjemme mot Sheffield United. En sluttspurt sørget imidlertid at poengene ble værende i London. Brighton-toget tøffer på, og Manchester United fikk en ordentlig karamell med 1-3 tap hjemme (nydelig!). Aston Villa snudde, i likhet med Tottenham, sin hjemmekamp fra 0-1 til 3-1, mens West Ham som nevnt måtte gå poengløse av London Stadium. Ved en eventuell seier i morgen, vil Arsenal avansere på tabellen – og holder man nullen samtidig som man scorer et godt antall mål, er 2.plassen inne rekkevidde.


Info:

Hva: Everton – Arsenal, Premier League runde 5.

Hvor: Goodison Park, Liverpool.

Når: Søndag 17. september kl. 17:30.

Dommer: Simon Hooper.


COME ON YOU GUNNERS!


SETT OPP LAGET DU VIL ARTETA SKAL STARTE MED UNDER!

57 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page