top of page

Arsenal analyse

Oppdatert: 1. nov.

Selv om det er lett å se på Arsenal for øyeblikket og si at de spiller bra og flott fotball så ville det være et greit tidspunkt å skrive hvorfor data og taktikk gir en veldig stor gevinst. Jeg fikk litt pepper for litt skrivefeil i forrige innlegg, men fuck it, jeg er tross alt ikke en journalist.

Dette er hvorfor Arteta utklasset Potter og hvorfor denne innsikten ikke er tilfeldig, etter at (vi) Arsenal dominerte på brua i går.

Speiding og coaching starter alt fra analyser som peker mot Artetas taktikk og hans ultimate strategi. Mange sammenligner Arteta med Pep sin måte å spille fotball på, men jeg mener spillestilen er mer avansert en som så. Etter at Arteta tok over julen 2019 så startet Arteta og Arsenal en plan for å identifisere hva som trengs og hva som mangler for å lykkes mot konkurrentene.

Her er tre innsikter og stats som ikke er tilfeldig som de fleste av oss har lagt merke til denne høsten.

  1. Oleksandr Zinchenko vant flere dueller (5) og gjorde flere taklinger (4) enn noen annen Arsenal-spiller i første omgang. Arsenal brukte lang tid på stats for å finne en venstreback som også kan beherske rollen inn mot midten for å overbelaste midtbanen og gjøre det vanskeligere for motstanderen. Tierney har blitt brukt i samme type rolle, men man ser tydelig kvalitetsforskjellen mellom de to. Når ukrainern gikk opp i midtbanesonen for å hjelpe Partey så hadde ikke Potter noe valg enn å legge seg lavere i presset.

  2. Fantastiske William Saliba vant tilbake ballen ved 13 separate anledninger, og slapp gjennom null driblinger!. Over 82% pasningsrate sier litt. Hans måte å lese spillet, hans fart samt hans råe taklingsegenskaper er hovedgrunnen til at Arsenal kan stå høyere og ta mer risiko.

  3. Gabriel Jesus som fortjent ble tatt ut i Brasils sin VM tropp nå i kveld har gjort flest taklinger (18), interceptions (6) og ingen har blitt felt mer (36) ganger enn noen annen spiss i Premier League. Dette er fordi denne duracellkaninen ble hentet for sin ekstreme arbeidsinnsats, slik at våre turnovers kunne starte på den siste tredjedelen, og presse motstanderen tilbake raskt.

Siste statistikk for for i dag – Arsenal har blitt det første laget til å vinne 10 Premier League bortekamper mot Chelsea.

0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page